“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Διαγωνισμός εξπρές για την Καβάλα

Την επιτάχυνση του διαγωνισμού για την υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου της Καβάλας προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ αποστέλλοντας ολοκληρωμένο σχέδιο υπουργικής απόφασης στο ΥΠΕΚΑ.
Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει εξουσιοδοτική απόφαση γενικού χαρακτήρα που περιγράφει την μορφή της προκήρυξης, όπως σύμβαση μακροχρόνιας παραχώρησης (π.χ. 50 χρόνια), καθώς και ότι το Δημόσιο εκτός από το αρχικό τίμημα, θα εισπράττει και ποσοστό επί των εσόδων από τον μελλοντικό παραχωρησιούχο.

Περίεργοι τουρκικοί πανηγυρισμοί για "ελληνοτουρκική συμφωνία στο Αιγαίο" - Τι υπογράψαμε;

Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ
To «Σύμφωνο Συνεννόησης αναφορικά με τη συνεργασία στον τομέα της ναυτιλίας» που είχαν υπογράψει οι  κυβερνήσεις Eλλάδας και Τουρκίας τον περασμένο  Μάρτιο έγινε χθες αποδεκτό στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης και τις προσεχείς μέρες αναμένεται να γίνει αποδεκτό από τη Βουλή.

Βρέθηκε εταιρεία να φτιάξει το τέμενος στο Βοτανικό

Βρέθηκε τελικά σήμερα στην έκτη προσπάθεια εταιρεία να φτιάξει το τέμενος στο Βοτανικό μετά από τις προηγούμενες άγονες δημοπρατήσεις. 
Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση κατατέθηκε προσφορά από την κοινοπραξία (Κ/Ξ)  «J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε. – ΤΕΡΝΑ Α.Ε.-ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. –INTRAKAT», η οποία, σύμφωνα με τη διακήρυξη, έγινε δεκτή από την Επιτροπή του Διαγωνισμού. Η εταιρεία ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε είναι συμφερόντων Μπόμπολα. Η εταιρεία INTRAKAT ανήκει στον όμιλο INTRACOM... 

Οργή γιατρών για τις δηλώσεις Άδωνι περί δόξας και απολύσεων

Ένα εκτεταμένο και κλιμακούμενο κύμα οργής στο σύνολο του ιατρικού κόσμου έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για τον ίδιο και την τρόικα. Οι μεγάλοι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας σε μία έκρηξη αγανάκτησης για όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στο υπουργείο Υγείας, μιλούν με πολύ σκληρά λόγια για τη στάση του υπουργού και τις προκλητικές δηλώσεις του.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: “Είναι πραγματικά ντροπή να χρησιμοποιεί κανείς τη λέξη δόξα για απολύσεις…”

«ΑΔΩΝΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΠΙΑΝΕΙ ΥΠΝΟΣ ΟΤΑΝ ΑΠΟΛΥΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΔΟΞΑΖΕΣΑΙ !!! ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΕΙΨΙΜΟ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ !!!»
Φανερά εκνευρισμένος, με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, εμφανίσθηκε στην σημερινή  ραδιοφωνική του εκπομπή, ο Νίκος Χατζηνικολάου, στον Real Fm. Ο γνωστός δημοσιογράφος και κεντρικός σχολιαστής του δελτίου του STAR απαίτησε από τον Άδωνι Γεωργιάδη να ζητήσει «συγνώμη για τη μαλ@ι@ που έκανε» να δηλώσει ήρωας που απολύει κόσμο από τον χώρο της υγείας. Ο κ.Χατζηνικολάου μάλιστα υποστήριξε πως η δήλωση του κ.Γεωργιάδη ήταν χειρότερη από την «ιστορική»  ατάκα του Θ.Πάγκαλου «μαζί τα φάγαμε» η οποία είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στο παρελθόν!

Για τα αδέρφια μας εκεί ψηλά...

Θα μπορούσε να είναι η τελευταία μας ανάρτηση...
σχόλιο Γ.Θ : ...αφού δεν υπάρχει τίποτα σημαντικότερο να σας πούμε από αυτό που θα διαβάσετε.
Τα χρόνια θα περάσουν και όταν το ποτάμι της ζωής μας θα φτάσει στο τέλος του, εκεί στις εκβολές της Αιωνιότητας θα κοιτάξουμε πίσω και θα ψάξουμε να δούμε τι κάναμε και τι δεν κάναμε (ενώ μπορούσαμε) στον χρόνο που μας δόθηκε στην Γη.  
Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΔΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΕΝΟ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ "ΛΕΠΤΗ", ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΠΡΑΞΗ!