“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Τα μυστήρια της Θάσου... ΜΗΠΩΣ ΚΟΙΜΩΜΑΣΘΕ ΜΕ ΤΑ ΤΣΑΡΟΥΧΙΑ; (Γέροντας Παίσιος)

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟY ΒΑΡΔΑΚΑ
Μεσημέρι της μεθεπόμενης ημέρας της Εορτής της ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ  της ΘΕΟΤΟΚΟΥ. Κάθε τέτοια ημέρα οι κάτοικοι  της πόλης της καβάλας αλλά και της νήσου της  Θάσου αναθυμούνται τις φονικές και καταστροφικές φωτιές του Δεκαπενταύγουστου του 1985.  Η διαίσθηση μας γνώριζε ποιοι της βάλανε και για ποιο λόγο!! Ήταν βλέπεται η περίοδος του mea coulpa  και του  casus belli.  Μέχρι που μάθαμε την αλήθεια το 2011!!

Συρία: Ξεμύτισε πάλι ο Νταβούτογλου και θέλει επέμβαση

Βρήκε ευκαιρία ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, εν μέσω της καταιγίδας αρνητικής δημοσιότητας για τη χώρα του εξαιτίας… του αφεντικού του, του Ερντογάν, να εκμεταλλευτεί τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία για να πιέσει να του κάνουν άλλοι, αυτό που η χώρα του έκανε τα πάντα για να υποκινήσει, χωρίς βέβαια να τολμά να προχωρήσει η ίδια…

Έκλεισαν τα σύνορα οι Αλβανοί αλλά τσιμουδιά από τον Βενιζέλο!

Οι Αλβανοί συνοριοφύλακες απαγόρευσαν την διέλευση από την Κακκαβιά συνεργάτη του κ. Α. Λυκουρέντζου και όλων των Ελλήνων πολιτών 
Του Βελισσάριου Δραγάτση
Μπορεί να άνοιξαν πάλι τα ελληνο-αλβανικά σύνορα ύστερα από τις εκατέρωθεν επιδείξεις ισχύος αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αποκαταστάθηκε και η ισορροπία στις σχέσεις Αθηνών – Τιράνων. Το θράσος και οι ειρωνείες που εκτοξεύθηκαν από τη γειτονική χώρα όχι μόνο δεν απαντήθηκαν από το υπουργείο Εξωτερικών αλλά μάλλον πλήττουν το κύρος και τη διεθνή εικόνα της Ελλάδος εν όψει και της ευρωπαϊκής προεδρίας της.

Λύθηκε το μυστήριο. Είναι ωκεανογραφικό και κάνει θαλάσσιες έρευνες στη Θάσο

Πιστεύω ότι ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ και ο υπ. Άμυνας πρέπει να παραιτηθούν εντός της ημέρας, αφού ζητήσουν από τον Ελληνικό λαό δημόσια συγγνώμη. Δεν πάει άλλο.  Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά που συμβαίνουν και να μην ανοίγει ρουθούνι. Όταν πρωτοδιάβασα σε κάποιο μεγάλης αναγνωσιμότητας ιστολόγιο, ότι το γνωστό ωκεανογραφικό πλοίο Lone Ranger που ευρισκόταν δίπλα στη Θάσο διεπιστώθη απο το ΓΕΕΘΑ ότι δεν είναι πλέον ωκεανογραφικό αλλά ότι έχει μετασκευαστεί σε υπερπολυτελείας σκάφος αναψυχής και ότι αυτό έγινε στο κόσμο πιστευτό, ανησύχησα για το επίπεδο εξυπνάδας των Ελλήνων πολιτών.