“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Κατάθεση “φωτιά” του Π. Ρουμελιώτη στους οικονομικούς εισαγγελείς - Ανοίγει ο δρόμος για εξεταστική για τον Παπανδρέου;

-Και μόνο η αναφορά του ονόματος του Γ. Παπανδρέου μπορεί να οδηγήσει τη δικογραφία στη Βουλή
-Πέντε ώρες κατέθετε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ
-Είχε πει στους Times πως “το ΔΝΤ ήξερε οτι το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει”
Επί πέντε ώρες κατέθετε στους εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας με αφορμή τις δηλώσεις του ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας από το ΔΝΤ, ήταν καταδικασμένο να αποτύχει. Η κατάθεση του κ. Ρουμελιώτη κρίνεται ως ιδιαιτέρως σημαντική και σύμφωνα με εκτιμήσεις ανοίγει νέους δρόμους για την προκαταρκτική εξέταση που διενεργούν οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς. Ο εισαγγελέας παρήγγειλε την αναζήτηση τυχόν ευθυνών υπηρεσιακών παραγόντων για ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του δημοσίου αλλά και εγκλημάτων σχετιζόμενων με την οικονομία.

Ρωσική κάθοδος στα ισραηλινά κοιτάσματα - Τί σημαίνει αυτό για Ελλάδα και Κύπρο

Ο ρωσικός κρατικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom και η γαλλική εταιρεία πετρελαίων Total, διερευνούν την πιθανότητα συμμετοχής στην εξόρυξη των υδρογονανθράκων στο ισραηλινό κοίτασμα Λεβιάθαν, συνεργαζόμενες με την Noble Energy, μέτεδωσε πριν λίγο το Bloomberg και για να φτάσει "προς τα έξω" μία τέτοια συζήτηση πρέπει οι συνομιλίες να είναι σε αρκετά προχωρημένο στάδιο. Μία εμπλοκή των δύο εταιρειών στην εκμετάλλευση του ισραηλινού κοιτάσματος, νομοτελειακά τις βάζει στο παιχνίδι και των κυπριακών κοιτασμάτων (για την Gazprom σίγουρα λόγω της στενής σχέσης με την Μόσχα αυτό δεν αποτελεί προοπτική, αλλά βεβαιότητα), αλλά το σημαντικότερο είναι ότι τις βάζει στο παιχνίδι των ελληνικών κοιτασμάτων.

Σχέδιο αποσταθεροποίησης στην Ελλάδα από τη ΜΙΤ;

Έχει ειπωθεί αρκετές φορές ακόμα και από επίσημα χείλη, ότι η καταστροφή του καλοκαιριού το 2007 ήταν πιθανότατα έργο πρακτόρων ξένων μυστικών υπηρεσιών. Φαίνεται πως και αυτή τη φορά υπάρχει ένα σχέδιο πίσω από τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές στα νησιά μας.
Τόσο η πυρκαγιά της Χίου, που ξέσπασε στις 2:30 τα ξημερώματα, σε δύσβατο σημείο και δίπλα από μία Μονή, όσο και αυτή της Ζακύνθου, όπου ξέσπασαν ταυτόχρονα δεκάδες εστίες σε εκ διαμέτρου αντίθετα σημεία, έχουν δημιουργήσει στις Αρχές τη βεβαιότητα ότι είναι έργο εμπρηστών. Ποιοι είναι αυτοί οι εμπρηστές όμως; Πώς γίνεται να ξεσπούν δύο τόσο ύποπτες πυρκαγιές στα δύο Βορειοδυτικά και Βορειοανατολικά άκρα της χώρας; Γιατί αναγκάζεται η Πολιτεία να αναθέσει την έρευνα στην ΕΥΠ; Είναι χαρακτηριστικό ότι, σε πλήρη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του newsbomb.gr «Τούρκοι πίσω από το ολοκαύτωμα της Χίου;», o ίδιος ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, από το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που βρέθηκε σήμερα, δήλωσε: «Τις τελευταίες ημέρες η χώρα αντιμετωπίζει μία εξαιρετικά δυσχερή συγκυρία στο μέτωπο των πυρκαγιών. Αντιμετωπίζουμε έναν απίστευτα μεγάλο αριθμό πυρκαγιών. Για να σας δώσω έναν αριθμό: Το τελευταίο δεκαήμερο έχουμε 589 πυρκαγιές.

