“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ο κόσμος της διαστροφής και οι Έλληνες

Το κλίμα πόλωσης στον πλανήτη φουντώνει με την οικονομία να βάλλεται από τα διεθνή συμφέροντα, τα οποία εδώ και καιρό στρέφονται κυρίως κατά των ελεύθερων επαγγελματιών. Όπως πολλάκις έχουμε γράψει το σύστημα επιθυμεί μόνο υπαλλήλους-δούλους για να τους ελέγχει. Δεν χωρούν πολλά αφεντικά στον πλανήτη. Η Δύση, με προεξάρχουσες τις Η.Π.Α., δεν είναι πλέον το «λίκνο του καπιταλισμού». Εφαρμόζει πολιτικές σοβιετικού τύπου με υψηλή φορολογία και κατάσχεση καταθέσεων.

Αγοράστε Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου...!!! (και ξαναψηφίστε τους ίδιους)

Μητροπολίτης Μεσογαίας: "Καιρός πλέον να ξεσηκωθούμε"

Η χώρα στενάζει υπό την διπλή κατοχή της τρόικας και της (λαθρο)κυβέρνησης των τριών προθύμων (Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη) και με γοργούς ρυθμούς μεταλλάσσεται σε αποικία χρέους, ενώ θεωρείται σχεδόν δεδομένο πως η αντιμετώπισή της από την διεθνή κοινότητα είναι απολύτως διαφορετική και αγγίζει στα όρια αντιμετώπισης ενός χώρου (και όχι κράτους), με πολύ συχνές υποτιμητικές αναφορές του τύπου "δεν θα γίνουμε σαν την Ελλάδα".

"Κύριε Σόϊμπλε, αυτός είναι ο λογαριασμός σας : 510 δις ευρώ" !!!

“Σόϊμπλε ήρθε ο λογαριασμός”
Μπορεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών να χαρακτηρίζει ως ''ανεύθυνους'' τους Έλληνες πολιτικούς, που ζητούν την καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων και να μας …συμβουλεύει ότι δεν πρέπει να οδηγούμεθα “σε εσφαλμένη κατεύθυνση με όχημα δήθεν νόμιμες αξιώσεις για καταβολή αποζημιώσεων από τη Γερμανία’’, ωστόσο ο λογαριασμός έχει βγει και θέλει να το παραδεχτεί ή όχι κάποια στιγμή θα πρέπει να πληρωθεί. Και με την πολιτική που ακολουθεί ο ίδιος και η παρέα του, η οποία παράγει μόνο μένος κατά των Γερμανών, τέτοια θέματα θα μας απασχολούν πια πολύ συχνά. Είναι ίσως το μοναδικό θετικό από την πολιτική Μέρκελ-Σόϊμπλε.

Η έκθεση του 9χρονου που συγκλονίζει

Η κρίση μέσα από τα μάτια των παιδιών. Ο Γιώργος είναι μόλις 9 ετών και ζει στην περιοχή Καράτουλα Ηλείας. Το τοπικό ειδησεογραφικό πόρταλ ilialive.gr, δημοσιεύει μια συγκινητική ομολογουμένως, έκθεσή του:
«Πολλά βράδια ακούω τους γονείς μου να λένε στεναχωρημένοι ότι πρέπει να πληρώσουν πολλούς λογαριασμούς που εγώ δεν καταλαβαίνω. Καταλαβαίνω όμως πολύ καλά ότι πλέον δεν είναι και τόσο χαρούμενοι και ευτυχισμένοι με όλα αυτά τα έξοδα που πρέπει να πληρωθούν. Εγώ στεναχωριέμαι που πολλά παιδάκια στο σχολείο δεν έχουν να φάνε. Ένα πήρε ένα μισοφαγωμένο σάντουιτς από τον σκουπιδοτενεκέ να το φάει και του έδωσα και εγώ το δικό μου. Ποιος μπορεί να μου λύσει την απορία μου; Γιατί αυτή η κατάσταση; Σε τι σας φταίξαμε εμείς; Ποιος θα μου απαντήσει;».Πηγή: ilialive.gr

"Κλείνει" το επάγγελμα του Μηχανικού

Της Ρούλας Σαλούρου
Επιμένει παρά τις έντονες αντιδράσεις η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας στην εφαρμογή του νόμου που προβλέπει την περαιτέρω αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στους Μηχανικούς, με υποχρεωτική ένταξη ανά τριετία σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία, αλλά και με την συνεχιζόμενη απόδοση εισφορών υπέρ του Ταμείου Αλληλεγγύης, στο οποίο όμως οι Μηχανικοί δεν μπορούν να ενταχθούν.

Όχι το όνομα "Μακεδονία" σε ένα τεχνητό κράτος-προβοκάτσια

Νίκος Χειλαδάκης  
Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Αν έχουν την εντύπωση οι κρατούντες ότι θα μπορέσουν να περάσουν την λύση του ζητήματος με τα Σκόπια βάσει των νέων προβοκατόρικων προτάσεων του κ Νίμιτς, αποδίδοντας ονομασία «βόρειος Μακεδονία» στο τεχνητό κράτος των Σκοπίων, απαιτούνται οικτρά. Αυτό θα αποτελέσει την θρυαλλίδα και θα γίνει η χιονοστιβάδα που  θα τους καταπλακώσει όπως δεν έγινε μέχρι τώρα με τα άθλια μέτρα που έχουν καθηλώσει τον ελληνικό λαό.

