“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Φοβάμαι όταν λέω «γενηθήτω το θέλημά Σου» (Γέροντας Σωφρόνιος του Έσσεξ)

Μία κυρία στο Παρίσι πριν από λίγα χρόνια μου έλεγε ότι δεν τολμούσε να απαγγείλει την προσευχή αυτή μετά τα λόγια «ελθέτω η Βασιλεία Σου». Φοβόταν τόσο πολύ ώστε αν έλεγε στον Θεό έντιμα, «γενηθήτω το θέλημά Σου», τότε όφειλε να δεχθεί «όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή» με την ετοιμότητα να τα υπομένει χωρίς γογγυσμό, χωρίς μικροψυχία και τα παρόμοια. Πρόσφατα ένα άλλο πλάσμα μου έλεγε ακριβώς τα ίδια λόγια με σένα, σχετικά με το «και άφες ημίν… ως και ημείς αφίεμεν τοις οφειλέταις ημών». Ο ίδιος όμως θεωρώ ότι, αν εμείς λέγαμε μόνο τις δύο πρώτες λέξεις της προσευχής αυτής, δηλαδή Πάτερ ημών, αντιλαμβανόμενοι το βαθύ τους νόημα, τότε όλη μας η ζωή σε όλα τα επίπεδα και τις εκδηλώσεις της θα άλλαζε ριζικά.

Επίσκεψη Ερντογάν: Κατευθείαν στο "ψητό" για τη συνθήκη της Λωζάνης

Κατευθείαν στο "ψητό" για την Συνθήκη της Λωζάνης μπήκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος προτού πατήσει το πόδι στην Αθήνα, έδωσε το στίγμα των προθέσεων του για τον μόνιμο "σεβντά" του. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, μίλησε για την ανάγκη «επικαιροποίησης» της.
«Όταν μιλάω για επικαιροποίηση, μπορούμε να συζητήσουμε τα πάντα, από το Α έως το Ω. Μπορεί η Ελλάδα να ενοχλείται με κάποια θέματα, με συγκεκριμένες προβλέψεις, αλλά μπορούμε να καθίσουμε κάτω και να συζητήσουμε», είπε.

Δεν αναγνώρισαν πρώτα το Κουρδικό αλλά την Ιερουσαλήμ για να τρέξουν πιο γρήγορα τα γεγονότα δίχως να το θέλουν στην ΠΟΛΗ.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ανήμερα του ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Επισκόπου των Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού η ιστορία συμπληρώνει σελίδες για τα βιβλία της.

Το είπε και το έκανε ο Τράμπ

Ήρθαν οι μέρες που αντί για εφημερίδες μέσα σε αυτές από την τρέχουσα επικαιρότητα είναι να σαν διαβάζουμε τους ΠΡΟΦΗΤΕΣ

Ξέσφιξαν τα μπουλόνια της περιστροφής της γης και τα γεγονότα επιταχύνονται από στιγμή σε στιγμή.