“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Υγεία - Σημαντικές συμβουλές !!!

Απάντησε στο τηλέφωνο με το ΑΡΙΣΤΕΡΟ αυτί.
Μην πίνεις καφέ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ την ημέρα.
Μην καταπίνεις φάρμακα με ΚΡΥΟ νερό...
Μην τρώτε ΤΕΡΑΣΤΙΑ γεύματα μετά τις 5μμ.
Κράτα απόσταση από ΦΟΡΤΙΣΤΕΣ κινητών τηλεφώνων.
Μη χρησιμοποιείτε ακουστικά κεφαλιού ή αυτιών για ΜΕΓΑΛΗ χρονική περίοδο.
Ο καλύτερος χρόνος για τον ύπνο είναι από τις 10μμ το βράδυ μέχρι τις 6πμ το πρωί.
Μη ξαπλώσεις αμέσως μετά τη λήψη φαρμάκων πριν κοιμηθείς. Όταν η μπαταρία σου βρίσκεται στην ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ γραμμή, μην απαντήσεις στο τηλέφωνο διότι η ακτινοβολία είναι 1000 φορές μεγαλύτερη.

Φωτογραφία ΣΟΚ από την Ισπανία...

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ... ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ  / eglimatikotita

Ο θερισμός σιμώνει, κι έχει δουλειά πολλή... !!!

Έχουμε δικαίωμα στο χώμα που πατάμε, στο χώμα που μας θρέφει στο χώμα αυτό που θα μας αγκαλιάσει στην αιωνιότητα. Όλοι εμείς που αυτό το χώμα το τιμούμε, που σε αυτό το χώμα βλέπουμε το αίμα το προγονικό και από αυτό το χώμα μυρίζουμε τους ανθούς της ζωής, έχουμε δικαίωμα να παλέψουμε και να δώσουμε τον νυν υπέρ πάντων αγώνα. Γιατί, αυτό το χώμα θα είναι μετά από εμάς, θα είναι μετά και από τα παιδιά μας. Αυτό το δικαίωμα δεν μπορεί να μας το στερήσει κανείς.Όλοι εσείς, οι άλλοι, που τούτο το χώμα το μολύνετε με κάθε τρόπο που μπορείτε, που τούτο εδώ το χώμα το ατιμάζετε επειδή δεν είστε άξιοι ούτε καν να το θωρείτε, να ξέρετε πως θα μας έχετε απέναντί σας και με εμάς που ακόμη νιώθουμε την λογική μας, που ακόμη τιμάμε τα ιερά και τα όσιά μας, που ακόμη η καρδιά μας ακούει τις φωνές τις προγονικές, με εμάς θα παλέψετε για να μπορέσετε να κλέψετε αυτά που δεν σας ανήκουν.

Η Γενιά του Πολυτεχνείου στο Κύκνειο Άσμα της!

Όπως ήταν αναμενόμενο, η χώρα βρίσκεται για άλλη μια φορά σε σημείο κρίσιμο. Αναμενόμενο εξαιτίας τόσο της ανικανότητας του πολιτικού συστήματος όσο και της επίμονης ακινησίας και άρνησης να παραδώσουν τα κεκτημένα τους - πάντοτε εις βάρος όσων δεν μετέχουν στο "πάρτυ" - όλες οι συντεχνίες που συναλλάσσονται από τη Μεταπολίτευση και μετά με κόμματα και συμφέροντα. Το Μνημόνιο ως συγκροτημένο και άκαμπτο οικονομικό πρόγραμμα, άρρηκτα συνδεδεμένο με την επιβίωση της Ελληνικής Οικονομίας, έχει ασκήσει τεράστια πίεση στα θεμέλια της περίφημης "Γενιάς του Πολυτεχνείου". Της γενιάς δηλαδή που άντλησε πολιτική ισχύ από την αντιπαράθεσή της με τη Χούντα και κατόπιν την εξαργύρωσε οικονομικά, χωρίς όμως να μεταβάλλει ουσιωδώς τα πολιτικά μέσα πίεσης με τα οποία αρχικά συστάθηκε και εξοπλίστηκε.

