“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Και νέοι παλικαρισμοί από τον Ερντογάν για τη Συρία!

Κωμική έχει καταντήσει αυτή η υπόθεση μεταξύ Τουρκίας και Συρίας με αφορμή την κατάρριψη του τουρκικού φωτοαναγνωριστικού αεροσκάφους RF-4E. Ο Ερντογάν μιλώντας στο τουρκικό Κοινοβούλιο ανέφερε ότι εάν συριακά στρατεύματα πλησιάσουν την τουρκική μεθόριο θα αντιμετωπιστούν ως στρατιωτικοί στόχοι! Πρώτον, τι προσπαθεί να μας πείσει, ότι οι Σύροι θα κάνουν εισβολή στην Τουρκία; Και δεύτερο, έστω ότι πλησιάζουν από τη δικιά τους πλευρά των συνόρων. Θα δώσει εντολή να ανοίξει πυρ ο τουρκικός στρατός; Κατά τα άλλα, το συριακό καθεστώς είναι «τύραννοι» και η χώρα αποτελεί απειλή εθνικής ασφαλείας για την Τουρκία… Δεν αμφισβήτησε ότι το τουρκικό αεροσκάφος πέρασε μια βόλτα μέσα από τον συριακό εναέριο χώρο, αλλά λέει ότι το κατέρριψαν αφότου είχε εξέλθει…  defence-point

Εύχομαι ο Θεός να δώσει γρήγορα να έλθει η χάση τουρκικού φεγγαριού !!!

Tου Μητροπολίτου Γόρτυνος Ιερεμία
"Τα πράγματα στήν πατρίδα μας, αλλά καί γενικώτερα στόν κόσμο όλο, δέν είναι καθόλου ευχάριστα. Οι ημέρες είναι πονηρές. Αιτία τού κακού είναι οι αμαρτίες όλων μας, η αποστασία μας από τόν Θεό. Γι αυτό καί όλοι μας έχουμε ανάγκη από μετάνοια. Άς παρακαλέσουμε τόν Ιησού Χριστό, τόν Θεό μας, νά συγχωρέσει τά αμαρτήματά μας καί νά μάς δώσει τόν φωτισμό καί τήν Χάρη Του νά ακολουθούμε τό άγιο θέλημά Του, γιά νά δούμε καλύτερες ημέρες. Καταφεύγουμε στήν Κυρία Θεοτόκο, τήν Παναγία μας, καί Τήν παρακαλούμε νά ικετεύσει τόν Υιόν Της γι αυτό. Στήν συνέχεια σάς παραθέτω περικοπές λόγων τού αγιασμένου Γέροντος πατρός Παϊσίου, στούς οποίους φαίνεται ο πόνος γιά τά συμβαίνοντα στήν εποχή του, τά οποία προεμήνυαν πρίν από είκοσι χρόνια τήν σημερινή οδυνηρή κατάσταση, πού ζούμε, αλλά καί τόν πόνο του πάλι γιά τήν γενική κατάσταση τής πατρίδος μας μέ τήν αδιαφορία καί τών ηγετών της καί τού λαού, γιατί παραθεωρούνταν οι ελληνορθόδοξες παραδόσεις καί αξίες τής πατρίδος μας:

“Δεν μας έσωσε το ΔΝΤ, αλλά εμείς σώσαμε τον εαυτό μας”. Η παρακάτω είδηση είναι αυστηρά ακατάλληλη για Έλληνες πολιτικούς!

«Το ΔΝΤ κατάλαβε ότι είμαστε ένας σοβαρός λαός και αποφάσισε να προσαρμοστεί στις ανάγκες μας, δεν μας έσωσε αυτό, αλλά εμείς σώσαμε τον εαυτό μας», υποστήριξε, στη Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Ισλανδός υπουργός Οικονομικών Στεϊνγκρίμουρ Σιγκφούσον. Επίσημος ομιλητής, στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Ισλανδός υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι «υπάρχει πάντα φως, στην άκρη του τούνελ».
Αναφερόμενος, παράλληλα, στον ρόλο που έπαιξε το ΔΝΤ στην έξοδο της Ισλανδίας από την κρίση, διευκρίνισε ότι «το ΔΝΤ κατάλαβε ότι είμαστε ένας σοβαρός λαός και αποφάσισε να προσαρμοστεί στις ανάγκες μας. Δεν μας έσωσε το ΔΝΤ, αλλά εμείς σώσαμε τον εαυτό μας. Εμείς εκτελούμε τα προγράμματα, εμείς κάνουμε το δύσκολο έργο».  (πηγή: aegeantimes)
anavaseis

Αρχή... διαπραγμάτευσης !!!

