“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Αυτή η ιστορία δείχνει τι ακριβώς είναι η Ελλάδα

Σκάφος ξεκινάει απο την Ιταλια με κατευθυνση προς Κύπρο και κάνει το μοιραιο λάθος να σταματήσει σε λιμανι στην νότια Πελοπόννησο για ανεφοδιασμό. Το σκάφος δεν λιμενιζεται αλλα βγαίνουν στην ακτή με...φουσκωτή βάρκα.

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ Ο ΟΜΠΑΜΑ

Ο Ομπάμα ζήτησε να επισκεφθεί το Άγιο Όρος και... έφαγε πόρτα !!!
Σύμφωνα με πληροφορίες μας από το Άγιο Όρος, ο πρόεδρος του Ομπάμα φέρεται να ζήτησε να επισκεφθεί την χερσόνησο του Άθωνα. Η απάντηση των αγιοριτών μοναχών ήταν αποστομωτική και μονολεκτική: ΟΧΙ
Μάλιστα, οι αγιορίτες μοναχοί αιτιολόγησαν αυτή τους την απάντηση λέγοντας πως είναι μουσουλμάνος και γι αυτό τον λόγο δεν γίνεται δεκτός.

Χαράτσι 4.000 ευρώ για σπίτια με αντικειμενική 200.000 ευρώ και πάνω

«Κεραμίδα» στο κεφάλι των φορολογουμένων με ακίνητα αντικειμενικής άξιας άνω των 200.000 ευρώ έρχεται μέσα το καλοκαίρι, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2014 συνολικό φόρο 4.000 ευρώ για τα ακίνητά τους!

Έρχεται «σεισμόσημο» για όλα τα ακίνητα

Αλλεπάλληλες...σεισμικές δονήσεις σε όλη την επικράτεια αναμένεται να προκαλέσει η νέα απαίτηση της τρόικας για την υποχρεωτική ασφάλιση όλων των ακινήτων για φυσικές καταστροφές (σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές). Κι αυτό, καθώς θα φέρει νέα βάρη στα ακίνητα, οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν φτάσει στα όρια της φοροδοτικής τους ικανότητας, εξαιτίας...της πληθώρας φόρων και τελών που τα βαρύνουν.

Δεν φταιει ο Σταυρίδης. Ο Στουρνάρας με τον Σαμαρά ήταν στο learjet

Είναι από τις πληροφορίες που σου λένε αλλά στην αρχή δεν τις πιστεύεις. «Μήπως δεν είναι έτσι τα πράγματα ρε παιδιά;» Είναι δυνατόν ο άνθρωπος ο οποίος υποτίθεται ότι διαπραγματεύεται για λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου, που παραχωρεί μέρος της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών σε έναν ιδιώτη, να υπογράφει τη συμφωνία πώλησης της πιο κερδοφόρας ελληνικής δημόσιας επιχείρησης κι ύστερα να ξαναγυρνάει στις διακοπές του με το jet του αγοραστή; 

Πού και πότε θα σκάσει η οργή του κόσμου;

Οργή. Είναι μια λέξη που έχουμε ξεχάσει εδώ στην Ελλάδα η οποία ωστόσο είναι παντού. Υποβόσκουσα, αλλά σίγουρα υπάρχει. Μέσα σε τρία χρόνια η χώρα έχασε πάνω από το 25% του ΑΕΠ της και η ανεργία είναι κοντά στο 30%. Η ύφεση είναι δραματική και καμιά χώρα στον κόσμο δεν έχει ζήσει σε τέτοια κατάσταση επί 7 συναπτά χρόνια.

Ειλημμένη απόφαση: Πλειστηριασμοί α' κατοικίας για να σωθούν οι τράπεζες!

Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, προαναγγέλλει τις κυβερνητικές προθέσεις για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, επισημαίνοντας στην εφημερίδα Real News, ότι «εάν δεν κάνουμε κάτι, θα καταρρεύσουν οι τράπεζες»!

Οι Τούρκοι βιομήχανοι εγκαταλείπουν την Αίγυπτο

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Οι συγκρούσεις στην Αίγυπτο έχουν προκαλέσει πανικό στις τουρκικές εταιρείες οι οποίες είχαν πραγματοποιήσει τεράστιες επενδύσεις στη χώρα αυτή. «Οι Τούρκοι κλείνουν τα ρολά στην Αίγυπτο» είναι ο τίτλος της οικονομικής εφημερίδας Dünya η οποία αναφέρει πως μεγάλο ποσοστό της Αιγυπτιακής κοινωνίας αρχίζει να γίνεται εχθρικό προς τους Τούρκους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα μεγάλες τουρκικές βιομηχανίας όπως η βιομηχανία τροφίμων Ülker η βιομηχανία ειδών υγιεινής Εvyap διέκοψαν την παραγωγή τους. Παράλληλα η LC Waikiki έκλεισε και τα καταστήματα της και την παραγωγή της στην Αίγυπτο. Τα τελευταία δυο χρόνια οι Τούρκοι είχαν επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρώ στην Αίγυπτο. 

Σιωπή από Ισραήλ για την κρίση στην Αίγυπτο

Η κυβέρνηση του Ισραήλ αντιμετωπίζει την πολιτική κρίση στην Αίγυπτο σιωπώντας, επιδιώκοντας να μην διαταραχθεί η στρατηγική συνεργασία της με τον αιγυπτιακό στρατό, που θεωρεί κλειδί για να αποτρέπονται επιθέσεις από ισλαμιστές στο Σινά, σύμφωνα με αξιωματούχους και αναλυτές. Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να μεταφέρουν στους υπουργούς την οδηγία να αποφεύγουν να κάνουν δηλώσεις δημόσια σχετικά με την Αίγυπτο, είπε κυβερνητική πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ FYROM ΣΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕ ΜΚ;

Το αυτοκίνητο μπροστά μου, αγκομαχούσε στο δρόμο από Θεσσαλονίκη προς Χαλκιδική. Ήταν δε τόσο φορτωμένο που τα πίσω αμορτισέρ είχαν τερματίσει. Τουρίστες  είπα και  γέλασα. Σύνηθες φαινόμενο των Βαλκάνιων τουριστών, να τιγκάρουν τα αυτοκίνητά τους. Αλλά το γέλιο μου κόπηκε όταν πρόσεξα την πινακίδα.