“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Άγιος Παΐσιος: «Ὅποιος ἔχει πολλή εὐλάβεια στήν Παναγία, ἀκούει τό ὄνοµά Της καί ἀλλοιώνεται»

–Πεῖτε µας, Γέροντα, κάτι γιὰ τὴν Παναγία.
–Τί νὰ σᾶς πῶ; Μὲ φέρνετε σὲ πολὺ δύσκολη θέση. Γιὰ νὰ µιλήση κανεὶς γιὰ τὴν Παναγία, πρέπει νὰ τὴν ζήση.
–Γέροντα, καὶ τὸ ὄνοµα τῆς Παναγίας ἔχει δύναµη πνευµατική, ὅπως τὸ ὄνοµα τοῦ Χριστοῦ;
–Ναί. Ὅποιος ἔχει πολλὴ εὐλάβεια στὴν Παναγία, ἀκούει τὸ ὄνοµά Της καὶ ἀλλοιώνεται. Ἤ, ἂν τὸ βρῆ κάπου γραµµένο, τὸ ἀσπάζεται µἐ εὐλάβεια καὶ σκιρτάει ἡ καρδιά του. Μπορεῖ νὰ κάνη ὁλόκληρη Ἀκολουθία µὲ ἕναν συνεχῆ ἀσπασµὸ στὸ ὄνοµα τῆς Παναγίας. Καὶ ὅταν προσκυνᾶ τὴν εἰκόνα Της, δὲν ἔχει τὴν αἴσθηση ὅτι εἶναι εἰκόνα, ἀλλὰ ὅτι εἶναι ἡ ἴδια ἡ Παναγία, καὶ πέφτει κάτω λειωµένος, διαλυµένος ἀπὸ τὴν ἀγάπη Της.

Όσιος Παϊσιος: "Αν τώρα παρουσιαζόταν μπροστά μας η Παναγία, νομίζεις ότι θα ψάχναμε να βρούμε τον σωστό ήχο;"

Κάποτε, την ώρα που ένας νέος προσκυνούσε την εικόνα της Παναγίας μέσα στο Εκκλησάκι, ο Όσιος του είπε: "Αν τώρα παρουσιαζόταν μπροστά μας η Παναγία, νομίζεις ότι θα ψάχναμε να βρούμε τον σωστό ήχο, για να Της πούμε το τροπάριο: "Πολλοίς συνεχόμενος πειρασμοίς;"

Αγρυπνία απόψε στο Άγιον Όρος για την Κοίμηση της Θεοτόκου

Απόψε θα γίνει Αγρυπνία στο Άγιο Όρος για τη γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου (15/28 Αυγούστου).  Γιορτάζουν: η Ιερά Μονή Ιβήρων ο Ιερός Ναός του Πρωτάτου η Ιερά Σκήτη Βογορόδιτσα και πολλά κελλιά και καλύβες

Το αφεντικό τους κατάλαβε καλά ότι πλέον το κουμάντο εδώ το κάνει η ίδια η ΠΑΝΑΓΙΑ

Το βδέλυγμα της εικονομαχίας ξαναξύπνησε λίγα 24 ωρα μετά τον φετινό δεκαπενταύγουστο  τώρα που όλες οι τοκογλυφικές δυνάμεις θεωρούν την ΟΡΘΟΔΟΞΗ Ελλάδα αποτελειωμένη υπόθεση.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
14- 15 Αυγούστου 2018 ο πιστός λαός μέσα στις πανηγυρικές συνάξεις ξεσπούσε σε χειροκροτήματα χαράς και ανακούφισης με την αιφνιδιαστική απελευθέρωση των δυο απαχθέντων νέων στρατιωτικών μας. Όλοι φώναζαν η «ΠΑΝΑΓΙΑ έκανε το Θαύμα της» ο οικουμενικός πατριάρχης ομιλούσε για το ΔΩΡΟ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ μας στο Έθνος.