“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Τελεσίγραφο από Μόσχα σε Αθήνα: "Θα είμαστε μαζί σας αν είστε μαζί μας"

Νέο "κεραυνό" μετά την αναβολή της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν (ορκίζεται στις 7 Μαΐου) στην Ελλάδα. Ο Ρώσος πρέσβευτής στην Αθήνα Vladimir Chkhikvishvili, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην διάλεξη που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιτελών Εθνικής Άμυνας, ερωτώμενος για τις ελληνορωσικές σχέσεις και για το γεγονός ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχουν περάσει πολλές δοκιμασίες, απάντησε: "Η Ρωσία είναι εδώ και περιμένει την ανταπόκριση της Ελλάδας, η οποία όμως όπως φαίνεται δεν λαμβάνει υπόψη τα ρωσικά καλέσματα. Η Ρωσία θα είναι μαζί σας, αν και  η Ελλάδα είναι μαζί της και τηρεί τουλάχιστον αυτά που έχουν συμφωνηθεί" εννοώντας τις ελληνορωσικές συμφωνίες που έχουν μείνει απλά στα χαρτιά, όπως την ενεργειακή συμφωνία, την αμυντική συμφωνία κλπ.  Σε ότι αφορά την ερώτηση για το αν θα έρθει ο πρόεδρος Putin στην Ελλάδα το Πάσχα (η ομιλία έγινε πριν μαθευτεί η αναβολή της επίσκεψης ο Ρώσος πρέσβης απάντησε ότι "δεν γνωρίζει κάτι περισσότερο και σίγουρα ο νέος Ρώσος πρόεδρος θα θέλει να επισκεφθεί το Πάσχα είτε τώρα είτε αργότερα".  Το γεγονός ότι σε μια τέτοια εκδήλωση εστάλη από έναν μετριoπαθή και χαμηλών τόνων διπλωμάτη όπως γνωρίζει άριστα η διπλωματική κοινότητα της Αθήνας ότι είναι ο Ρώσος πρεσβευτής, ένα τέτοιο "τελεσίγραφο", οφείλει να το λάβει πολύ σοβαρά η κυβέρνηση υπ' όψιν, πιστεύουμε.

Π. Κουκουλόπουλος για 77χρονο αυτόχειρα: "Να μας πει πώς κλέβανε το δημόσιο"!

"Τι είδους άνθρωποι (;) είναι αυτοί στην ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, τόσο της προηγούμενης όσο και της νυν ηγεσίας";Αυτό διερωτάται η χώρα, μετά και την νέα δήλωση του υφυπουργού Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλου, για την αυτοκτονία του 77χρονου πρώην φαρμακοποιού, Δημήτρη Χριστούλα, τον οποίο εμμέσως πλην σαφώς τον... εγκαλεί (!) γιατί η φαρμακαυτική δαπάνη από τα 4 δισ. εκτοξεύθηκε στα 9 δισ. ευρώ μέσα σε λίγα χρόνια και περίπου του αποδίδει ευθύνες! Και επειδή ο 77χρονος μάλλον δεν θα του απαντήσει, να του πούμε εμείς του υφυπουργού Εσωτερικών ότι ο περήφανος γέροντας, είχε πουλήσει το φαρμακείο του από το 1994! Άρα μάλλον δεν θα ήξερε πως η φαρμακευτική δαπάνη εκτινάχθηκε εκεί που εκτινάχθηκε. Γιατί όμως ο υφυπουργός Εσωτερικών δεν ρωτά τόσους και τόσους συναδέλφους του υπουργούς και βουλευτές γιατρούς και φαρμακοποιούς που γνωρίζουν άριστα τα εγκλήματα των φαρμακευτικών εταιρειών; Έτσι λοιπόν μετά τις ανήκουστες δηλώσεις του Πάνου Μπεγλίτη (αυτός ο άνθρωπος για κάποιο λόγο που δεν μας αφορά θέλει μονίμως να εξευτελίζεται), έρχεται δεύτερος στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου ο Πάρις Κουκουλόπουλος και κάνει δηλώσεις που αν μη τι άλλο το μοναδικό όφελος που έχουν είναι να αποκαλύπτουν λίγες εβδομάδες προ των εκλογών στο εκλογικό σώμα την πολιτική ποιότητα αυτών που έχουν το θράσος να ζητούν και πάλι την ψήφο του, αντί να πάνε να κλειστούν σε κανένα μοναστήρι και να ζητούν συγγνώμη από το Θεό και την Ελλάδα για το κακό που έχουν κάνει. Δήλωσε σχετικά λοιπόν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ “Μιλά (σ.σ. ο αυτόχειρας!) στο όνομα πολλών, γιατί προφανώς ένας συνταξιούχος φαρμακοποιός, όσα χρόνια κι αν περάσουν από τη σύνταξή του, δεν ψάχνει ποτέ στα σκουπίδια! Εάν ο ίδιος άνθρωπος είχε άλλη προσέγγιση, θα μπορούσε να μας βοηθήσει και πολύ καλά για το πώς τα 4 δισ. του 2004 για δαπάνες φαρμάκου έγιναν 9 δισ. μέσα σε λίγα χρόνια”… 

Τουρκία: Μετά την 1η Ιουλίου θα διχοτομήσουμε την Κύπρο

Την διχοτόμηση της Κύπρου προωθούν και επίσημα πλέον του Τούρκοι, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες θα «οδηγηθούν σε αυτήν την λύση», εάν δεν υπάρχει κάποια σημαντική εξέλιξη στο Κυπριακό μέχρι την 1η Ιουλίου. Όπως δημοσιεύει το onalert.gr, η τουρκική ηγεσία έθεσε αυτήν την ημερομηνία ως ορόσημο στην λύση του Κυπριακού, στην υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, τονίζοντας πως τα δύο ξεχωριστά κράτη στην Κύπρο, θα είναι μονόδρομος. Πιο συγκεκριμένα η Χίλαρι Κλίντον βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη στο περιθώριο της συνάντησης των «Φίλων της Συρίας», όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της, η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ».

Τα έκαναν γυαλιά καρφιά στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου


Η Πλατεία Κιάτου "τίμησε" Μπεγλίτη και Κόλλια

Μετά το τέλος της πορείας η συνέλευση της πλατείας Κιάτου αποφάσισε να "τιμήσει" τους δύο βουλευτές μας Μπεγλίτη του ΠΑΣΟΚ και Κόλλια της ΝΔ αποκαθηλώνοντας τις ταμπέλες από τα πολιτικά τους γραφεία, προειδοποιώντας παράλληλα οποιονδήποτε άλλον υποψήφιο να μην τολμήσει να αναρτήσει προεκλογική ταμπέλα στην πόλη του Κιάτου γιατί θα έχει την ίδια ...τύχη !!!

Τα κόμματα φοβούνται τα χειρότερα μετά την αυτοκτονία!

Ανησυχία επικρατεί στα επιτελεία των κομμάτων, καθώς φοβούνται ότι η σημερινή αυτοκτονία μπορεί να αποτελέσει τη σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι και θα πυροδοτήσει μια σειρά οργισμένων αντιδράσεων. Φοβούνται ότι η ενέργεια του αυτόχειρα θα.......δρομολογήσει απρόβλεπτες εξελίξεις, αν δεν προκηρυχθούν άμεσα οι εκλογές, ώστε να εκτονωθεί η οργή του κόσμου.

Γέροντας Παΐσιος: Μήν ἀνησυχεῖτε. Πολλά διατάγματα δέ θά προλάβουν καν νά δακτυλογραφηθοῦν

Εἶπε ὁ γέροντας Παΐσιος: Θά κανονίσει ὁ Χριστός τίς 
ὑποθέσεις τοῦ Ἔθνους.
 Ἄν ἔμενε σ' ἐμᾶς αὐτή ἡ δουλειά, τό τινάζαμε στόν ἀέρα τό Ἔθνος.
-Τί θά γίνει μέ τή 
σημερινή κατάσταση;
Μήν ἀνησυχεῖτε. 
Πολλά διατάγματα
δέ θά προλάβουν καν νά
 δακτυλογραφηθοῦν.
- Μέ τό γένος μᾶς τί θά γίνει;
Τό Γένος μας θά μεγαλώσει, ἄν
 καί οἱ ὑποτιθέμενοι φίλοι μας θά
 ἤθελαν νά τό τσαλακώσουν
καί θά τούς ἦταν πολύ εὐχάριστο.
 Ἀλλά ὁ Θεός δέ θά ἐπιτρέψει. Ἡ
Τουρκία θά καταστραφεῖ.
 Ἔρχεται μεγάλη μπόρα σύντομα.
 Θά μᾶς ἀγγίξει, ἀλλά 
δέ θά μᾶς καταστρέψει.
Μετά ἀπ' αὐτή τήν μπόρα, 
θά ἐπέμβη ἡ Χάρη τοῦ Χριστοῦ. Ὅλοι ἀνεξαιρέτως θά πιστέψουν.
Δέ θά ὑπάρχει οὔτε ἕνας 
ἄνθρωπος ἄπιστος.
 Ὡστόσο, δέ θά ἔχουν τό μισθό τῶν σημερινῶν Χριστιανῶν.
Μήν τά λέτε αὐτά στούς....
 κοσμικούς, γιατί θά τό ρίξουν ἔξω.
- Ὑπάρχουν, πάτερ, 
πιστοί στίς μέρες μας;
Ὑπάρχει μία μερίδα Χριστιανῶν, ὅπου ὁ Θεός ἀναπαύεται.

(Μαρτυρία ἀπό τό Β' - ὑπό ἔκδοση - τόμο τοῦ βιβλίου
«Μαρτυρίες Προσκυνητῶν»)