Από το Μαρικάκι
Στην Κυριακάτικη «Sueddeutsche Zeitung», ο Πολύς Σόιμπλε δηλώνει ότι «πρέπει τώρα η πιο σημαντική αποστολή της νέας κυβέρνησης να είναι η γρήγορη και χωρίς καθυστερήσεις εφαρμογή του συμφωνηθέντος προγράμματος, αντί και πάλι να ρωτάει τι ακόμη περισσότερο μπορούν να κάνουν οι άλλοι». Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας από την άλλη υπογράμμισε ότι: «Ένα πράγμα είναι σαφές: δεν μπορούμε να επιτρέψουμε επαναδιαπραγμάτευση για όλα. Δεν μπορούμε επίσης να επιτρέψουμε να γίνουν εκπτώσεις. Αντίθετα, αυτό που έχει συμφωνηθεί μετράει». Και πρόσθεσε πως «δεν μπορεί να υπάρξουν παραχωρήσεις».

OI ΡΩΣΟΙ ΞΑΝΑΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟ ALAED ΜΕ ΡΩΣΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΑΕΙ ... ΑΣ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ !!!

Το πλοίο Alaed το οποίο σταμάτησαν εντελώς παράτυπα οι Βρετανοί και ανάγκασαν την ασφαλιστική εταιρεία που είχε ασφαλίσει το φορτίο ελικοπτέρων που έστελνε η Μόσχα στην Συρία να αποσύρει την κάλυψη, αποπλέει πάλι για Συρία! Το MV Alaed με σημαία Curacao επέστρεψε στο Μουρμάνσκ, αφού δεν επιτρεπόταν να πλεύσει, πήρε νέα ασφαλιστική κάλυψη από ρωσική ασφαλιστική εταιρεία και το κυριότερο, άλλαξε σημαία και εφεξής θα πλέει με την ρωσική σημαία που σημαίνει ότι όποιος το σταματήσει θα έχει να κάνει πλέον απ'ευθείας με την Μόσχα.

Πρόκληση χωρίς προηγούμενο. Έρχεται στην Θράκη το κεμαλοναζιστικό απόβλητο.

Γράφει η Σοφία Τ.
ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ Ναζιστικού ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ. Ο DEVLET BAHCELI, ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ MHP ΚΑΙ ΛΑΤΡΗΣ ΤΩΝ ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ
Ο ηγέτης του ΜΗΡ Κόμμα Εθνικιστικής Κίνησης, που έχει χαρακτηριστεί ως το λίκνο των Γκρίζων Λύκων στην γειτονική Τουρκία, αναμένεται να βρεθεί στη Θράκη την επόμενη εβδομάδα. Η είδηση δόθηκε στη δημοσιότητα από τα τοπικά τουρκόφωνα μέσα ενημέρωσης που έκαναν γνωστή και την ακριβή ημερομηνία άφιξης του Devlet Bahçeli. Την Τετάρτη 27/06 αναμένεται η επίσκεψή του στη Θράκη, που περιλαμβάνει στάσεις σε Διδυμότειχο, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, ενώ η περιοδεία του θα συνεχιστεί σε πόλεις της Μακεδονίας όπως η Καβάλα και η Θεσσαλονίκη.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΕΙΤΑΙ ΡΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ;

Η αυτονομία της Θράκης ως “σχέδιο” δουλεύεται πολλά χρόνια.
Η Λιάνα Κανέλη μετά τον πόλεμο του Κοσσόβου φώναζε στα κανάλια ότι το σχέδιο τελείωνε με την αυτονομία της Θράκης. Τότε πριν 12 χρόνια το έλεγε. Τώρα που όλοι ξέρουν ότι η Θράκη αυτονομείται εντός του έτους, όλοι ΜΟΥΓΚΑ. Η Άννα Ψαρούδα Μπενάκη ως πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, είχε πει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι “τα εθνικά σύνορα θα μειωθούν...”. Αυτό τουλάχιστον το γνωρίζετε όλοι. Να ξέρετε Έλληνες ότι όλοι οι πολιτικοί γνωρίζουν ότι η Θράκη αυτονομείται και δεν μιλάει κανείς. Είναι όλοι εθνικοί προδότες και θα το δείτε.

Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: Τα αποτελέσματα των εκλογών της 17ης Ιουνίου θα ακυρωθούν!

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ.Α. ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΣΤΑΤ
Για «εξαιρετικά σοβαρή συνταγματική παράλειψη» σχετικά «με τη μη δημοσίευση των στοιχείων της τελευταίας απογραφής της ΕΛΣΤΑΤ» κάνει λόγο, σε ...ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ), Ιωάννης Αδαμόπουλος. Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του ΔΣΑ αναφέρει: Σύμφωνα με το άρθρο 54 παρ. 2 του Συντάγματος, «[ο] αριθμός των βουλευτών κάθε εκλογικής περιφέρειας ορίζεται με προεδρικό διάταγμα, με βάση το νόμιμο πληθυσμό της περιφέρειας που προκύπτει, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, από τους εγγεγραμμένους στα οικεία δημοτολόγια, όπως νόμος ορίζει.