Αναγνώστης απευθύνεται στον Αντώνη Σαμαρά και ζητά την παραίτησή του

"Αντώνη Σαμαρά όταν βρισκόσουνα στην αντιπολίτευση έκανες ότι είσαι με το λαό, έδειχνες ότι διαφωνείς με τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα εις βάρος των... Ελλήνων που έπαιρνε ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, έδειχνες εξοργισμένος με την τότε οικονομική πολιτική που ασκούσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.΄ Ελεγες ότι δεν αντέχει ο λαός άλλες περικοπές μισθών και συντάξεων. Υποσχέθηκες ότι εσύ ως πρωθυπουργός θα επαναφέρεις το αφορολόγητο ξανά στα 12000 ευρώ, ότι θα κόψεις το χαράτσι των σπιτιών, μέσω ΔΕΗ, που μας επέβαλε ο τότε Υπουργός Οικονομικών Βαγγέλης Βενιζέλος.΄ Εδινες ελπίδες ότι θα μειωθεί η ανεργία, έλεγες ότι χωρίς ανάπτυξη ο τόπος δεν μπορεί να πάει μπροστά, έλεγες, έλεγες, έλεγες……

Α. Νταβούτογλου: «Ναι, θα εισβάλλουμε στη Συρία» – Συγκέντρωση δυνάμεων στα σύνορα

Για πρώτη φορά από την έναρξη των ενόπλων συγκρούσεων στη Συρία, η Τουρκία σε επίσημο επίπεδο και δια χειλέων του Τούρκου υπουργού εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου διατύπωσε την πρόθεσή της να εισβάλει στην Συρία με την πρόφαση δημιουργίας ζώνης προσφύγων σε συριακό έδαφος. Αυτό θα γίνει δήλωσε ο Α. Νταβούτογλου μόλις ο αριθμός των Σύρων προσφύγων ξεπεράσει ένα συγκεκριμένο αριθμό, θέτοντας και πλαφόν στον αριθμό αυτό στις 100.000 προσφύγων.  Μόλις το φράγμα αυτό ξεπεραστεί κατά έστω ένα πρόσφυγα η Τουρκία θα θέσει σε λειτουργία την πολεμική της μηχανή εισβάλλοντας πρακτικά στο έδαφος της Συρίας για τη δημιουργία της «ζώνης προστασίας», σύμφωνα με τις δηλώσεις του Νταβούτογλου. Ο ίδιος δικαιολόγησε την απόφαση αυτή με το γεγονός ότι υπάρχει πρόβλημα στη διάθεση σκηνών για τους πρόσφυγες καθώς ο αριθμός τους τάχα θεωρείται περιορισμένος!

Σε εξέλιξη βρίσκονται τρεις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο. Διακόπηκε η κυκλοφορία

Σε εξέλιξη βρίσκονται τρεις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο. Η μία από αυτές εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι στον Αυλώνα Τριφυλλίας, ενώ οι άλλες δύο, στο Σολωμό Κορινθίας και την Τροιζήνα, συνεχίζουν για δεύτερη ημέρα το καταστροφικό τους έργο. Συγκεκριμένα, στην περιοχή του Σολομού έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της εθνικής οδού Κορίνθου-Τριπόλεως από το 108,2χλμ. έως το 124,6χλμ. και η κυκλοφορία των οχημάτων, από και προς την Τρίπολη, διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Κορίνθου-'Αργους. Κανένα από τα πύρινα μέτωπα δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, το έργο των οποίων συνδράμουν ένα αεροσκάφος καναντέρ, στο Σολομό, ενώ στον Αυλώνα επιχειρούν δύο καναντέρ και τέσσερα πεζετέλ.

Σφυρίζει αδιάφορα ο Σαμαράς για τον υποψήφιο βουλευτή Θράκης!!!

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ FACEBOOK ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΘΡΑΚΗΣ ΤΗΣ ΝΔ
«Ο κ. Σαμαράς, σε χρόνο ρεκόρ, απέλυσε πρόσφατα βουλευτή του για ένα tweet. Δεν αντιδρά, όμως, για το facebook και τη φωτό υποψήφιου βουλευτή του στη Θράκη. Προφανώς μιά φανατική φιλομνημονιακή συμπεριφορά υποψήφιου βουλευτή, είναι πολύ πιο ισχυρή από συμπεριφορά του σε σοβαρότατα εθνικά ζητήματα, ώστε να ασχοληθεί μαζί του ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ». exomatiakaivlepo

Κάτι έρχεται ... ο Σόρος αγοράζει χρυσό!

