“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Από την Ρωσία η βόμβα: τα Σκόπια δεν θα κάνουν δημοψήφισμα για την ονομασία – βιάζεται σφόδρα το ΝΑΤΟ. Έρχεται μπόρα.

Φώτο: η καρδιά της Ελλάδος βρίσκεται μέσα στην καρδιά αυτού του κληρικού στο Πισοδέρι Φλώρινας και  δεν την σκιάζουν  οι κροτίδες και η βία.
Το ΝΑΤΟ βιάζεται όχι φυσικά για καλό σκοπό. Κάτι θα ανάψει  σύντομα μετά τις τουρκικές εκλογές στην περιοχή από τα Δυτικά Βαλκάνια μέχρι το Αιγαίο- τα ΣΤΕΝΑ και την Λεκάνη της Αν. Μεσογείου.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Θέλουν εδώ και τώρα να χωρίσουν τα «οικόπεδα»  στα Δυτικά Βαλκάνια  για να ασχοληθούν σοβαρά με τον αστάθμητο παράγοντα που λέγεται Ερντογάν. Και φυσικά την νύφη πρέπει να την πληρώσει η Ιστορία της Ελλάδος που την ξεπουλούν όσο – όσο, όπως πούλησαν τόσα χρόνια μέσω των μνημονίων τους Έλληνες.

Φιλοσοφώντας τον Θάνατο στο Άγιον Όρος

Παταπίου Μοναχού Καυσοκαλυβίτου
Γ’ Μέρος
Ο αληθινός μοναχός, εικόνα του Αναστημένου Χριστού

Άγιος Νικόλαος ο Καβάσιλας

Ἁγίων συμμέτοχος σαφῶς ἐγένου
Ζωὴν βιώσας Νικόλαε ἁγίαν.
Νικολέω θεοῖο φέρτατον κῦδος ᾄσμασιν ὕδω.

Εορτάζει στις 20 Ιουνίου εκάστου έτους.
Βιογραφία
Ο Άγιος Νικόλαος ο Καβάσιλας, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1322 μ.Χ. και ήταν ανεψιός του Νείλου Καβάσιλα, ο οποίος χρημάτισε Αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης. Το πατρικό του επώνυμο ήταν Χαμαετός, κράτησε όμως το μητρικό επώνυμο Καβάσιλας προφανώς λόγω της ισχυρής παρουσίας του Θείου του. Έκανε λαμπρές σπουδές ρητορικής, Θεολογίας, φιλοσοφίας και φυσικών επιστημών στη Θεσσαλονίκη και την Κωνσταντινούπολη. Για ένα διάστημα διετέλεσε σύμβουλος του Κατακουζινού ο οποίος στα τελευταία χρόνια της ζωής του, εκάρη μοναχός και διέμενε στην περιώνυμη Μονή των Μαγγάνων.

Αν θέλει τώρα να αυτοκτονήσει πολιτικά ο Ιούδας ο Ισκαριώτης, η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ δεν θα τον ακολουθήσει.

«ο ΨΕΥΤΗΣ πιστεύει πρώτος στα ΨΕΜΑΤΑ των άλλων»
Ζάλισαν πάλι τον Ελληνικό Λαό. Μας έλεγαν για προκαταρκτική συμφωνία με τα Σκόπια στις Πρέσπες, αλλά αυτό το χαρτί με τις βαριές υπογραφές δεν αποτελεί μόνο σύναψη διεθνούς  συνθήκης αλλά έχει νομική  δεσμευτική υπόσταση και παράγει  αποτελέσματα. Να γιατί τόσα χαμόγελα και τόσες φιλοφρονήσεις.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Εκεί είμασταν στο Πισοδέρι της μαρτυρικής Φλώρινας. Αποβραδίς μας τηλεφώνησε Αγιορείτης Γέροντας και μας είπε : «πάρε μαζί σου  την εικόνα του ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ που έχεις , βάλτε την στο σακίδιο σου, θα χρειαστεί , θα υπάρχουν εκεί πολλοί τραυματίες, αυτό μου λέει ο λογισμός μου, θα χρειαστούν οι ΑΓΙΟΙ, θα προσευχόμαστε στο Περιβόλι της Παναγίας να μην ξεφύγουν τα πράγματα»