“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΧΑΜΟΓΕΛΑ Η ΑΓΚΥΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Με μεγάλη αγαλλίαση και κλίμα φανερής ευφορίας η τουρκική εφημερίδα Hürriıyet ανήγγειλε πρωτοσέλιδα στις 7/2/2014 τον θάνατο της Κυπριακής Δημοκρατίας. 
Πρωτεργάτης νεκροθάφτης ο περίφημος Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, που εικονίζεται στην τουρκική εφημερίδα με το σαρδόνιο χαμόγελο του παρέα με την υφυπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ, κ Victoria Nuland, η οποία κατευθύνει την κυπριακή προδοσία. Τι καλύτερο θα μπορούσαν να περιμένουν στην Άγκυρα από ένα υπουργό Εξωτερικών που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να χαμογελά πλάι στους Αμερικανούς και να ξεπουλήσει όλα τα «ενοχλητικά» εθνικά θέματα που μέχρι τώρα έχουν, κατά την άποψη του, «ταλαιπωρήσει» την μνημονιακή λεηλασία σε όλο τον ελληνισμό και της Ελλάδας και της Κύπρου. 

Σαν πολλές συμπτώσεις δεν μαζεύτηκαν; Τι έρχεται;

Νέο σημάδι, που συνέβη αυτή τη φορά στο Σότσι και περνά απαρατήρητο
Τα περισσότερα blogs σήμερα κάνουν λόγο για «φιάσκο» στο Sochi και στάθηκαν μόνο στο γεγονός ότι κατά την τελετή έναρξης των χειμερινών ολυμπικών αγώνων δεν άνοιξε από τεχνικό πρόβλημα ο πέμπτος κύκλος των Ολυμπιακών Αγώνων.

Άρειος Πάγος: Αντισυνταγματικό το χαράτσι που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ

Αντισυνταγματικό και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κρίθηκε από το Δ΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου το χαράτσι που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ - Το όλο θέμα παραπέμφθηκε προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου
Νέα βόμβα μεγατόνων έσκασε στα χέρια του  οικονομικού  επιτελείου της Κυβέρνησης, καθώς ο Άρειος Πάγος έκρινε αντισυνταγματικό  και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου το χαράτσι που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ! Ο Σκλαβενίτης έστειλε 10 φορτηγά με τρόφιμα για τους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς ΧΩΡΙΣ να έχει οικονομικά συμφέροντα!!!

ΠΡΩΤΟΣ ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ
Χίλια μπράβο και λίγα είναι! Σύμφωνα με πληροφορίες του Athens Magazine ο Σκλαβενίτης έστειλε 10 φορτηγά γεμάτα τρόφιμα για τους σεισμοπαθείς στην Κεφαλονιά!

Ευλογίες έχουμε, μυαλό δεν έχουμε….

Του Δρ. Κωνσταντίνου  Βαρδάκα
“η  ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ των Ρωμηών η Καβάλα των νεοελλήνων”
Δύο λέξεις, δυο βασικές έννοιες που αφορούν την ίδια πόλη  και εσείς πάρτε και διαλέξτε. Όμως μέσα στην Ιστορία οι γνωστοί –άγνωστοι παραχαράκτες αποφάσισαν για εμάς πρίν από εμάς.

Όσιος Λουκάς ο εν Στειρίω (εορτάζει στις 7 Φεβρουαρίου)

Τα πρώτα χρόνια
Ο Όσιος Λουκάς καταγόταν από την νήσο Αίγινα που βρίσκεται στον Σαρωνικό κόλπο. Οι πρόγονοι του όμως, κουράστηκαν από τις συνεχείς εφόδους των Αγαρηνών στο νησί και με φόβο για την ζωή τους, το εγκατέλειψαν. Οι πρόγονοι του Οσίου, πήγαν στη Φωκίδα και εγκαταστάθηκαν σ' ένα παραθαλάσσιο χωριό, κοντά στην Ιτέα, όπου και γεννήθηκε ο πατέρας του, Στέφανος. Αργότερα μετακόμισαν στο χωριό Καστρί κοντά στους Δελφούς. Όταν ο Στέφανος έφτασε σε ηλικία γάμου, παντρεύτηκε την Ευφροσύνη, που καταγόταν και αυτί από την Αίγινα. Έκαναν επτά παιδιά, τον Θεόδωρο, την Μαρία, τον Λουκά (896 μ.Χ.), την Καλή η οποία έγινε μοναχή, τον Επιφάνιο, που και αυτός έγινε μοναχός και δυο παιδιά ακόμη που πέθαναν σε νηπιακή ηλικία. 

Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου

Άφηκε τον χουν Παρθένιος Λαμψάκῳ,
Λαμπτήρα πυρσεύοντα φως αυτού μέγα. Παρθένιος κατέδαρθε, λαχὼν μακρὸν εβδόμη ύπνον.
Βιογραφία
Ο όσιος Παρθένιος καταγόταν από κάποια κωμόπολη της Βιθυνίας και έζησε κατά τους χρόνους του Μ. Κωνσταντίνου (324 – 337 μ.Χ.). Ήταν υιός του διακόνου της Εκκλησίας της Μελιτοπόλεως Χριστοφόρου, από τον οποίο εδιδάχθηκε την ορθόδοξη πίστη. Ο Άγιος από την παιδική του ηλικία προέκοπτε στην αρετή και την ευσέβεια. Ο τρόπος με τον οποίο ο Κύριος αλίευσε τους αποστόλους, που ήσαν ψαράδες, τον έκανε να αγαπήσει την αλιεία. Κα όταν έριχνε τα δίχτυα του στην Απολλωνιάδα λίμνη και τα ανέσυρε γεμάτα ψάρια, αισθανόταν ότι εργαζόταν σε ένα από τα πλοιάρια του Αποστόλου Πέτρου ή του Ιωάννου.

«ΑΟΖ, γιοκ!»

Και ξαφνικά, η ελληνική ΑΟΖ γίνεται... μικρότερη!
Αιγύπτιοι και Τούρκοι «εξαφανίζουν» ντε φάκτο το Καστελλόριζο
Μοιράζουν «οικόπεδα» με ύποπτη σιωπή της Αθήνας
Χάρτης της Αιγύπτου δημιουργεί θαλάσσια «σύνορα» με την Τουρκία
Οι «τζάμπα μάγκες» της κυβέρνησης δεν τα βρίσκουν ούτε με την Ιταλία και γράφουν την δική τους μαύρη ιστορία εις βάρος της Ελλάδας! 
Είτε πρόκειται για ανίκανους και άσχετους, είτε πρόκειται για χειραγωγούμενους από ξένα κέντρα αποφάσεων, οι κυβερνώντες τη χώρα μας αποδεικνύονται τζάμπα μάγκες (και) στο ζήτημα της διασφάλισης των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ) της χώρας.