“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

«ΡΟΤΑ» ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΟΖ

Le Figaro : "Πρόταση δανεισμού δύο φρεγατών από Ολάντ – Θέλει φυσικό αέριο και πετρέλαιο"
Με πρόταση δανεισμού δύο φρεγατών έρχεται στην Ελλάδα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα «Le Figaro», επιβεβαιώνοντας το «defencenet.gr» που εδώ και ένα μήνα είχε αποκαλύψει πώς η Ελλάδα αναζητά για ενοικίαση δύο φρεγάτες για αεράμυνα περιοχής.

Θαυματουργία δια της ύλης

Πρόλογος
Το άρθρο αυτό αποτελεί απάντηση σε όσους μας μέμφονται επειδή πιστεύουμε ότι ο Θεός ενεργεί ΚΑΙ δια της ύλης, που ο Ίδιος έφτιαξε εκ του μηδενός, όταν Εκείνος το θελήσει. Κατ’ επέκταση, αρνούνται την θαυματουργία των ιερών εικόνων, των αγίων λειψάνων, και γενικά οτιδήποτε έχει να κάνει με την ύλη. 
Μάλιστα, μας κατηγορούν ως «ειδωλολάτρες» επειδή προσφέρουμε τιμή στον Θεό δια των υλικών αυτών αντικειμένων. Παρακάτω θα αναφερθούμε:

«Τα σχολεία δεν είναι απλώς τόποι προσκτήσεως γνώσεων, αλλά κυρίως φροντιστήρια ηθικής, χριστιανικής και εθνικής αγωγής»

«Τα σχολεία δεν είναι απλώς τόποι προσκτήσεως γνώσεων, αλλά κυρίως φροντιστήρια ηθικής, χριστιανικής και εθνικής αγωγής»
«Κάλλιο γνώση παρά γρόσι». Από τα χρόνια της δουλείας μας έρχεται η σοφή παροιμία του λαού μας, που εξεικονίζει τον ζήλο των προγόνων μας για τα γράμματα. Αλλά για ποια γράμματα; Εκείνο το φαινομενικώς απλοϊκό τραγουδάκι του «Κρυφού Σχολειού», το «φεγγαράκι μου λαμπρό», μας λέει ότι τα σκλαβόπουλα, «μέσα στη θολόκτιστη εκκλησιά», άκουγαν από το στόμα τού παπά για γράμματα και σπουδάματα, αλλά, κυρίως, θέριευαν την αποσταμένη ελπίδα με «του Θεού τα πράματα».

Ταξιδέψτε στο Άγιον Όρος μέσα από 167 φωτογραφίες !!!

Απολαύστε 167 φωτογραφικά στιγμιότυπα από το Περιβόλι της Παναγίας, μέσα από το φακό του Δημήτρη Σωτηρόπουλου!
Πατήστε μέσα στην φωτογραφία που ακολουθεί για να ξεκινήσει η περιήγηση !!!