“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

«νοσεί η ΕΛΛΑΔΑ, μα λίγο πριν πεθάνει, θα έρθει η Ανάσταση ο κόσμος θ’ ανασάνει»

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
To διακήρυξε η ίδια η ΠΑΝΑΓΙΑ για τις ημέρες μας: Μια μέρα, η Ελλάς θα γίνει το προσκύνημα όλων των λαών της οικουμένης.
Ο “πολλαπλασιαστής ισχύος” των ΕΛΛΗΝΩΝ πάντα θα είναι η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ.

«Ἀλλήλων τά βάρη βαστάζετε, καί οὕτως ἀναπληρώσατε τόν νόμον τοῦ Χριστοῦ»

Ὁ ἀπόστολος Παῦλος στὴν πρὸς Γαλάτας ἐπιστολή του μᾶς παρακινεῖ νὰ ὑπομένουμε ὁ ἕνας τὶς ἐνοχλήσεις τοῦ ἄλλου ποὺ ὀφείλονται στὰ ἐλαττώματα καὶ τὶς ἐλλείψεις του· κι ἔτσι μὲ τὴν ὑπομονετικὴ αὐτὴ ἀνο­χὴ νὰ ἐκπληρώνουμε ­τελείως τὸν νό­­μο τοῦ Χρι­στοῦ, δηλαδὴ τὴν ἐντολὴ τῆς ἀγάπης. «Ἀλλήλων τὰ βάρη ­βαστάζετε, καὶ οὕτως ἀναπληρώσατε τὸν νόμον τοῦ Χριστοῦ», γράφει (Γαλ. ς΄ 2).

“Γιατί, μαμά, η Χ. έχει δυο μαμάδες και δεν έχει μπαμπά;

Με αφορμή τις παρελάσεις υπερηφανείας (gay pride) που πραγματοποιούνται και φέτος στη χώρα μας, θυμήθηκα ένα περιστατικό που μου διηγήθηκαν και που συνέβη πριν λίγα χρόνια στην Αμερική. Είναι λυπηρό αλλά σε λίγα χρόνια, πιθανόν να το αντιμετωπίζουμε και στη δική μας χώρα…
Πριν από δώδεκα χρόνια, ο αδελφός μου είχε βρεθεί για διάστημα ενός έτους στην Αμερική, και επισκέφθηκε αρκετές περιοχές όπου ζούσαν ομογενείς και Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Σε μια από τις επισκέψεις του σε μια μεγάλη πόλη, φιλοξενήθηκε από μια οικογένεια Ελλήνων, οι οποίοι ζούσαν κοντά σε μια συνοικία όπου κατά κόρον διέμεναν μη παραδοσιακές οικογένειες (ομοφυλοφίλων κλπ…)

ΣΕ 18… «ΤΟΥΡΚΙΚΑ» ΝΗΣΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ 10 ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ 4.000 ΣΤΡΑΤΟ!!!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δεν πρόλαβε καλά καλά να φύγει ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, μετά την φιέστα του στην ελληνική Θράκη, και άρχισαν πάλι τα γνωστά τουρκικά όργανα για τα κατεχόμενα από την Ελλάδα… τουρκικά νησιά του Αιγαίου.