“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για στρατιωτική παρέμβαση στην Ουκρανία

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Finnian Cunningham, δήλωσε ότι εάν συνεχιστεί η παραβίαση της εκεχειρίας στην Ουκρανία, τότε θα … συμβεί τα ακόλουθο: «στρατιωτικοί σύμβουλοι» από την ζώνη των συγκρούσεων θα εμφανιστούν, και θα είναι  στρατιώτες του τακτικού στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους, ερχόμενοι σε ευθεία αντιπαράθεση με τους Ρώσους.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Σχόλιο Θ.Π.: στις 13 του Ιούλη λοιπόν το ραντεβού… για να δούμε πόσες  ΕΟΡΤΕΣ θα εορτάσουμε ΜΑΖΙ αυτό το διήμερο !!! Η σίγουρες πάντως είναι η για πρώτη φορά μνήμη του ΑΓΙΟΥ Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου στις 12 Ιουλίου και η άλλη η σύναξη του Αρχαγγέλου Γαβριήλ στις 13 Ιουλίου. Ας απεύχονται λοιπόν οι τούρκοι μήπως αυτό το διήμερο εορτάσουμε εκτάκτως και την “σύναξη” του Ταξιάρχη Μιχαήλ. 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σε καινούργια πρόκληση μέσα στον ναό της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης ετοιμάζονται να προχωρήσουν οι Τούρκοι, επί τη ευκαιρία του μουσουλμανικού μήνα του Ραμαζανίου και της γιορτής του Kadir Geçesi που είναι στις 13 Ιουλίου.

ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΠΟΥ ΕΚΡΥΨΑΝ ΟΙ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΙ ΡΩΜΙΟΙ "ΤΡΕΛΑΙΝΟΥΝ" ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Θησαυροί που κρυφτήκαν από την λαίλαπα της μικρασιάτικης καταστροφής, τενεκέδες με χρυσές λίρες, πολύτιμα χρυσαφικά κοσμήματα, εκκλησιαστικά κημείλια και άλλα αντικείμενα με μεγάλη άξια, έχουν γίνει ο στόχος ενός ανελέητου κυνηγητού από Τούρκους που ψάχνουν με χίλια δυο μέσα για να τα ανακαλύψουν σε πολλές περιοχές της Μικράς Ασίας και κυρίως σε περιοχές του Πόντου. Είναι γνωστό πως μετά τη γενοκτονία των Ποντίων και τη Μικρασιατική Καταστροφή το αποκορύφωμα του μέτρου της «ανταλλαγής πληθυσμών» αποτέλεσε το Σύμφωνο για την ανταλλαγή πληθυσμών μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας που υπογράφθηκε στις 30 Ιανουαρίου 1923 και το οποίο στη συνέχεια κατέστη μέρος της Συνθήκης της Λωζάνης της 24ης Ιουλίου του ίδιου έτους. 

Περί Ταπεινώσεως

Η ταπείνωση τους διαβόλους κάνει αγγέλους, ενώ η υπερηφάνεια τους αγγέλους κάνει διαβόλους.
Από τον άγιο Ιωάννη της Κλίματος ότι ταπείνωση είναι μία μυστική δύναμη την οποία λαμβάνουν σε τέλειο βαθμό οι αληθινοί άγιοι. Αυτή η αρετή αποκτάται απ’ αυτούς που ετελειώθησαν στα καλά έργα με την δύναμη της θείας χάριτος και την συνεχή βία της φύσεως των. Μερικοί άνθρωποι φαίνονται εκ της φύσεως των πράοι και ταπεινοί, άλλοι ταπεινώνουν την σκέψη των σκεπτόμενοι συνεχώς τις αμαρτίες και τις πτώσεις των, αλλά καμμία απ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι η αληθινή ταπείνωση, όπως μας λέγει ο άγιος Ισαάκ ο Σύρος: 

“Έλληνες στώμεν καλώς” μέχρι να φύγει πίσω το ψευτορωμαίικο

Η εκκλησία της Παναγιάς στη Φολέγανδρο ΦΩΤΟ από www.govastileto.gr 
Αν σωθούμε δεν θα σωθούμε  ούτε από το ευρώ, ούτε από την δραχμή, αλλά από το κεφάλι μας και κατά κύριο λόγο από αυτό που επιθυμεί η ψυχή μας και αποδέχεται η συνείδηση μας.
Το πιο επικίνδυνο είναι όχι αν ξεμείνουμε από ευρώ λόγω της ¨εκκένωσης¨ των αποθεματικών των οργανισμών του δημοσίου, αλλά αν μας εγκαταλείψει ο ΧΡΙΣΤΟΣ , η Ελπίδα και η Πίστη μας.

Η απάτη του Γ.Ντάισενμπλουμ και η προϊστορία των προδοσιών του Ελληνισμού από τους δυτικούς

Φωτο: η Σμύρνη στις φλόγες… όπως την έβλεπαν οι “Σύμμαχοι” μας από τα πλοία τους
ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Α.ΤΣΙΠΡΑ
Άφωνος ο ελληνικός λαός άκουσε χθες τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα να περιγράφει πως οι Δυτικοί εξαπάτησαν για άλλη μια φορά την χώρα και τους πολίτες της καταπατώντας την υπόσχεση που είχαν δώσει για άρση από την ΕΚΤ της απαγόρευσης αγοράς από 18/02 των ελληνικών ομολόγων από τους ελληνικές τράπεζες.

Ο Ευεργέτης και Πολιούχος της πόλεως των Θηβών Άγιος Ιωάννης ο Καλοκτένης

Λίγα λόγια για την περιοχή μας, πριν έλθει ο Άγιος
Η πόλις είχε αλωθεί από τους σταυροφόρους, είχε καταστραφεί, ο πόνος, οι σφαγές, το αίμα είχαν κλείσει τα σπίτια των Θηβαίων. Οι Θηβαίοι διακρίνονταν για την ασχολία τους με το μετάξι. Είχαν τέτοια φήμη, που ακόμη και τα βασιλικά ενδύματα φτιάχνονταν στην πόλη μας. Η δε Θήβα είχε γίνει πρωτεύουσα του θέματος της Ελλάδος, είχε πλούτο, δόξα και όλες οι πόλεις αναγνώριζαν το μεγαλείο της. Η επιδρομή όμως των σταυροφόρων (Νορμανδών) έφερε τέτοια καταστροφή που με ακρίβεια περιγράφεται από τον ιστορικό Παπαρηγόπουλο: