“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Πρόκληση Τούρκων στη Κύπρο

Παραβιάζοντας το status quo, ο τουρκικός στρατός μπήκε στο χωρίο Αυλώνα και έβαλε συρματόπλεγμα σε γεώτρηση. Ο τουρκικός στρατός παραβίασε το status quo και εισήλθε εντός της «νεκρής ζώνης» στο χωριό Αυλώνα, όπου περιέφραξε με συρματόπλεγμα ένα χώρο όπου υπήρχε γεώτρηση για την άντληση νερού, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 Κύπρου.

Ψήφισαν στα κρυφά νέο χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ

Πριν προλάβουμε να εξοφλήσουμε το χαράτσι της ΔΕΗ και να στρέψουμε την προσοχή μας στο Ενιαίο Τέλος Ακινήτων, μας φορτώνουν νέο χαράτσι στον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Το ψήφισαν κιόλας στα… μουλωχτά, μέσω του μεσοπρόθεσμου. Οι δήμοι αποκτούν το δικαίωμα ακόμη και να…10πλασιάσουν το ΤΑΠ που καταβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Ήδη, έχει ξεσηκωθεί το σύμπαν ενώ η ΠΟΜΙΔΑ με ανακοίνωσή της έχει δώσει παραδείγματα για το τι μπορεί να σημαίνει αυτό το χαράτσι στην πράξη. Δείτε την ανακοίνωση:

Φέκτερ: “Εκπροσωπείς χρεοκοπημένη χώρα”. Στουρνάρας: “Μη μου μιλάς εμένα έτσι…”

Ανέβηκαν οι τόνοι στο χθεσινό Eurogroup, όταν η αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, λέγοντας όσα… δεν ήθελε να πει ο γερμανός ομόλογός της, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επιτέθηκε στον Γιάννη Στουρνάρα.  Η κ. Φέκτερ, σε έξαλλη κατάσταση άρχισε να φωνάζει στον Στουρνάρα «Εκπροσωπείς μια χρεοκοπημένη χώρα» -επειδή δεν άφηνε να περάσει ο τσαμπουκάς του Γερμανού υπουργού Οικονομικών για θεσμοθέτηση λογαριασμού στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στον οποίο θα καταλήγουν όλες οι δόσεις των δανείων. Απαιτούσε, δηλαδή, να μη διαχειρίζεται η Ελλάδα τα λεφτά που παίρνει αλλά οι δανειστές.

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Γιορτάζουμε σήμερα 13 Νοεμβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, ας πούμε λίγα λόγια: Ο μεγάλος αυτός πατέρας και διδάσκαλος της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας γεννήθηκε στην Αντιόχεια το 347 μ.Χ.(κατά άλλους το 354 μ.Χ.). Πατέρας του ήταν ο στρατηγός Σεκούνδος και μητέρα του η Ανθούσα. Γρήγορα έμεινε ορφανός από πατέρα, και η μητέρα του - χήρα τότε 20 ετών - τον ανέθρεψε και τον μόρφωσε κατά τον καλύτερο χριστιανικό τρόπο. Ήταν ευφυέστατο μυαλό και σπούδασε πολλές επιστήμες στην Αντιόχεια - κοντά στον τότε διάσημο ρήτορα Λιβάνια - αλλά και στην Αθήνα, μαζί με τον αγαπημένο του φίλο Μέγα Βασίλειο.

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΚΑΝΙΑ

Η ζήλεια, όταν έχει κακότητα, μπορεί να κάνει ζημιά. Αυτή είναι η βασκανία, είναι μια δαιμονική ενέργεια.
-Γέροντα, τη βασκανία την παραδέχεται η Εκκλησία;
-Ναι, υπάρχει και ειδική ευχή (Ο Γέροντας τόνιζε πως μόνο ο ιερέας μπορεί να διαβάζει την ευχή για βασκανία). Όταν κανείς λέει κάτι με φθόνο, τότε πιάνει το «μάτι».
-Πολλοί, Γέροντα, ζητούν «ματάκια» για τα μωρά, για να μην τα ματιάζουν. Κάνει να φορούν τέτοια;
-Όχι, δεν κάνει. Να λέτε στις μητέρες σταυρό να τα φορούν.
-Γέροντα, αν κανείς επαινέσει ένα ωραίο έργο, και αυτοί που το έφτιαξαν δεχθούν τον έπαινο με υπερήφανο λογισμό και γίνει ζημιά, αυτό είναι βασκανία;

