“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Ελλάδα-Τουρκία στην δίνη πολιτικής αστάθειας! Οι κίνδυνοι

Του Χρήστου Καπούτση
Ελλάδα και Τουρκία, για διαφορετικούς λόγους, βυθίζονται στην δίνη μιας πολυεπίπεδης εσωτερικής πολιτικής κρίσης. Οικονομική για την Ελλάδα, εθνοφυλετική και γεωθρησκευτική για την Τουρκία. Ενδεικτικό της εσωτερικής πολιτικής αστάθειας είναι ότι και οι δύο γειτονικές χώρες οδεύουν, κατά πάσα πιθανότητα, σε πρόωρες Βουλευτικές εκλογές, για δεύτερη φορά, μέσα στο 2015! Πρόκειται για «ομοιότητες», αλλά με αντίθετο πρόσημο, που σαφώς επιδεινώνουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Κάρφωσαν» την τουρκική σημαία στο Φαρμακονήσι – Προβοκάτσια στυλ Ιμίων στο Αιγαίο (Βίντεο, εικόνες)

ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΥΡΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

του Βασίλη Καπούλα
Προβοκάτσια στο Αιγαίο με προφανή στόχο να προκαλέσουν ένταση στα πρότυπα της κρίσης των «Ιμίων»  επιχείρησαν  οι Τούρκοι.
Σε δημοσίευμα τουρκικής ιστοσελίδας ισχυρίζονται ότι ένας "40χρονος Τούρκος εθνικός κολυμβητής, μεγάλων αποστάσεων κολύμβησε από τις τουρκικές ακτές μέχρι το Φαρμακονήσι, όπου και ύψωσε, στα χέρια του, την τουρκική σημαία.

Τόσοι πολλοί είναι οι προδότες στην έρημη χώρα που θωρούνται σαν τα άστρα του Ουρανού και τα φύλλα του Βασιλικού

Στην άγονη γραμμή του Αιγαίου ένας ΛΕΥΙΤΗΣ σηκώνει τον ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ στο βαθύ σκοτάδι της τελευταίας Κυριακής του Ιουνίου. 
ΤΟ απόσπασμα αυτό εμπεριέχεται  στο άρθρο ((σήμερον κρεμάται επί ξύλου)) ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ…. ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ  ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ Η ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ  ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΝΙΧΝΕΥΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ 5ης ΙΟΥΛΙΟΥ, ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΛΘΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΟΝΤΑΙ…

ΛΑΟΣ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΣ, ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΤΗΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η παράσταση αρχίζει ξανά με τους ίδιους ηθοποιούς και με τους ίδιους θεατές. Η παράσταση των εκλογών σαν υποτίθεται η υπέρτατη αρχή της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας!
Είναι όμως έτσι ; Μπορεί να υπάρξει δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία σε μια χώρα και ένα λαό που τέλει υπό κατοχή ; Μπορεί να υπάρξει άσκηση πολιτικής με γνώμονα τα εθνικά συμφέροντα όταν η χώρα είναι υπό κατοχή; Μπορεί ένας λαός να εκλέξει μια κυβέρνηση που θα υπηρετεί τα δικά του συμφέροντα και μόνο, όταν οι πολιτικοί του είναι υπό διατεταγμένη υπηρεσία ξένων, ανθελληνικών συχνά συμφερόντων ;

Εκλογές στην Τουρκία τη 1η Νοεμβρίου

Η Τουρκία πάει σε πρόωρες εκλογές την 1η Νοεμβρίου .Μέχρι τότε θα σχηματιστεί μια προσωρινή κυβέρνηση, με εξωκοινοβουλευτικά μέλη αν είναι απαραίτητο, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.