“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Σαν σήμερα το 1843 πέθανε ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ

Σαν σήμερα το 1843 "πέθανε" ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ... Δεν προσπερνώ το γεγονός, ότι εκτός από κάποιες Εληνορθόδοξες Ιστοσελίδες ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΝΑΛΙ, ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟ, "ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ 1821", ουτε μια λεξη... Αυτό δεν είναι τυχαίο... Το ίδιο παρατήρησα και για την Εορτή των Τριών Μεγάλων Ιεραρχών... Ποιός αμφιβάλλει λοιπόν ότι αργά και σταθερά αυτοί που...
μας κυβερνούν(;) αποξηλώνουν ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ; Μας λέτε ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να πολεμήσει μαζί μας, τη στιγμή που η Ορθοδοξία συνεχώς πληγώνεται από τα βέλη των ααντιχρίστων και η Πατρίδα μας πωλείται "έναντι πινακίου φακής"; Μήπως για σας, αυτός δεν είναι πόλεμος; ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΥΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ. Επιβάλλεται, είναι καθήκον ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΙΚΩΝ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ, το οποίο ΕΧΕΙ ΩΣ ΚΟΡΩΝΙΔΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΙΑΣ, ΑΓΙΑΣ, ΟΜΟΟΥΣΙΟΥ, ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΚΑΙ ΖΩΟΠΟΙΟΥ ΤΡΙΑΔΟΣ, αλλά το καταπατούν αναίσχυντα και προκλητικά όλοι αυτοί που τους αποκαλείτε "αρχές και εξουσίες". Είναι αρχές και εξουσίες, αλλά του κοσμοκράτορος του κόσμου τούτου και κανένας κληρικός ή λαϊκός δεν πρέπει να υποτάσσεται σε αντίχριστες δυνάμεις. Αντίθετα, οφείλει να μάχεται "για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία". Άλλωστε, θα είναι κανείς αφελής να πιστεύει ότι αν εκχωρηθεί η κυριαρχία της Ελλάδας μας, η Ορθοδοξία θα μείνει αλώβητη! Τα δείγματα ή, καλύερα, τα δήγματα υπάρχουν και είναι γνωστά σε όλους. Όσο για τη θέση σας "να μην κατηγορηθεί η Εκκλησία", είναι παλιό ανέκδοτο... Επί Μακαριστού Χριστοδούλου, το παράπονο ήταν "ανακατεύεται με την πολιτική, δεν είναι αυτή η αποστολή του κλπ.", ενώ τώρα αυτό που ακούγεται συνέχεια είναι ότι ο Αρχιεπίσκοπος είναι άφωνος...
Με απλά λόγια, σημειώνω ότι πάντοτε θα υπάρχουν σχόλια θετικά ή αρνητικά και, προσωπικά, δεν μένω σ΄αυτά, Για μένα μετράει η Σωτηρία της Ορθόδοξης Ελλάδας μας και στον αγώνα αυτό ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ, ΟΥΤΕ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΟΥΤΕ ΛΑΪΚΟΣ. Η ευθύνη απέναντι ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ, καθώς και στις τωρινές και μετέπειτα γενιές, "βαρύνει" ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟ ΙΔΙΟ...
Γιατί και οι κληρικοί, ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. Όσο για την προσευχή, ένθερμα στέργω να είναι συνεχής ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΛΥΤΡΩΤΗ ΜΑΣ ΧΡΙΣΤΟ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να μείνουμε ΑΠΡΑΚΤΟΙ, αλλά να τον παρακαλούμε να μας δώσει ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΣΤΗΡΕΥΤΕΣ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟΝ ΑΓΩΝΑ "ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΜΑΣ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΛΟ, ΑΝΤΙΘΕΟ ΕΧΘΡΟ, ΠΟΥ ΟΙ "ΕΦΙΑΛΤΕΣ" ΤΟΝ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΠΑΘΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. 

Αναγνώστης

ΠΗΓΗ

Η Google ανακοίνωσε ότι θα λογοκρίνει τους bloggers!

