“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

TAMA στη μνήμη της Αγιοκατάταξης του ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ

Η ΦΩΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΝΑ ΙΕΡΕΑ ΝΑ ΑΙΩΡΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΤΡΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΑΣΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ. 
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ... ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΔΩΡΑ ΧΑΡΙΣΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
13 Ιανουαρίου, μεγάλη ημέρα για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ των καιρών μας. Μνήμη της Αγιοκατάταξης του Οσίου Παισίου του Αγιορείτη εις τας δέλτους της Εκκλησίας μας.

«Είδα όλη την Θεότητα στα Τίμια Δώρα, με τα μάτια της ψυχής»

Μακαριστός Γέρων π. Εφραίμ Κατουνακιώτης
Συχνά στην Θεία Λειτουργία ο παπά – Εφραίμ, έβλεπε την Θεία Χάρη ολοζώντανη, ψηλαφητή, να γεμίζει όλο το εκκλησάκι. Δια τούτο έλεγε εμπειρικά ότι: «Το Πνεύμα το Άγιον δεν οράται, αλλά η Χάρις Του οράται».

Η Χάρις πλημμύριζε τις καρδιές τους στον μικρό ναό και πολλές φορές έβλεπε το Θείο Βρέφος πάνω στο άγιο Δισκάριο και τα δάκρυά του έτρεχαν ποτάμι.

Μια φορά στον Καθαγιασμό των Τιμίων Δώρων, πληροφορήθηκε τί σημαίνει: «Υιός Θεού και συγκληρονόμος Χριστού!» και παράλληλα ένοιωθε τρομερή ζέση πνεύματος.

Πολλές φορές, κατά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, είδε νεκρό σώμα επί της Αγίας Τραπέζης όταν λειτουργούσε, όπως σε Επιτάφιο.

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ… “Ταίς πρεσβείαις τής Θεοτόκου, Σώτερ σώσον ημάς…”

ΦΩΤΟ: η Πορταΐτισσα στον Άθωνα ετοιμάζεται να αγιάσει το Αιγαίο
Κάποτε όλα τα παρακάτω ήταν για τους γραφικούς, σήμερα γίνονται καθημερινότητα μας.
Αφού ψηφίσθηκε το σύμφωνο συμβίωσης, απομένει να ¨ψηφιστεί¨ και το σύμφωνο συμβίωσης ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ για να δώσει τέλος στο ¨σύμφωνο επιβίωσης ¨ της καθημερινότητας του Έλληνα.
Αυτό θέλουν οι ξένοι διότι η Ελλάδα θα πρέπει να συρθεί στην γεωπολιτική χοάνη που άνοιξε στην περιοχή μας και καταπίνει τα πάντα.
Αυτά που έκαναν στην Ελλάδα στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους θέλουν να τα επαναλάβουν και τώρα.
Η ΧΟΑΝΗ άνοιξε και βγάζει ¨εξωγήινους – δαίμονες¨ και μάλιστα πυρηνικούς.

CNN ΕΚΤΑΚΤΟ: ΚΤΥΠΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΒΟΜΒΕΣ ΤΑ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ISIS

U.S. bombs 'millions' in ISIS currency holdings
Washington (CNN) In an extremely unusual airstrike, the U.S. dropped bombs Sunday in central Mosul, Iraq, destroying a building containing huge amounts of cash ISIS was using to pay its troops and for ongoing operations, two U.S. defense officials told CNN.

Σοκ στην Τουρκία: Η Ρωσία "κλείδωσε" τον εναέριο χώρο της Κωνσταντινούπολης - Πυρηνικό πόλεμο "αστραπή" εισηγούνται ρώσοι αναλυτές (vid)

ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ "PODSOLNUH"
του Βασίλη Καπούλα
Ασκήσεις πολέμου με τη Τουρκία κάνει η Ρωσία αφού ραντάρ τύπου "Podsolnuh" με βεληνεκές 450 χιλιόμετρα "κλείδωσε" μαζί με 4 Su-24 στόχους στην Κωνσταντινούπολη και στα Στενά ενώ ρώσοι αναλυτές τονίζουν πως η Ρωσία θα πρέπει να κάνει χρήση των Iskander-M με πυρηνικές κεφαλές και να καταστρέψει προς παραδειγματισμό των ΕΕ-ΗΠΑ την Τουρκία και έπειτα να καταλάβει τα Στενά!