“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Ρίχνει ο πονεμένος ένα βλέμμα στην εικόνα του Χριστού ή της Παναγίας και παίρνει παρηγοριά...

Πόση ευλάβεια πρέπει να έχουμε στις εικόνες! Ένας μοναχός ετοίμασε μία εικόνα του Αγίου Νικολάου, για να την δώσει ευλογία σε κάποιον. Την τύλιξε με καλό χαρτί και την έβαλε σε ένα ντουλάπι, μέχρι να την δώσει. Αλλά χωρίς να τα προσέξει, την έβαλε ανάποδα. Σε λίγο άρχισε να ακούγεται μέσα στο δωμάτιο ένας κρότος. Κοίταζε ο μοναχός από δω, αποκεί, να δει από πού ερχόταν αυτός ο κρότος. Που να πάει ο νούς του ότι ερχόταν από το ντουλάπι! Ο κρότος συνέχιζε για αρκετή ώρα, «τακ-τακ-τακ»· δεν τον άφηνε να ησυχάσει.

Ο Κόσμος θα γεμίσει με ορφανά και η Τουρκία με περισσότερα

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
Γιατί τόσα τακτικά- στρατηγικά και πυρηνικά όπλα βγήκαν έξω από τα σιλό και τις βάσεις τους . Και όχι μόνο βγήκαν αλλά διανεμήθηκαν και  διατάχθηκαν σε όλη την υφήλιο σε θέσεις μάχης; Βγήκαν για βόλτα, βγήκαν για να αεριστούν και να τα δει ο ήλιος;

Ο πάτερ Κοσμάς και τα δέντρα

Είναι εκπληκτικό για τα δεδομένα της εποχής το τι έκανε ο Πατρκοσμάς για την ανάπτυξη της δεντροκομίας σε άγονα μέρη της Ηπείρου και όχι μόνο.
Προσωπικά ονευρεύομαι την "πράσινη επανάσταση" για την οποία - τολμώ να πω! - προφήτεψε ο Καντιώτης (ΕΔΩ) και η οποία θα συντελεστεί στην πατρίδα μας αμέσως μετά την μνημονιακή λαίλαπα, εφ' όσον συνειδητοποιήσουμε τον πλούτο του τόπου μας και τα μοναδικά πλεονεκτήματα ώστε αυτή να λάβει σάρκα και οστά.