“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

☦ ΓΕΡΟΝΤΑΣ: “ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΣΚΟΥΠΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΙ”

ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΑΡΩΜΕΝΑ (καθαρά) - "πολλοί άγιοι θα ήθελαν να ζήσουν και να ομολογήσουν στις μέρες σας"  η ΑΓΙΑ ΕΥΦΗΜΙΑ στον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ. ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΙΛΟΥΣΕ Η ΑΓΙΑ; 

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

☦ "η Ελλάδα έχει ψηλά βουνά αλλά ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ της έριξε μια χούφτα αλάτι και την έκανε Πεντανόστιμη"

"η Ελλάδα έχει ψηλά βουνά αλλά ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ της έριξε μια χούφτα αλάτι και την έκανε Πεντανόστιμη"

"για αυτήν την πατρίδα αξίζει να γίνεις ήρωας, άγιος, ομολογητής, ώστε να μην την παραδώσεις στους διαχρονικούς εχθρούς της και στα ανήμερα θηρία που σας ετοίμασαν για τις μέρες σας" - αυτά μας είπε πριν μισή δεκαετία ένας ασκητής - ας έχουμε όλοι την αγία ευχή του.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

☦Η Ελλάδα «ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΗ» στα βάσανα και τις δόξες σαν τον Απόστολο Ανδρέα.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Μοιραίος ο Απόστολος Ανδρέας για το Ελληνικό Έθνος.

Αυτός με τον έτερο Απόστολο Φίλιππο «σύστησαν»  το Έθνος μας στον  Θεάνθρωπο Κύριον ημών  Ιησού Χριστό λίγο πριν το εκούσιο ΠΑΘΟΣ και έτσι το Ευαγγέλιο του Ιωάννου, αποκαλύπτει πως η ιστορική πορεία του Χριστιανισμού ήταν δεμένη με τον Ελληνισμό.

☦ Άγιος Φιλούμενος: «Αδερφέ μου με σκοτώνουν προς δόξαν Θεού. Σε παρακαλώ μην αγανακτήσεις»

Είναι συγκλονιστική η μαρτυρία του π. Σωφρονίου Aγιοταφίτη, ο οποίος παρέλαβε το τίμιο λείψανο του Μάρτυρα για να το ντύσει και να το ετοιμάσει για την ταφή, ότι το σώμα του παρέμενε επί πέντε ημέρες μετά το μαρτύριό του ζεστό και εύκαμπτο.

Όταν άρχισα να τον ντύνω -διότι οι άλλοι δεν μπορούσαν, δεν άντεχαν να τον βλέπουν από τις κακουχίες που είχε- του λέγω σαν να ήταν ζωντανός: Γέροντα μου, τώρα θα με βοηθήσεις να σε ντύσω, διότι βλέπεις είμαι μόνος μου. Όταν άρχισα και του έβαλα την φανέλα, το πρώτο χέρι αμέσως το εκατέβασε μόνος του. Όπως και το άλλο χέρι. Και τα πόδια ομοίως.

☦ «Ἑσπέρας προκείμενον», και δεν διακόπτει ο ἅγιος μάρτυρας, «Σοφία, πρόσχωμεν», σαν να ἀκοῦμε πιά ἀπό την οὐράνια χορωδία.

[......] Ὁ ἅγιος νέος ἱερομάρτυς τῆς Ἐκκλησίας Φιλούμενος μπορεῖ νά σχετίζεται ἰδιαιτέρως μέ τήν Ἐκκλησία τῆς Κύπρου καί τῶν Ἱεροσολύμων, ὅμως ἀποτελεῖ καύχημα καί καλλώπισμα ὅλης τῆς ἀνά τήν Ὑφήλιο Ἐκκλησίας.

Διότι ἡ Ἐκκλησία ὡς σῶμα Χριστοῦ εἶναι μία καί ἑνιαία ὅπου γῆς, διότι ἀκριβῶς Ἕνας εἶναι ὁ Κύριος Ἰησοῦς Χριστός πού ἀποτελεῖ τήν παναγία κεφαλή της, συνεπῶς ὅ,τι συμβαίνει σέ μία τοπική φανέρωσή της ἔχει διαστάσεις οἰκουμενικές, κι ἀκόμη περισσότερο, ἀφοῦ ἀναφέρεται καί σ’ αὐτόν τόν κόσμο τῆς θριαμβεύουσας Ἐκκλησίας, στόν κόσμο τῶν ἁγίων ἀγγέλων καί ὅλων τῶν ἁγίων.