“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Το θράσος των Γερμανών !!!

H Γερμανία ζητά πίσω τα λάφυρα πολέμου από την Ρωσία! Εμείς πότε θα ζητήσουμε τα δικά μας αρχαία που "φυγαδεύτηκαν" την εποχή του πολέμου!
«Η Ρωσία θα πρέπει να επιστρέψει τα λάφυρα πολέμου που παρουσιάστηκαν σε μια μεγάλη εικαστική-πολιτιστική έκθεση στην Αγία Πετρούπολη», ανέφερε... H γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ προς το ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν. «Πιστεύουμε ότι αυτά τα εκθέματα θα πρέπει να επιστρέψουν στη Γερμανία», είπε η Μέρκελ κατά τη διάρκεια της κοινής επίσκεψης με τον Πούτιν στα εγκαίνια της έκθεσης που παρουσιάζεται στο περίφημο μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης.

Συννέφιασε ο Παρνασσός, βρέχει στα καμποχώρια….

"Το αυτογκόλ του Σαμαρά" - Ο ευρωπαϊκός Τύπος για την "απερισκεψία" της ΕΡΤ

Η αποχώρηση της Δημοκρατικής Αριστεράς από την κυβέρνηση συνασπισμού, στα συμφραζόμενα των εξελίξεων στην ΕΡΤ, σχολιάζεται από πολλές ευρωπαϊκές εφημερίδες.
«Η Ελλάδα θα κυβερνάται και πάλι μόνο από δύο κόμματα, τα οποία στο παρελθόν συσσώρευσαν εναλλάξ το βουνό των χρεών για τα οποία υποφέρει η χώρα», παρατηρεί η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου και εξηγεί: «Αυτό που υπολογιζόταν ως επίδειξη ισχύος, έριξε την κυβέρνηση στην βαρύτερη μέχρι τώρα κρίση της. (…) Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάθε λόγο να θριαμβολογεί. Θα προσεταιριστεί ένα μέρος του πρώην κυβερνητικού εταίρου ΔΗΜΑΡ και έτσι θα ισχυροποιηθεί περαιτέρω.

ΣΕΜΕΔΑΚΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ

Νοτιανατολική μεσόγειος- Ο κύκλος της αστάθειας

Τον τελευταίο χρόνο η ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου βρίσκεται σε έναν πρωτοφανή αναβρασμό. Η κυριότερη όμως διαπίστωση είναι ότι όλες οι χώρες που βρίσκονται σε έναν υποθετικό κύκλο  με κέντρο της Ελλάδα, μηδέ της χώρας μας εξαιρουμένης  τελούν σε παρατεταμένη αστάθεια.

Π.ΕΛΠΙΔΙΟΣ: ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΗΣ ΣΦΡΑΓΙΔΑΣ…

«Όταν ανοιχθεί η εβδόμη σφραγίδα και ακουστεί η έβδομη σάλπιγγα, που θα αφήσει τον Εωσφόρο να κυριαρχήσει στη γη με τον ανελέητο και υπόδουλο βασανιστικό του τρόπο, ο ίδιος και ο σατανικός του στρατός θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον δικό Μου κρυφό στρατό. Θα εκπλαγούν βλέποντας εκατομμύρια αγγελικές ψυχές να λατρεύουν τον Θεό της καρδιάς τους με θεϊκό έρωτα, τον οποίο θα αντλούν από Εμένα τον ίδιο. Και ενώ θα παίρνουν θεϊκό μητρικό έρωτα από τον Πατέρα, θα δίνουν θεϊκό μητρικό έρωτα στον Υιό. Έναν έρωτα που θα τους κάνει να θέλουν να θυσιαστούν αυτοί, αντί το λατρεμένο τους Βρέφος.»

Ξεπούλημα ΔΕΣΦΑ στη... μισή τιμή και χαίρονται κιόλας!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Σε κλίμα τεχνητού και εντελώς αβάσιμου ενθουσιασμού επρόκειτο χθες το βράδυ να οριστικοποιηθεί και τυπικά η πώληση της στρατηγικής σημασίας δημόσιας εταιρείας ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) στην αζερινή κρατική επιχείρηση Socar, η οποία διαπλέκεται πλήρως και ουσιαστικά ελέγχεται από αμερικανικά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Π. Ελπίδιος: Τώρα, Τώρα σώστε τον τόπο σας με την προσευχή σας

Πάρτε το κομποσχοινάκι σας. Ο καθένας σας ξέρει τι αξία έχει αυτός ο τρόπος προσευχής. Να λέτε απλά: «Κύριε, Ιησού Χριστέ, ελέησον με». Πείτε το τριάντα τρεις φορές, για να θυμάστε την υπέρτατη θυσία του Γιού Μου, που έζησε τριάντα τρία χρόνια κοντά σας. «Κύριε, Ιησού Χριστέ, ελέησον με», λέγετέ το τακτικά στις 6:00, στις 9:00, στις 12:00, στις 15:00, στις 18:00, στις 21:00.