Μήπως η λογοκρισία στο διαδίκτυο έχει ήδη ξεκινήσει και δεν το έχουμε αντιληφθεί; Λίγες μόνο ημέρες αφότου το Twitter ανακοίνωσε ότι σε κάποιες χώρες τα tweets θα περνούν από «έλεγχο» και ανάλογα με το περιεχόμενο τους δε θα δημοσιοποιούνται στη χώρα αυτή, έρχεται ανάλογη ανακοίνωση και από την Google.Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες η υπηρεσία Google Blogger θα… ανακατευθύνει τους χρήστες σε domain names της χώρας τους, όπως για παράδειγμα στο blogspot.com.gr αντί στο blogspot.com.

Μήπως χρεοκοπούμε την ... «Δευτέρα», αλλά μάς πτωχεύουν κάθε μέρα;;;

Με τον όρο "Φραγκοκρατία" χαρακτηρίζεται η χρονική περίοδος κατά την οποία κυριάρχησαν στο Βυζάντιο οι δυτικοευρωπαίοι, καθώς οι Βυζαντινοί τότε ονόμαζαν Φράγκους και Λατίνους σχεδόν αδιακρίτως όλους τους μη σλάβους Ευρωπαίους που ζούσαν δυτικά και βόρεια των Βαλκανίων. Έναρξη της "Φραγκοκρατίας ή Λατινοκρατίας", όπως ιδιαίτερα λέγονταν από τους Βυζαντινούς, ή Ενετοκρατίας, όπως αναφέρεται αργότερα, θεωρείται το 1204 (μ.Χ.), τότε που οι Ενετοί και οι Σταυροφόροι σύμμαχοί τους, με την Δ! Σταυροφορία, κατέλαβαν την Κωνσταντινούπολη.

Φοβάμαι για αυτά που θα γίνουν στην Ελλάδα, νέες δηλώσεις Farage Βίντεο!!

Πραγματικός καταπέλτης...Μίλησε για όλους και για όλα.. Για την Γερμανία, το "4ο Ράϊχ" και την ελληνική κρίση. Διπλωματία, με το πιστόλι στον κρόταφο!!


Κατήφορος .... χωρίς τέλος ! ! !

Έλεος! Στη "γκιλοτίνα" των απολύσεων οι αξιωματικοί με Γάλλο δήμιο! Κατήφορος χωρίς τέλος
Εδώ και λίγες ώρες οι διαρροές που θέλουν την τρόϊκα να απαιτεί απολύσεις 150.000 δημοσίων υπαλλήλων,παρουσιάζονται ως βέβαιες πληροφορίες.

Σ΄ αυτούς τους 150.000 εντάσσουν:

•Ένοπλες Δυνάμεις

•Σώματα Ασφαλείας

•Εκπαιδευτικούς

Αν σ΄ αυτά προσθέσουμε την απόλυτη διάλυση της υγείας που επιβάλουν οι τροϊκανοί τότε μιλάμε για κανονική επιχείρηση διάλυσης των υποδομών του Ελληνικού κράτους! Τόσο απλά και ψύχραιμα! Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διασπείρει στα δημοσιογραφικά γραφεία η επιλογή όσων θα φύγουν -δηλαδή θα απολυθούν- θα γίνει από υπηρεσία που θα λειτουργεί υπό τον Γάλλο Πιέρ Λε Πετίτ,στελέχους της Γαλλικής κυβέρνησης.Πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; Με ποια νόμιμη διαδικασία; Ποια κριτήρια και ποιους στόχους;

Νόμιμη διαδικασία δεν υπάρχει,μόνο "πραξικοπηματική".

Αν δεν πρόκειται για μια από τις γνωστές και χυδαίες ψυχολογικές επιχειρήσεις των τροϊκανών για να περάσουν άλλα μέτρα,τότε μιλάμε για τον απόλυτο κατήφορο.Το χειρότερο είναι ότι κανείς από την κυβέρνηση  δεν φαίνεται προς το παρόν πρόθυμος να σταματήσει αυτό το κατήφορο.