Η Ελλάδα μπορεί να κηρύξει πτώχευση αυτή την εβδομάδα

Η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα της πτώχευσης. Αυτή την εβδομάδα λήγει η προθεσμία των πληρωμών για τα κρατικά ομόλογα, όμως η Αθήνα χρήματα δεν έχει. Οι δανειστές υποσχέθηκαν να χορηγήσουν 31,5 δισεκ. ευρώ, αν οι Αρχές υιοθετήσουν το νέο πακέτο μέτρων κατά της κρίσης. Τη νύχτα προς τα ξημερώματα της Δευτέρας η Βουλή με τη συνοδεία των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας υιοθέτησε τον προϋπολογισμό για το ερχόμενο έτος. Αυτό το έγγραφο προβλέπει μείωση των δαπανών σχεδόν κατά 10 δισεκ. ευρώ. Βάσει του νέου εγγράφου το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) θα μειωθεί ακόμη κατά 4%. Αυτό όμως σημαίνει ότι για ανόρθωση προς το παρόν ούτε λόγος μπορεί να γίνει, λέει το μέλος της Βουλής, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ (Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς) Δημήτρης Παπαδημούλης:

Ολάντ: «Η Ελλάδα έκανε ό,τι έπρεπε, δεν μπορεί να κάνει περισσότερα»

«Η Ελλάδα έκανε όλες τις  προσπάθειες που έπρεπε και δεν  μπορεί να κάνει περισσότερα». Ξεκάθαρος και απόλυτος εμφανίστηκε  ο Γάλλος πρόεδρος απαντώντας σε ερώτηση  των New York Times σχετικά με το αν συμφωνεί με το ΔΝΤ για τη διετή επιμήκυνση στο χρόνο προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας. Ο Φρανσουά Ολάντ τόνισε επίσης πως το ερώτημα στο οποίο πρέπει άμεσα να βρεθεί απάντηση είναι το πώς θα δοθεί ο χρόνος στην Ελλάδα χωρίς να κοστίσει περισσότερα και πως μένουν να βρεθούν οι τεχνικές λεπτομέρειες. 

Sunday Times: "Το Ισραήλ θα επιτεθεί με μικρά πυρηνικά κατά του Ιράν"

Μια  επίθεση του Ισραήλ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν με συμβατικά όπλα "ίσως να μην είναι αρκετή" αναφέρουν οι Sunday Times και συνεχίζοντας υποστηρίζει ότι "η μόνη εναλλακτική λύση που έχει το Ισραήλ σε μια τέτοια περίπτωση είναι η χρήση πυρηνικών όπλων"! «Τα σχέδια του Ισραήλ για μια επίθεση στο Ιράν έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια ακολουθώντας την αντίστοιχη  ιρανική πρόοδο στον τομέα των πυρηνικών» δήλωσε στους Times αμυντικός αναλυτής.

Telegraph:Αν η χρεοκοπία δεν κανονισθεί από την βουλή, θα γίνει στους δρόμους με αιματηρές συνέπειες..

Το Eλληνικό Κοινοβούλιο πέρασε έναν προϋπολογισμό λιτότητας χθες, συμφωνώντας σε περαιτέρω περικοπές €9.4bn, σε όλους τους κρατικούς μισθούς και τις συντάξεις.  Το προσεχές έτος η οικονομία θα συρρικνώνεται για έκτο διαδοχικό έτος σύμφωνα με τις κυβερνητικές προβλέψεις, παρουσιάζοντας περαιτέρω μείωση 4.5 %.  Η ανεργία είναι ήδη 25% και, παρά τις περικοπές δαπανών, το κρατικό χρέος θα χτυπήσει 189 % του ΑΕΠ το προσεχές έτος (και θα ανέλθει σε 192 % το έτος το 2014/15 σύμφωνα με τον οίκο Fitch).Η χώρα είναι τόσο χτυπημένη από την οικονομική και κοινωνική κρίση, που μοιάζει με έναν ασθενή νοσοκομείου σε κατάσταση “φυτού”, που κρατιέται ζωντανό από μέτρα που μεγαλώνουν μόνο τον πόνο που βιώνεται πριν από το αναπόφευκτο τέλος. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος η Ελλάδα να μπορέσει να ξεπληρώσει την τρόικα. Είναι ήδη παγιδευμένη σε ένα σπιράλ χρέους.

Στην ουρά, για να τιμήσουν τον κεμαλικό φασισμό!

Δήμαρχοι, περιφερειάρχες, πολιτευτές, δημοσιογραφίσκοι και λοιποί κωμικοτραγικοί ελληνέζοι ιθαγενείς εόρτασαν μαζί τον Τούρκο πρόξενο και τις εν Θράκη πρακτοράντζες του την 89η επέτειο από την ίδρυση της (αυτοφερόμενης ως) “Τουρκικής Δημοκρατίας”!
Με μεγάλη συμμετοχή Τούρκων, τουρκοφρόνων, αλλά και…ελληνέζων ιθαγενών εορτάστηκε προ ολίγων ημερών στην Κομοτηνή η 89η επέτειος από την ίδρυση της (λέμε τώρα) Τουρκικής Δημοκρατίας, έργου βεβαίως του διαβόητου αρχιφασίστα σφάχτη των λαών Μουσταφά Κεμάλ και την παρέα του. 

"όλα τάχει η Μαριορή, ο φερετζές της λείπει…"

Βρε την κυρία Ρεπούση ! Εκεί που λέγαμε να ξεχάσουμε τις ανιστόρητες τοποθετήσεις της για το “συνωστισμό”, να τη πάλι να προκαλεί και να αποκαλεί όσους διαφωνούν μαζί της πως είναι αδιάβαστοι. Εγώ κυρία μου μεγάλωσα σε προσφυγικό συνοικισμό της Χαλκίδας, η μητέρα μου ήταν από τις αρχαίες Κυδωνίες, (αν δε γνωρίζεις το αρχαίο της όνομα, θα πρέπει να ξέρεις το Τούρκικο και είναι το Αϊβαλί). Έζησα λοιπόν ανάμεσα σε ανθρώπους που είχαν να διηγηθούν με τρόμο στα μάτια το τι είχαν τραβήξει στο φευγιό τους κι ας είχαν περάσει δεκαπέντε και είκοσι χρόνια.

«Υπάρχει μεγαλύτερη προειδοποίηση από αυτή;»

Την άνοδο του Χίτλερ με τη Χρυσή Αυγή, συγκρίνει το BBC!!!
Ο Αδόλφος Χίτλερ γράφει δημοσίευμα του BBC, κατάφερε να ενώσει εκατομμύρια Γερμανούς. Ο ιστορικός Λορενς Ρις γράφει οτι αυτο είναι μια σοβαρή προειδοποίηση για την σύγχρονη εποχή.  Το δημοσίευμα επικεντρώνεται σε ένα ερώτημα - πώς ήταν δυνατόν ένας τόσο παράξενος και ανεπαρκής άνθρωπος όπως ο Χίτλερ να κερδίσει την εξουσία σε μια τόσο εξελιγμένη χώρα , και στη συνέχεια να αγαπηθεί από εκατομμύρια ανθρώπους; Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα μπορούμε να την βρούμε όχι μόνο στις ιστορικές συνθήκες της εποχής αλλά και στη φύση της ηγεσίας του Χίτλερ. Αυτο που ειναι ιδιαίτερα σημαντικό αλλα ταυτόχρονα δυσάρεστο στο δημοσίευμα του BBC ειναι η συγκριση αυτης της πτυχής της ιστορίας με την ελληνική πραγματικότητα του σήμερα. 

«Γλώσσα λανθάνουσα αλήθειαν λέγει...»

Η Άντζελα Γκερέκου ηθελημένα η όχι, έκανε το σαρδάμ της ημέρας! Μιλώντας κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό αντί για να πει "τριτοκομματική κυβέρνηση' είπε "τριτοκοσμι..."
Δείτε το βίντεο!

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ!!!

Μερίδιο από τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στο Ιόνιο διεκδικούν οι Αλβανοί!!! 
Τελικά φαίνεται πως δεν είναι μόνο οι Τούρκοι που ζητούν μερίδιο από το Αιγαίο και την ελληνική εν δυνάμει ΑΟΖ, αλλά η τραγική κατάσταση που έχει φτάσει η Ελλάδα, «άνοιξε την όρεξη» και στους ... Αλβανούς! «Φιλέτο» από το Ιόνιο θέλει η γειτονική χώρα όπως έγινε γνωστό από αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό, αναφερόμενοι στις έρευνες που ξεκινά σήμερα το νορβηγικό σκάφος "Nordic Explorer" της εταιρείας Petrolium -Geo-Services (PGS).