Τίποτε δεν φοβήθηκα τόσο, όσο τους επισκόπους

ΟΥΔΕΝ ΔΕΔΟΙΚΑ ΩΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ…
«Τίποτε (δηλαδή) δεν φοβήθηκα τόσο, όσο τους επισκόπους» – και πριν σπεύσει κανείς κακοήθης να μας προσάψει οιαδήποτε…εκκλησιομαχική διάθεση, να ξεκαθαρίσουμε ότι η παραπάνω φράση δεν είναι φυσικά δική μας, αλλά την ξεστόμισε πριν από περίπου 1600 χρόνια ο μέγιστος πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Ιωάννης ο Χρυσόστομος! Ένας από τους κορυφαίους δηλαδή πατέρες της Ορθοδοξίας μας, που (μάλλον ακριβώς για τον λόγο αυτό) υπέστη κυριολεκτικώς τα πάνδεινα όχι μόνο από τα πολιτικά μεγαλολαμόγια της εποχής του, αλλά και από τα…εκκλησιαστικά (τους ανάξιους δηλαδή επισκόπους που δυστυχώς από τότε ταλαιπωρούν την Εκκλησία μας)!

Ρεπούση: Η Ελληνίδα Χίλαρυ, που έδινε με αφιέρωση το βιβλίο της 6ης δημοτικού σε …δημοσιογράφους!

Η κυρία Ρεπούση δεν κρύβει τα πρότυπα της, αφού το λουκ της τον καιρό της βουλευτικής της αποθέωσης παραπέμπει στην ισχυρή γυναίκα των ΗΠΑ. Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ όμως δεν περίμενε την εκλογή της μέσω της ΔΗΜΑΡ για να ξεδιπλώσει τον πληθωρικό χαρακτήρα της. Είναι ενδεικτικό ότι όταν γινόταν ο χαμός με το περιβόητο βιβλίο δημοτικού για τον συνωστισμό, στους δημοσιογράφους που την προσέγγιζαν για να πάρουν την άποψη της, τους έδινε αντίγραφο με ιδιόχειρη αφιέρωση! “Στον Βελερεφόντη, Μαρία Ρεπούση” (!!!) 
Φανταστείτε τι θα γινόταν εάν είχε γράψει το best seller όλων των εποχών, “Λόλα, να ένα μήλο”. Τύφλα να είχε το “Sex and the City”! 

Μπαγίς προς Μερκελ: «Η Τουρκία δεν είναι μια οποιαδήποτε χώρα»

Τουρκικές προειδοποιήσεις από τον Μπαγίς προς Μέρκελ για την ενταξιακή πορεία της χώρας
Ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εγκεμέν Μπαγίς, προειδοποίησε σήμερα την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ, να μην αποπειραθεί να εμποδίσει το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου στις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

Ανακοινώθηκε ο αγωγός TAP

Ανακοινώθηκε και επίσημα από το ΥΠΕΚΑ η συμφωνία με την κοινοπραξία του αγωγού φυσικού αερίου Trans Adriatic Pipeline (TAP) για το κείμενο της Συμφωνίας Φιλοξενούσας Χώρας (Host Government Agreement). «Η συμφωνία αυτή, τονίζει το ΥΠΕΚΑ, που διασφαλίζει τη σταθερότητα του επενδυτικού κλίματος, αποτελεί το τελικό στάδιο των προσπαθειών της χώρας μας για την υποστήριξη του αγωγού TAP στη διαδικασία επιλογής της κοινοπραξίας Shah Deniz II». 

Πούτιν: “Eπικίνδυνη κατάσταση” η αύξηση της ανεργίας στην Ελλάδα

Τραγωδία όχι μόνο οικονομική, αλλά κοινωνική και πολιτική, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν την κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας σε μια σειρά χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, κάνοντας λόγο για «επικίνδυνη κατάσταση» σε ομιλία του στο 17ο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.
«Μας προκαλούν ανησυχία τα μεγέθη της ανεργίας, περίπου 200 εκατομμύρια άνθρωποι είναι άνεργοι μεταξύ του οικονομικά ενεργού πληθυσμού. Σε μεμονωμένες χώρες της Ευρώπης η ανεργία ξεπερνά το 25%, πολύ βεβαρημένη είναι η κατάσταση στη Νότια Αφρική. Αλλά και μεταξύ των νέων η ανεργία είναι ένα ιδιαίτερο ζήτημα», είπε ο Ρώσος Πρόεδρος, σημειώνοντας ότι στην Ελλάδα η ανεργία των νέων ξεπερνά το 60%, στην Πορτογαλία και την Ιταλία το 40% και στην Ισπανία το 56%.