“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

H απόλυτη φρίκη: Τα θύματα του Norman Atlantic δέχθηκαν επιθέσεις από καρχαρίες

ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΚΟΜΑ ΑΝ ΣΥΝΕΒΗ ΠΡΙΝ Ή ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥΣ
Τα θύματα του πλοίου Norman Atlantic τα οποία εντοπίσθηκαν έως τώρα μπορεί, όταν έπεσαν στην θάλασσα, να δέχθηκαν επιθέσεις από καρχαρίες. Αυτό υποστηρίζει ο ιταλικός Τύπος, με αναφορά στις πρώτες πληροφορίες που διέρρευσαν από τις εννέα νεκροψίες οι οποίες πραγματοποιούνται από χθες στο Μπάρι.

“αντί του Ζαππείου το επόμενο σποτ, να γυριστεί στο… Ζάλογγο”

Ο χορός του Ζαλόγγου στο γήπεδο του Ζαππείου
Τις τελευταίες ημέρες ζούμε και πάλι –όχι ότι το έχουμε ξεσυνηθίσει στην Ελλάδα- την ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου.
Κατά τη συνήθη πρακτική, το μπαλάκι μεταφέρεται εκτός παιδιάς, το παιχνίδι παίζεται με όρους κερκίδας ή καλύτερα αρένας και το γήπεδο είναι τόοοοοσο …ευρύχωρο, ώστε να χωρέσει την εθνική μνήμη χρυσόψαρου, που έχει αποδείξει ο Έλληνας ότι διαθέτει εν αφθονία.

Ευαγγελίζου ΕΛΛΑΔΟΣ Γη Χαρά Μεγάλη

Φώτο Ρωμαίικο Οδοιπορικό
“η ώρα η καλή”  για την ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ
Βγήκαν “οι δημοσκοπήσεις” του Ουρανού που πάντα συμφωνούν με τα τελικά αποτελέσματα. Πάντα ΑΓΙΟΣ στις ψυχές των Ελλήνων Ρωμιών… Σήμερα ΑΓΙΟΣ εις τας δέλτους της Ανατολικής Ρωμαίικης Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Γέροντας Παΐσιος: «Θα έρθη καιρός πού όλοι θα πιστέψουν»

Γέροντα, πώς συμβαίνει άνθρωποι πιστοί νά φθάνουν στην αθεΐα;
-Στο θέμα αυτό μπορεί νά υπάρχουν δύο περιπτώσεις. Στην μία περίπτωση μπορεί νά ήταν κανείς πολύ πιστός, νά ενήργησε ή δύναμη τού Θεού στην ζωή του μέ πολλά χειροπιαστά γεγονότα, και ύστερα νά έφθασε σέ μιά θόλωση στο θέμα της πίστεως.
Αυτό συμβαίνει, όταν λ.χ. κάνη κανείς άσκηση αδιάκριτη με εγωισμό, πιάνη δηλαδή ξερά την πνευματική ζωή. «Τί έκανε ό τάδε Άγιος; λέει, θά το κάνω καί έγώ», και αρχίζει νά κάνη μιά αδιάκριτη άσκηση.

Έγινε η αγιοκατάταξη του Γέροντος Παϊσιου

Το ανακοινωθέν για την αγιοκατάταξη του Γερ. Παΐσιου
Όπως αναμενόταν και είχε αναφέρει το ΑΓΙΟΡΕIΤΙΚΟ ΒΗΜΑ, το Οικουμενικό Πατριαρχείο έκανε γνωστό πως ομόφωνα έγινε δεκτό το αίτημα για την αγιοκατάταξη του Γέροντος Παΐσιου. Όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν:

«Συνήλθεν, υπό την προεδρίαν της Α. Θ. Παναγιότητος, η Αγία και Ιερά Σύνοδος εις την τακτικήν συνεδρίαν αυτής σήμερον, Tρίτην, 13ην Ιανουαρίου 2015, προς εξέτασιν των εν τη ημερησία διατάξει αναγεγραμμένων θεμάτων.
Κατ᾿ αυτήν, η Αγία και Ιερά Σύνοδος:

ΑΓΙΟΣ, ΑΓΙΟΣ, ΑΓΙΟΣ !!!

Ο Μητρ. Αργολίδος ομιλητής σε παρουσίαση βιβλίου του Πάπα που διοργανώνει Ιησουίτικο Ινστιτούτο!

Σχόλιο Θ.Π.: Να περιμένουμε να δούμε κι άλλα τέτοια φαινόμενα;;;; Γιατί αν δεν μας απατά η μνήμη μας, το 2014 χειροτονήθηκαν «βιαστικά» αρκετοί Μητροπολίτες....
Σύμφωνα με το ιστολόγιο thriskeftika.blogspot.gr ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος θα είναι ομιλητής σε παρουσίαση βιβλίου του Πάπα Φραγκίσκου. 
Διοργανωτής της παρουσίασης του βιβλίου του Πάπα, στην οποία θα μιλήσει και ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος, είναι το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών Επιστημών. Η ιστοσελίδα της Κοινότητας Αθήνας του Τάγματος των Ιησουϊτών μας πληροφορεί για το Ινστιτούτο αυτό: 

O ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΤΩΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Τα θλιβερά γεγονότα του Παρισιού με την επίθεση των Ισλαμιστών εναντίον του γαλλικού περιοδικού, Charlie Hebdo και την εν ψυχρώ εκτέλεση των Γάλλων εργαζομένων, «προσγείωσαν» με ανώμαλο τρόπο την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη σε μια σκληρή πραγματικότητα. Αλλά πως φτάσαμε ως εδώ ;

Γελοιοποιούν τον Ερντογάν - Oι πολεμιστές του φορούν Μπουρνούζι; (ΦΩΤΟ)

ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΦΟΡΟΥΝ ΜΠΟΥΡΝΟΥΖΙ;

Το φετινό Καρναβάλι φέρνει εκπλήξεις στο Αιγαίο

«Βασκανία γαρ φαυλότητας αμαυροί τα καλά»
Δευτέρα 12 Ιανουαρίου, υποδεχόμενος τον Παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούτ Αμπάς στην Άγκυρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φρόντισε να δείξει σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο πώς αντιλαμβάνεται τον εαυτό του, ποια είναι η άποψη που έχει για την χώρα του αλλά και πόσο μπορεί να προχωρήσει την ιδέα του τουρκικού μεγαλοϊδεατισμού.  

Φόρεσαν οι Τούρκοι τα καλά τους και βγαίνουν αναμνηστικές φωτογραφίες.

¨Όμως τίποτε το πραγματικά γιορτινό δεν χαρακτηρίζει το κλίμα στην οικονομική πρωτεύουσα της γείτονος (που αντιστοιχεί στο 50% της εμπορικής κίνησης και στο 27% του ΑΕΠ όλης της χώρας), πόσω μάλλον στην “βαθιά Τουρκία”.