“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

☦ Στην παραβολή του Τελώνη και του Φαρισαίου, ο Τελώνης χτυπούσε το στήθος του και όχι το κεφάλι του, σαν να έλεγε: ''φταίει η καρδιά μου''.

Είναι λοιπόν λάθος, αυτό που λένε πολλοί:

- Φταίει το κεφάλι μου.

Δεν φταίει το κεφάλι του. Η καρδιά του φταίει!

☦ “Λύσσαξε ο διάβολος κι άνοιξε το στόμα του σαν άδης να μας καταπιή όλους μέσα….”

Ο χρόνος μας είναι μετρημένος. Περιμένουμε χρόνια δύσκολα, χρόνια επικίνδυνα και γι αυτήν την ζωή μας. Λύσσαξε ο διάβολος κι άνοιξε το στόμα του σαν άδης να μας καταπιή όλους μέσα.

Μακάριος ο άνθρωπος, που θα ξεφύγη από τα δόντια του και θα πετάξη στον ουρανό και θα σωθή. Κάθε χρόνο και χειρότερη γίνεται η κατάστασις. Η αμαρτωλότης και η γυμνότης έχει φθάσει σε τέτοιο σημείο, που φωνάζει από μόνο του το πράγμα, ότι θα επέμβη η θεια δικαιοσύνη.

☦ “Αυτή είναι η κατάντια του ανθρώπου από την αμαρτία”

-Ποιο είναι το φάρμακο γέροντα;

-Η Αγία Κοινωνία με την ιερά Εξομολόγηση και μετάνοια παιδί μου. Θα έρθει μέρα που δε θα έχετε μέρος να θάβετε τους νεκρούς και θα τους θάβετε ομαδικά σε λάκκους από τα ατυχήματα και τις αρρώστιες. Αυτή είναι η κατάντια του ανθρώπου από την αμαρτία. Ξέχασε το Θεό, τις νηστείες. Δεν προσέχει τίποτα ιερό. (Ιερομόναχος Σίμων Αρβανίτης)

proskynitis

☦ “Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε”

Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε», και να συνεχίσει επαναλαμβάνοντας «και πάλιν ερώ χαίρετε».

Δηλαδή να χαίρεστε όχι από τις κοσμικές χαρές του κόσμου τούτου της αμαρτίας, αλλά να πλημμυρίζετε από την χαρά που χαρίζει ο Χριστός. Και αυτήν την χαρά να την έχετε πάντοτε. Αυτό το «πάντοτε» έχει ιδιαιτέρα σημασία για όλους μας, διότι δεν εξαιρεί χρόνους, εποχές και καταστάσεις. Να χαίρεστε όταν σας βάζουν στην φυλακή για την πίστη σας, όπως εμένα, λέγει ο Απόστολος Παύλος, που είμαι αυτή τη στιγμή στη φυλακή, αλλά και όταν είστε ελεύθεροι από πιέσεις και διωγμούς.

☦Εισερχόμαστε σε πολιτική ανωμαλία εξ αιτίας "ανωμαλίας";

Ξαναθυμηθήκαμε στο άρθρο μας στις 8 Φεβρουαρίου του 2021 με τον τίτλο:  "Γέροντα που βρισκόμαστε γιατί τραβάει αυτό το μαρτύριο πολύ;"

βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2021/02/blog-post_16.html

"ΤΟ ΚΟΝΤΕΡ ΓΡΑΦΕΙ ΗΔΗ  ΑΝΑΠΟΔΑ.

Σας αναφέρουμε μια φράση ενός σεβαστού γέροντα μας σήμερα το απόγευμα:

"Γέροντα που βρισκόμαστε γιατί τραβάει αυτό το μαρτύριο πολύ;"