“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

"θα ‘ρθεις σαν Αστραπή" …..μια “Αστραπή” στο Αιγαίο

Και όμως νοιώθουν την αναπνοή του ΘΕΟΥ... στην πλάτη τους

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
Αντί για Τζαμί στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ το 2014 μπορεί να μείνουν με τα τζάμια στο χέρι...
Υπάρχει μεγάλη νοηματική διαφορά ανάμεσα στην έκφραση “θα γίνει Τζαμί” και στην καθημερινή φράση “θα κοπεί σαν τζάμι”. Ποιος μπορεί να προσβάλει αδιάντροπα το Παγκόσμιο Ιστορικό, Πολιτιστικό και Πολιτισμικό Υπόβαθρο της  σύγχρονης Ανθρωπότητας; Καλά η απάντηση είναι τόσο εύκολη σε όλους μας γιατί γνωρίζουμε ποιος είναι...

Μέχρι το Άγιον Όρος θέλει να μπει ο Ερντογάν

Από ότι έχει δείξει μέχρι τώρα, ο Ερντογάν δεν μιλάει για να εντυπωσιάζει αλλά εκφράζει τα σχέδια του, που με τακτική σουλτάνου τα υλοποιεί ανεξαρτήτου κόστους, χωρίς να νοιάζεται διόλου για τις συνέπειες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Κάποιοι που ανησυχούν ιδιαίτερα δεν αποκλείουν ο Ερντογάν να επεξεργάζεται τη «Βαριοπούλα 2» και να δώσει το πράσινο φως να εξελιχθεί η επιχείρηση αυτή μόλις δυναμώσει περαιτέρω τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις με τα εξοπλιστικά προγράμματα μαμούθ που υλοποιεί. Από την πλευρά του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε «χλιαρά» με ανακοίνωση που θυμίζει «έκθεση ιδεών».

Ο άγιος Σπυρίδων ο θαυματουργός

Το καύχημα των ορθοδόξων (12 Δεκεμβρίου)
Προσωπικότητα φωτεινή, μορφή οδηγητική, αληθινός κολοσσός αρετής και φυσιογνωμία παγκόσμια είναι της Τριμυθούντος ο επίσκοπος, ο άγιος Σπυρίδων. Η εξηγιασμένη ζωή του πολλά μπορεί να δώσει και να διδάξει και σήμερα στον καθένα, που απροκατάληπτα θα θελήσει να σκύψει και να μελετήσει τη θαυμαστή ζωή του.

Γι' αυτόν κι οι γραμμές που ακολουθούν.
Ανήκει στην ιερή φάλαγγα των αγίων Πατέρων της Εκκλησίας των πρώτων αιώνων. Γεννήθηκε το 270 μ.Χ. κι έζησε στα χρόνια του Μ. Κωνσταντίνου (306-337) και του γιου του Κωνστάντιου (337-361).
Γενέθλια πατρίδα του ο άγιος Σπυρίδων είχε όχι την Τριμυθούντα της Κύπρου, όπως γράφουν πολλοί και που σήμερα είναι ένα μικρό χωριό με το όνομα Τρεμετουσιά, αλλά τη γειτονική της κωμόπολη Άσσια.

ΤΟ 2014 ΟΡΙΣΤΙΚΑ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΤΑΙ ΤΖΑΜΙ

Σε μεγάλη πρόκληση φέρονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν οι Τούρκοι στο γνωστό αρχιτεκτονικό μνημείο της χριστιανοσύνης, την αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες που έρχονται από την γειτονική χώρα. Όπως αναφέρετε τον επόμενο χρόνο 2014 και μάλιστα πριν από τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, (οι οποίες θα γίνουν τέλη Αυγούστου του 2014 και για πρώτη φορά με απ’ ευθείας λαϊκή ψηφοφορία), η αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης, πρόκειται να ξαναλειτουργήσει σαν μουσουλμανικό τέμενος όπως αναφέρει αποκαλυπτικό σχετικό δημοσίευμα της τουρκικής ισλαμικής εφημερίδας, Yeni Şafak, στο φύλο της 2/12/2013. Με την κίνηση αυτή ο Ερντογάν ευελπιστεί να σαρώσει στις προεδρικές εκλογές καθώς φιλοδοξεί να διαδεχτεί τον Αμπντουλαχ Γκιούλ στην προεδρία της Τουρκίας.

Ο χάρτης θανάτου στο Αιγαίο όπως τον σχεδίασαν οι Τούρκοι

Tο 90% των Αφρικανών που επιθυμούν να διαφύγουν στις δυτικές χώρες χρησιμοποιούν τα νερά του Αιγαίου: Σύριοι, Σομαλοί, Νιγηριανοί, Λίβυοι και πολλοί από το Μαλί και την Ερυθραία διαφεύγουν στην Ευρώπη μέσω Αιγαίου και Μεσογείου, αναφέρει σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα Turkiye με τον τίτλο: «Ο χάρτης θανάτου του Αιγαίου» (βλέπε γράφημα).