“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Αδέλφια Εσχάτη ώρα εστί. Ορίστηκε το ραντεβού με την Ορθοδοξία και την Ιστορία μας.

Τα πολιτικά ραντεβού με την ιστορία  ήταν ψεύτικα και παράνομα , όλο παχιά λόγια ήταν και κατάπτυστες συμφωνίες, με υπογραφές ματωμένες  που οδήγησαν σε αυτό που βιώνουμε σήμερα.
Την τουρκία να την κομματιάσουν ευγενικά και την Ελλάδα να την σβήσουν ιστορικά , ψυχικά και πνευματικά . Αυτό θέλουν, άσχετα αν κάνουν μια πρωτοφανή τρύπα πυρηνική στο πλανήτη για τους εαυτούς τους στο τέλος των δρώμενων των καιρών μας .
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Οι κυρώσεις που επιβάλλουν στην τουρκία είναι λόγια, ενώ στην Ελλάδα επέβαλλαν ακόμη και κυρώσεις στην Παγκόσμια ιστορία της με την μετάλλαξη του ονόματος της Μακεδονίας. Τώρα έρχονται και οι ηλεκτρονικές κυρώσεις μέσω των νέων ταυτοτήτων.

Οι Άγιοι Ανάργυροι: «ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ»

Η ιερά Καλύβη που για 63 ολόκληρα χρόνια (1923–1986) ασκήθηκε ο σύγχρονος αδάμαντας της νοεράς προσευχής και της καρτερικής ησυχίας, ο μακαριστός Γέροντας Θεοφύλακτος ο Νεοσκητιώτης (1897–1986), τιμάται επ’ ονόματι της Συνάξεως όλων των αγίων και θαυματουργών Αναργύρων.
Σ’ αυτή την ιερή τους εικόνα ο Γέροντας Θεοφύλακτος από την αρχή της μοναχικής του αφιερώσεως έβαλε την καθιερωμένη μετάνοια και υποτάχθηκε στον ονομαστό Γέροντα Ιωακείμ Σπετσιέρη (1858–1943).

«Όταν οι μέρες θα πλησιάζουν, τότε ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς…»

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις που διαδραματίζονται στην πολιτική σκηνή της χώρας και κυρίως το αρνητικό κλίμα που υπάρχει για την πολιτική, τους πολιτικούς και τις πολιτικές τους προς τους πολίτες, γίνονται πιο επίκαιρα από ποτέ τα λόγια που είχαν πει ο Γέροντας Παΐσιος και Πατροκοσμάς.
Τόσο ο Γέροντας Παΐσιος, όσο και Πατροκοσμάς είχαν πολλά χαρίσματα και ανάμεσα σε αυτά ένα καταπληκτικό και πολύ σπάνιο –σπάνιο ακόμη και ανάμεσα στους αγίους της Εκκλησίας-  αυτό της προγνώρισης!!!

Άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός οι Ανάργυροι

Βολαῖς ἀδελφοὺς οὐ διέσπων οἱ λίθοι, Ὡς εἰς ἕν, ἄμφω συμπεπηγότας λίθον. Πρώτῃ Ἰουλίοιο λίθοισιν Ἀνάργυροι ἤθλουν.

Βιογραφία
Τα αδέρφια Κοσμάς και Δαμιανός, οι οποίοι έζησαν την εποχή που αυτοκράτορας των Ρωμαίων ήταν ο Καρίνος, ήταν γιατροί στο επάγγελμα και παρείχαν ιάσεις σε όλους όσους είχαν ανάγκη, και για αντάλλαγμα δεν έπαιρναν χρήματα, αλλά το μόνο πού ζητούσαν ήταν να πιστεύσουν στον Χριστό.