“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

TΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ - "ΛΕΒΙΑΘΑΝ ΝΟ2"


Ανακοινώθηκε και επίσημα η ύπαρξη τεράστιου κοιτάσματος φυσικού αερίου μεταξύ Κύπρου και Κρήτης στην περιοχή όπου συναντώνται οι ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου και εφεξής αλλάζουν όλα τα στρατηγικά και ενεργειακά δεδομένα στην περιοχή με ότι αυτό συνεπάγεται για τις ανάγκες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε οπλικά συστήματα, αφού δεν πρέπει να βαυκαλιζόμαστε: Η Τουρκία θα επιχειρήσει δια των όπλων να αποκτήσει λόγο στην ελληνοκυπριακή περιουσία. Την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010, επιβεβαιώθηκε απόλυτα ότι είχε εντοπιστεί το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου που πραγματοποιήθηκε τα 10 τελευταία χρόνια στον κόσμο, το οποίο περιέχει 0,5-0,8 τρισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, ποσότητα που αντιστοιχεί στις σημερινές ανάγκες της Ελλάδας για 150 χρόνια ή όλης της Ευρώπης για πέντε χρόνια! Σε δηλώσεις του σε κυρπιακή εφημερδία ο Έλληνας εμπειρογνώμονας, Ηλίας Κονοφάγος, ο οποίος ήταν γενικός διευθυντής Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων της Ελληνικά Πετρέλαια. «Οι χαρτογραφημένες εικόνες των κοιτασμάτων που ανακαλύφθηκαν και δημοσιεύτηκαν (Dalit, Τamar και Leviathan) και αυτών που πρόκειται να ανακαλυφθούν (Οικόπεδο 12 και όχι μόνο) μιλάνε από μόνες τους», τονίζει ο κ. Κονοφάγος. Tο κοίτασμα εντοπίστηκε στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου νοτιοδυτικά της Πάφου. Την ανακάλυψη παρουσίασε ως εμπειρογνώμονας  του Γαλλικού Ινστιτούτου Πετρελαίων (ΒΕΙCΙΡ), Η.Κονοφάγος σε συνέδριο στη Νέα Ορλεάνη.  Παράλληλα, ανέφερε πως είναι τεράστιο το κοίτασμα, ανάλογο με το ισραηλινό Λεβιάθαν. Από τη Δευτέρα (31/1), στα ανοικτά του Κόλπου Ακρωτηρίου στη Λεμεσό άρχισαν νέες θαλάσσιες σεισμογραφικές έρευνες. Το "Ramform Vanguard" που βγήκε στα ανοιχτά ανήκει στην εταιρία ΡGS που τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια έκανε τις δισδιάστατες και τρισδιάστατες έρευνες για τα κοιτάσματα της περιοχής. Αυτό ήταν που εντόπισε το μέγεθος του κοιτάσματος που αρχικά είχε εντοπιστεί στις 29 Δεκεμβρίου.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ


Δύο σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών αποτελούμενοι συνολικά από 14 αεροσκάφη - τα έξι οπλισμένα - προκάλεσαν σήμερα στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο δύο παραβάσεις και μία παραβίαση του FIR Αθηνών.

Όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

http://www.newsbomb.gr

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ «ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ» (ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ)

Το «κουφάλα νεκροθάφτη» αναφέρεται στον κάθε Σόρος, Ρουμπινί, Moody’s και λοιπούς συγγενείς τα γνωστά δηλαδή κοράκια του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος που τζογάρουν πάνω στην χρεωκοπία της Ελλάδας. Δεν θα πεθάνουμε ρε αρχιλήσταρχοι των λαών γιατί έχουμε φιλότιμο και εγωισμό και γιατί κυρίως δεν θα μας αφήσουν τα άλλα κοράκια της παγκόσμιας οικονομίας (κάτι Μέρκελ, Όλι Ρεν, Σόιμπλε και Στρος Καν) να «πεθάνουμε», να μπατιρίσουμε και να κλείσουμε το μαγαζί που λέγεται ΕΛΛΑΣ. Γιατί όταν κλείνει ένα μαγαζί και μια επιχείρηση αυτοί που περιμένουν να πάρουν πίσω τα δανεικά παίρνουν τον…. «πούλο» (όπως λένε και οι πιτσιρικάδες). Και σου λένε τώρα τα κοράκια που βλέπουν ότι οι αριθμοί δεν βγαίνουν για την Ελλάδα και χωρίς διευκόλυνση δεν υπάρχει περίπτωση να τους ξοφλήσουμε : «να τους δώσουμε μια παράταση αποπληρωμής του χρέους ή να τους βοηθήσουμε να αγοράσουν πίσω τα ομόλογά τους που μας έχουν πουλήσει οι Έλληνες και δεν πειράζει να χάσουμε κάτι αρκεί να μην τα χάσουμε όλα όσα τους έχουμε δανείσει. Δεν γουστάρω να ευλογώ τα γένια μου, αλλά δεν είμαι καμία χαμηλοβλεπούσα… Εδώ και μήνες από αυτή τη θέση σας έλεγα μην τρομάζετε, μην μασάτε, μην τρέχετε να πάρετε τα λεφτά σας από τις τράπεζες ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕ. Θα περάσουμε το λούκι, θα ματώσουμε, θα πονέσουμε, αλλά θα βγούμε με το κεφάλι ψηλά σε μια νέα και υγιή Ελλάδα. Τις επόμενες μέρες λοιπόν, θα το ακούσετε και επίσημα: Η Ευρώπη στηρίζει την Ελλάδα για να βγει και πάλι μόνη της στις αγορές χωρίς να κινδυνεύει με πτώχευση και κατάρρευση.

Τα νέα είναι καλά σύντροφοι…

http://www.newsbomb.gr