“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Κυβέρνηση... Κυριάκου - Αδώνιδος

Του Γιώργου Δελαστίκ
Δύο υπουργοί σφράγισαν ακαριαία στη συνείδηση του ελληνικού λαού το ποιον της «νέας» κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου. Ο πρώτος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ανέλαβε υπουργός... Απολύσεων στον δημόσιο τομέα. Ο δεύτερος είναι ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ανέλαβε υπουργός... Διάλυσης του δημόσιου συστήματος υγείας. Συνεπικουρούμενοι από τον ακάματο Γιάννη Βρούτση, τον υπουργό... Κατεδάφισης κάθε εργασιακού δικαιώματος, ο οποίος παρέμεινε αμετακίνητος στη θέση του, έχουν μεγάλες πιθανότητες να ολοκληρώσουν με επιτυχία την αποστολή που τους ανατέθηκε και η οποία συνίσταται στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού.

«Βόμβα» Πολύδωρα για άνοιγμα στη Χρυσή Αυγή

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ, Βύρων Πολύδωρας ταράζει τα νερά στη λεωφόρο Συγγρού, επιχειρηματολογώντας υπέρ του ανοίγματος προς την Χρυσή Αυγή. Πριν καλά-καλά ηρεμήσουν τα πνεύματα από τις δηλώσεις των κ.κ. Βορίδη και Γεωργιάδη που υποστήριξαν ότι για τη σημερινή καταστροφή ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ο κ.Πολύδωρας, παραχωρώντας συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό (RealFM) χαρακτήρισε «σωστή αλλά άκαιρη» τη δήλωση του κ.Βορίδη. Αναφερόμενος στη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ο κ. Πολύδωρας υπογράμμισε ότι «κάνουμε τη συνεργασία υπό το δίκαιο της ανάγκης» ενώ πρόσθεσε ότι εκείνο που τον ενοχλεί είναι η στάση της τρόικας.

Τα σεισμικά ρήγματα που απειλούν με μεγάλο σεισμό την Αθήνα

Σύμφωνα με τις χαρτογραφήσεις των τελευταίων χρόνων, μόνο στην ευρύτερη Αττική έχουν καταγραφεί περισσότερα από δέκα ενεργά ρήγματα, τα μεγαλύτερα από τα οποία είναι εκείνα στις Πλαταιές, στον Σαρωνικό, στην Κακιά Σκάλα, στους Αγίους Αποστόλους, στον Αυλώνα, τον Ωρωπό και στο Δήλεσι. 
Όλα τα ρήγματα που κυκλώνουν το Λεκανοπέδιο εντοπίζονται ανάμεσα σε δύο σεισμογενείς ζώνες, του Κορινθιακού κόλπου και της Θήβας, οι οποίες στο παρελθόν έχουν δώσει ισχυρές δονήσεις. Η ζώνη του Κορινθιακού κόλπου ξεκινά από το Αίγιο και φθάνει έως τις Αλκυονίδες, ενώ η δεύτερη ξεκινά από τις Αλκυονίδες, περνάει από τη Θήβα και καταλήγει στον Νότιο Ευβοϊκό, σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από την Αθήνα.