“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 22 Μαΐου 2021

☦ Οι συμβουλές που έδωσε η Παναγία μετά από εμφανίσεις Της

«Πῶς μὴ θαυμάσωμεν, τὸν θεανδρικόν σου Τόκον Πανσεβάσμιε;»

Η Υπεραγία Θεοτόκος εμφανίστηκε και μίλησε σε πολλούς ανθρώπους σε πρόσφατες εποχές. Είπε ότι μεσιτεύει στον Υιό της για μας, αλλά εμείς δεν μετανοούμε.

Μας συμβούλευσε σε πολλές περιπτώσεις να μετανοήσουμε, διότι ο καιρός περνάει κι έρχονται δύσκολες μέρες για τους χριστιανούς.

Μας λέει ότι πρέπει να μετανοήσουμε, έτσι ώστε να μην έχουμε την ίδια τύχη με εκείνους που απομακρύνθηκαν από τον Θεό.

☦ Τι μας μετέφερε πνευματική κόρη της γερόντισσας Γαλακτίας από την Εξόδιο Ακολουθία της;

μας είπε: "Στην κηδεία της Γερόντισσας Γαλακτίας το πνευματικό της παιδί π. Αντώνιος ανέφερε ότι η Γερόντισσα είχε στη ζωή της φανέρωση: Της Αγίας Τριάδας , Του Ακτίστου Φωτός , Της Παναγίας ,Των Ασωμάτων Αγγέλων,  Πλείστων Αγίων μα κυρίως αναφέρθηκε στην ασκητική της ζωή, στην εσωτερική της καθαρότητα, στην ταπείνωση της και στην αγάπη της προς πάντες.. Το πρόσωπο της έλαμπε φως και το σώμα της ευωδίαζε. Μαζί με τον όσιο Αλέξιο μπορώ να την ονομάσω 'Άνθρωπο του Θεού"

☦ «Φεύγω! Ήρθε η ώρα! Έρχονται δύσκολα…»

«Μας είπε στις 25 Μαρτίου 2021 (τα λόγια αυτά τα άκουσαν πέντε άνθρωποι και τα κοινοποίησα αμέσως σε Μητροπολίτες που την σέβονται και την αγαπούν):

«Θα φύγω. Ήθελα να μείνω για να εκπληρωθεί πρώτα μια επιθυμία μου, όμως μπορώ και από εκεί… Είπα στο Μεγάλο Αφεντικό: «Πάρε με τώρα σε παρακαλώ! Δεν θέλω τιμές στο τομάρι μου»!

Την ρώτησα:

– Τι σου είπε;

– Θα το δούμε!

☦ΑΔΕΛΦΟΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΓΑΛΑΚΤΙΑ - ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΤΗΣ

Ὁμάδα προσκυνητῶν ψαλτῶν μὲ ἐπικεφαλῆς τὸν Πρωτοψάλτη τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Μόρφου κ. Μάριο Ἀντωνίου  ἀπὸ τὴν Κύπρο στὸ κελλάκι τῆς ὁσίας Γερόντισσας Γαλακτίας ποὺ κοιμήθηκε στὶς 20 Μαΐου 2021, ψάλει ὡραιότατους ὕμνους στὴ Γιαγιά, δίπλα της ὁ φύλακας ἄγγελός της, π. Ἀντώνιος (18.3.2018).

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com