Ο Γεννήτωρ της Καταστροφής

«Μέσα σε δύο χρόνια, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδος Γιώργος Παπανδρέου κατέστρεψε μία χώρα. Θα απαιτηθούν δεκαετίες γιά να επιστρέψουν οι Ελληνες εκεί που ήταν».  Αυτά αναφέρονται εισαγωγικώς σε συγκλονιστικό άρθρο της εφημερίδος των Βρυξελλών New Europe, με τίτλο: «Ποιά είναι η πραγματική αλήθεια γιά την ελληνική καταστροφή;».

ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ : «Θα ερεθίσουν τους Τούρκους να εισβάλλουν εις την Ελλάδα»

Ο Μακαριστός Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός, προλέγει τα επερχόμενα γεγονότα με ανατριχιαστική ακρίβεια: Συγκεκριμένα, αναφέρεται στους Εβραίους που με τη συμπεριφορά τους θα "ερεθίσουν" τους Τούρκους, με αποτέλεσμα εκείνοι να επιτεθούν σ'εκείνους και στην Ελλάδα! Η χώρα μας, όπως τονίζει ο διορατικός μοναχός, θα δεχθεί τουρκική επίθεση γιατί δεν θα έχει Κυβέρνηση! Αμέσως μετά, θα επέμβουν οι Ρώσοι, προκειμένου να έχουν τον έλεγχο των Στενών. Θα ακολουθήσει μεγάλη σφαγή στην οποία θα έχει ενεργό ρόλο και το Βατικανό, που θα εξαφανιστεί κατόπιν από τον χάρτη. Σε όσους ακούγονται περίεργα τα όσα λέει ο Γέροντας, κάνουμε την εξής ερώτηση: Θα φανταζόταν κανείς μέχρι πρόσφατα, πως οι άλλοτε στενότατοι σύμμαχοι Τουρκία και Ισραήλ θα βρίσκονταν σε (σχεδόν) εμπόλεμη κατάσταση; Προφανώς όχι! Κι όμως, ο π. Ιωσήφ τα προέβλεψε χρόνια πριν!

Την ευχή του να έχουμε.

Αλλάζουν όλα: Αξίας 20 δισ. δολαρίων μόνο το "μικρό" κοίτασμα του Πατραϊκού κόλπου!

Το πιο "φτωχό" κοίτασμα από αυτά που έχουν εντοπιστεί μέχρι αυτή την στιγμή στον ελλαδικό χώρο, βρίσκεται στον Πατραϊκό κόλπο και οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρονται σε 200 εκατ. βαρέλια αξίας άνω των 20 δισ. δολαρίων! Μεταξύ 3 και 6 εκατ. βαρελιών είναι το κοίτασμα στο Κατάκολο. Όλα αυτά, σύμφωνα με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη, ο οποίος τόνισε ότι "Αυτά είναι οι αρχικές προβλέψεις οι οποίες μπορεί να αναθεωρηθούν προς τα πάνω ή και προς τα κάτω". Σκεφθείτε τι κρύβουν τα κοιτάσματα νότια, νοτιοανατολικά της Κρήτης με τις ποσότητες να υπολογίζονται μεταξύ 25-45 δισεκατομμυρίων βαρελιών εκτός του φυσικού αερίου! Σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας την  Παρασκευή, στην οποία  παραβρέθηκε, ο Γ.Μανιάτης ανέφερε πως «το 5% των  προσδοκώμενων εσόδων από την αξιοποίηση υδρογονανθράκων στον πατραϊκό  κόλπο και στο Κατάκολο Ηλείας θα πηγαίνει, ως ανταποδοτικό τέλος, στις  τοπικές κοινωνίες μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Παράλληλα, το 20% των προσδοκώμενων εσόδων του δημοσίου θα επιστρέφουν στην περιοχή για την υλοποίηση δράσεων και προγραμμάτων προστασίας του περιβάλλοντος, μέσω του Πράσινου Ταμείου».