Σαν ένας προάγγελος του τι είναι πιθανό να μας περιμένει το φθινόπωρο του 2012 μοιάζει η πρόσφατη κίνηση του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος, ο οποίος έχει πουλήσει όλες τις μετοχές του, όπως αποδεικνύεται από το συμπληρωμένο έντυπο 13-F που υπέβαλε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2012. Ο Σόρος, ο οποίος διαχειρίζεται κεφάλαια μέσω διαφόρων λογαριασμών στις ΗΠΑ και στα νησιά Cayman, φέρεται να έχει «ξεφορτωθεί» πάνω από ένα εκατομμύριο μετοχές σε χρηματοοικονομικές εταιρείες και τράπεζες, μεταξύ των οποίων στη Citigroup (420.000 μετοχές), JP Morgan (701.400 μετοχές) και Goldman Sachs (120.000 μετοχές ). Η συνολική αξία των μετοχών που πουλήθηκαν ανέρχεται σε περίπου 50 εκατ. δολάρια.

Ελευθερία ή Γερμανία; Ποιος και πως θα το αποφασίσει;

Πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι ή κάτω από την ομπρέλα μίας δεσποτικής γερμανικής αυτοκρατορίας Δε νομίζω ότι υπάρχουν νοήμονες άνθρωποι, που ασχολούνται έστω και κατ΄ ελάχιστον με τα κοινά, οι οποίοι να μην έχουν καταλάβει ότι ο πόθος της Γερμανίας είναι να δημιουργήσει όχι μία Ευρωπαϊκή Γερμανία, αλλά μία Γερμανική Ευρώπη. Στην ουσία αυτό που δεν κατάφερε με δύο παγκόσμιους πολέμους και αίμα θέλει (άσχετα αν πολλές φορές κάποια κόμματα ακόμη και στη Γερμανία δεν το καταλαβαίνουν) να το κάνει με τον οικονομικό πόλεμο που εδώ και τρία τουλάχιστον χρόνια έχει ξεκινήσει. Λέω τρία χρόνια, γιατί τώρα εκδηλώθηκε αλλά στην πραγματικότητα η προετοιμασία του ξεκινάει πολύ πίσω και τουλάχιστον άρχισε να μπαίνει στο τελικό της στάδιο μετά την ενοποίηση των τέως 2 Γερμανιών. Αυτό που από τη μια με παρηγορεί και από την άλλη με τρομοκρατεί είναι το εξής : Κάθε φορά που η Γερμανία φτάνει στο απόγειο της δύναμής της (Στρατιωτικό στο παρελθόν, οικονομικό τώρα) τυφλώνεται από τη δύναμή της , κάνει μία σειρά από στρατηγικά λάθη και τελικά ηττάται. Από την άλλη όμως, αυτή η ήττα της συμπαρασύρει όλη την Ευρώπη (για να μη πω τον κόσμο) σε πείνα και δυστυχία. Ειδικά η Ελλάδα και στους 2 παγκόσμιους πολέμους ήταν μία από τις χώρες με τις μεγαλύτερες απώλειες (γεωστρατηγικές στον 1ο , ανθρώπινο δυναμικό και οικονομικές στο 2ο).

Ἀπίστευτη πρόκληση ἀπὸ ὑποψήφιό τῆς Νέας Δημοκρατίας

Δεῖτε τί κόμμα ψήφισαν καὶ στήριξαν πολλοὶ Χριστιανοί. Ὄχι μόνο αὐτὸ, ἀλλὰ τὸ θεώρησαν καὶ εὐλογία ἢ ἐπέμβαση τοῦ Θεοῦ ποῦ βγῆκε πρῶτο…. Ὁ Θεὸς νὰ μᾶς ἐλεήσει! Αἴσθηση ἔχει προκαλέσει ἡ φωτογραφία τῆς σημαίας τῆς «Ἀνεξάρτητης Δυτικῆς Θράκης» ποὺ ἔχει ἀναρτήσει στὴν προσωπική του σελίδα στὸ Facebook, ὁ ὑποψήφιος βουλευτὴς τῆς Νέας Δημοκρατίας Ἐρχᾶν Ἰμάμογλου. Συγκεκριμένα ὁ πολιτευτὴς στὸν Νομὸ Ροδόπης, ἔχει ἀναρτήσει μία φωτογραφία μὲ λευκὰ τριαντάφυλλα καὶ στὴν ὁποία εὔχεται καλὸ Ραμαζάνι στοὺς Μουσουλμάνους.  Στὸ κάτω μέρος, ὅμως, τῆς εἰκόνας ὑπάρχει καὶ μία σημαία τῆς «Ἀνεξάρτητης Δυτικῆς Θράκης». ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ...