“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

"ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ. ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ..."

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ
Μια πρόταση που θα συζητηθεί με αφορμή τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να βάλει τέλος στην επέκταση του ξεπουλήματος του ορυκτού πλούτου της πατρίδας μας, ξεκινώντας από τις Σκουριές.

Στο Ποτάμι τρώνε μανταρίνια… Τρία πουλάκια κάθονταν!!!

Το επίπεδο νηπιαγωγείου που χαρακτηρίζει ο νεοφιλελεύθερο μόρφωμα Το ΠΟΤΑΜΙ για μια ακόμη φορά… αναδείχτηκε.
Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του νεοφιλελεύθερου μορφώματος, ο Σταύρος Θεοδωράκης έφερε μια χαρτοσακούλα γεμάτη μανταρίνια, τα οποία μοίρασε στους Ποταμίσιους, οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν από την κίνηση του «Πρωταγωνιστή»…

"ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΣΧΑΛΙΕΣ" (4/4/2013)

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ  ΒΑΡΔΑΚΑ
Δεν άντεχα άλλο φίλε μου αυτή την κατάσταση, ένας μόνιμος κόμπος έχει σταθεί στο λαιμό μου και πνίγει την αναπνοή μου. Δεν ζούμε πλέον στις μεγαλουπόλεις, περπατάς και βλέπεις ζωντανούς-νεκρούς, κάποιοι φρόντισαν και μας άνοιξαν τους τάφους μας. Έτσι πριν μπω... στο δικό μου τάφο... αποφάσισα ένα πρωινό να δραπετεύσω να πάω στη Αίγινα, να προσκυνήσω τον Τάφο του ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ.

Η γενιά που δεν θα δώσει αγίους θα είναι η τελευταία

φωτο: το εκκλησάκι στην κορυφή του Άθωνα, εκεί όπου σύμφωνα με την αγιορείτικη παράδοση θα τελεσθεί η τελευταία θεία λειτουργία πάνω στη γη….

Το γένος μας, έδωσε ένα πλήθος αγίων απ΄ όλες τις κοινωνικές κατηγορίες: άνθρωποι απλοί, στρατιώτες, έμποροι, μοναχοί, ιερείς και επισκόπους. Αυτοί είναι που προσεύχονται για μας στο Θεό.
Όλες οι γενιές πρόσφεραν αγίους, γι΄ αυτό η αγιότητα δεν είναι μια σελίδα του παρελθόντος, αλλά  είναι και πρέπει να είναι κάτι το συνεχές. Στην Αγ. Γραφή ο Θεός μας δείχνει τι συμβαίνει όταν δεν υπάρχουν πια άγιοι. 

ΤΟ «ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ» ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ 12 ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει μια μεγάλη προσπάθεια από πολλούς Τούρκους να πείσουν την διεθνή κοινότητα ότι πολύτιμες παρακαταθήκες της χριστιανοσύνης βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη όπου μεταφερθήκαν μετά την ανακήρυξη της σαν πρωτεύουσα της χριστιανικής Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Ανακοίνωση Ιεράς Κοινότητας Αγίου Όρους για την «Κάρτα του Πολίτη»

Κατά την επιθυμία του Γέροντος Νεκταρίου αναρτούμε την πολύ σημαντική και ωφέλιμη για την Ορθόδοξη Πίστη και σωτηρία ημών ανακοίνωση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους κατά της εκδόσεως της Κάρτας του Πολίτη. Έχουμε προκαλέσει τη θλίψη του Θεού με τη διαρκή αμετανοησία μας. Ας μην προκαλέσουμε και την οργή του με την παραλαβή της Κάρτας του Πολίτη. Η θερμή προαίρεση των Ορθοδόξων Χριστιανών κατά της παραλαβής της κάρτας θα είναι σωτήριος…!
Οι πατριωτικές κινήσεις της κυβερνήσεως υπέρ της ελάφρυνσης των βαρών για τα φτωχά νοικοκυριά και για την αξιοπρέπεια του λαού και της πατρίδας μόνο, αφαιρούν από την πατρίδα το ουράνιο πνευματικό μέγεθός της, το οποίο προσβάλει το πρώτο υποστατικό Πρόσωπο, από τον οποίον όλη η ανθρωπότητα έχει χαριτωθεί ως πρόσωπα με υπόσταση, δηλαδή προσβάλει το Θεό και Δημιουργό ημών Κύριο Ιησού Χριστό. Άρα η απόφαση αυτή της κυβερνήσεως διαιρεί το υποστατικό πρόσωπο του έθνους ημών, προσβλέποντας μόνο στα γήινα γεγονότα και απαξιώνοντας τα ουράνια. ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…