Προκλητικός και αλαζόνας o Oberstgruppenführer Herr Schäuble !!!

"Ξεχάστε τις αποζημιώσεις για τις σφαγές στο Δίστομο και τα Καλάβρυτα"
Απορρίπτει κάθε αναφορά σε γερμανικές αποζημιώσεις για τις σφαγές και καταστροφές που προκάλεσε η Γερμανία στην Ελλάδα κατά την διάρκεια του Α’ και Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Σόιμπλε. Με την αλαζονεία που διακρίνει τον εμπνευστή και αρχιστράτηγο του «Δ’ Ράιχ» (πρόκειται πλέον για αιματοκύλισμα της Ευρώπης με οικονομικά όπλα) ο κ. Σόιμπλε ζητά από τους Έλληνες να ξεχάσουν τις γερμανικές αποζημιώσεις για το κατοχικό δάνειο και τις καταστροφές.

Σαν σήμερα η ηρωική έξοδος ...

Τρία χρόνια μετά την αποτυχημένη απόπειρα κατάληψης του Μεσολογγίου από τους Κιουταχή και Ομέρ Βρυώνη, ο Σουλτάνος επανήλθε με νέο σχέδιο. Ανέθεσε και πάλι στον νικητή της Μάχης του Πέτα, Κιουταχή, να καταλάβει την πόλη, συνδυάζοντας αυτή τη φορά την επιχείρηση με την εκστρατεία του Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο. Με μια πανίσχυρη στρατιά 20.000 ανδρών, ο Κιουταχής ξεκίνησε από τα Τρίκαλα στα τέλη Φεβρουαρίου του 1825 και στις 15 Απριλίου 1825 έφθασε προ του Μεσολογγίου. Αμέσως άρχισε την πολιορκία της πόλεως, η οποία μπορεί να χωρισθεί σε δύο περιόδους: α) 15 Απριλίου έως 12 Δεκεμβρίου 1825 και β) 25 Δεκεμβρίου 1825 έως τις 11 Απριλίου 1826. Χωρίς σημαντική βοήθεια από τους υπόλοιπους Έλληνες...., λόγω του εμφυλίου πολέμου, και έχοντας να αντιμετωπίσουν υπέρτερες εχθρικές δυνάμεις, οι 12.000 ψυχές του Μεσολογγίου αντιστάθηκαν καρτερικά επί ένα χρόνο. Την οργάνωση της άμυνας ανέλαβε τριμελής επιτροπή υπό τους Ιωάννη Παπαδιαμαντόπουλο, Δημήτριο Θέμελη και Γεώργιο Καναβό....

Γιατί η Εκκλησία αποσύρει τα κεφάλαια από την ΕΤΕ;

Του Γιάννη Αργυρίου για την Romfea.gr
Σύμφωνα με πληροφορίες από τραπεζικές πηγές που εξασφάλισε η Romfea.gr η Εκκλησία και τα διάφορα Νομικά της πρόσωπα, μεταφέρουν τις καταθέσεις τους, από την ΕΤΕ σε άλλα τραπεζικά ιδρύματα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός στον τραπεζικό κλάδο, γιατί όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εκτός από την Εκκλησία και τα κεφάλαια της και άλλα κεφάλαια παίρνουν τον δρόμο της ξενιτιάς.

ΟΧΙ στο Τάμα του Έθνους, ΝΑΙ στην ταχεία ανέγερση Τζαμιού!

Από τη μία η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση, όπως κι αυτή του Σαμαρά, αφήνει ανεκπλήρωτη την υπόσχεση που έδωσαν οι αγωνιστές του 1821 να ανεγείρουν στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας ιερό ναό προς τιμήν του Σωτήρος Χριστού, (τάμα του Έθνους) ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης προς τον Σωτήρα Χριστό που τους βοήθησε να ελευθερώσουν την πατρίδα από τον Οθωμανικό ζυγό! Από την άλλη όμως η παρούσα κυβέρνηση αντί να εκπληρώσει το τάμα του Έθνους, ως όφειλε προωθεί τάχιστα την ανέγερση τζαμιού στο Βοτανικό και σε έκταση που παραχωρήθηκε από το ελληνικό Ναυτικό!!!

ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ: «Ο σώζον εαυτόν σωθείτω»

Πρώτα bail-in και μετά κλείσιμο τραπεζών
Απροκάλυπτα διαμορφρώνεται  το σχέδιο των διεθνών κέντρων χάραξης οικονομικής πολιτικής (ΔΝΤ, Eurogruop, ΕΚΤ) αφενός της αρπαγής των καταθέσεων και αφετέρου του κλεισίματος των τραπεζών αφού πρώτα θα έχουν καταληστευθεί οι καταθέσεις. Εφαρμόζοντας το μοντέλο και σχέδιο «Κύπρος» που κατά τα άλλα είναι μοναδική περίπτωση και αφού πρώτα μεθοδεύουν δια νόμου το «κλάδεμα» των καταθέσεων τώρα προχωρούν ένα βήμα παραπέρα: Θα κλείνουν τις τράπεζες όταν η «επανακεφαλαιοποίηση» από τα λεφτά των καταθετών δεν θα βγαίνει…