Συγκλονιστικὰ ἐπίκαιρο μήνυμα ἀπὸ τὸν Παπουλάκο

"Εἶναι ντροπή μας, ἕνα γένος ποὺ μὲ τὸ αἷμα του πύργωσε τὴ λευτεριά του, ποὺ περπάτησε τὴ δύσκολη ἀνηφοριά, νὰ παραδεχτῆ πὼς δὲν μπορεῖ νὰ πορπατήσει στὸν ἴσιο δρόμο ἅμα εἰρήνεψε, κι ὅτι δὲν ξέρουμε ἐμεῖς νὰ συγυρίσουμε τὸ σπίτι, ποὺ μὲ τὸ αἷμα μᾶς λευτερώσαμε, ἀλλὰ ξέρουν νὰ τὸ συγυρίσουν ἐκεῖνοι ποὺ δὲν πολέμησαν, ἐκεῖνοι ποὺ δὲν πίστευαν στὸν ἀγώνα, ἐκεῖνοι ποὺ πᾶνε νὰ μᾶς ἀποκόψουνε ἀπὸ τὸν Χριστό, καὶ πασχίζουνε νὰ μᾶς ρίξουνε στὴ σκλαβιὰ ἄλλων ἀφεντικῶν, ποὺ  'ναι πιὸ δαιμονισμένοι ἀπὸ τοὺς Τούρκους" Παπουλάκος (+18/01/1861)
orthodoxia-ellhnismos

Μαζεύτηκε όλη η παλιοπαρέα … !!!

Ο ΓΑΠ στην Ετήσια Εκδήλωση του Ιδρύματος ...Κλίντον!
Μετά το αναπάντεχο τηλεφώνημα χθες στον Στουρνάρα για να ενημερωθεί για την πορεία της οικονομίας (μην έκαναν καμία χαζομάρα και τη διόρθωσαν) και τη συνέντευξη που έδωσε στο Bloomberg, παραβρέθηκε στο ετήσιο συνέδριο του ιδρύματος – των κολλητών – Κλίντον! Μόνο ο Σόρος και η Στρος Καν έλειπαν. Ο πρώην πρωθυπουργός και νυν πρόεδρος της διεθνούς σοσιαλιστικής παραβρέθηκε ως επίσημος προσκεκλημένος (μεγάλες δόξες!) του Μπιλ Κλίντον, τις ομιλίες του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις Προεδρικές εκλογές, Μιτ Ρόμνεϊ.

Ὁ Μπερίσα μὲ ἀπίστευτο θράσος μιλάει γιὰ μεγάλη Ἀλβανία στὴ Σύνοδο τῶν ἡγετῶν μὲ θεατὴ τὸν Σαμαρά!

Ὁ Πρωθυπουργός τῆς Ἀλβανίας Σαλὶ Μπερίσα, κατὰ τὴν ὁμιλία του στήν Σύνοδο Ἡγετῶν τῆς Διεθνοῦς Ἕνωσης Κεντρώων Δημοκρατών πού πραγματοποιήθηκε στήν Ρώμη(22/9/12), ἄδραξε τὴν εὐκαιρία γιά νά κατακρίνει τὴν διεθνῆ κοινότητα, γιὰ τὸν ἄδικο διαμελισμὸ τῶν Ἀλβανικῶν ἐδαφῶν πρὶν ἀπὸ 100 χρόνια. Καί ὅταν οἱ Ἀλβανοὶ μιλᾶνε γιὰ χαμένα ἐδάφη, δὲν ἐννοοῦν τίποτα ἄλλο ἀπὸ τὴν "Μεγάλη ἢ Φυσικὴ Ἀλβανία", ποὺ συμπεριλαμβάνει ἐδάφη ἀπὸ τὸ Κόσοβο μέχρι τὴν "Τσαμουριὰ" ἡ ὁποία ἐπανέρχεται δυναμικὰ στὸν πολιτικὸ διάλογο τῆς χώρας. 

Εχθρός της κοινωνίας ο ελευθ. επαγγελματίας !!!

Με απύθμενο θράσος το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό καθεστώς, στην προσπάθειά του να διασπάσει τον κοινωνικό ιστό, ώστε  να παραμείνει το ίδιο αλώβητο στη νομή του δημοσίου και κοινωνικού πλούτου, εκθέτει τώρα ως εχθρό της κοινωνίας τους ελεύθερους επαγγελματίες. Τα δόντια του καθεστώτος δηλαδή τα καθεστωτικά ΜΜΕ, δαγκώνουν τις.... ανθρώπινες συνειδήσεις εμφυτεύοντας μέσα τους κοινωνικούς μπαμπούλες. Ακούμε συνεχώς από τα ΜΜΕ ότι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι (τα συνήθη υποζύγια, όπως τους αποκαλούν και δυστυχώς το ανεχόμαστε) δήλωσαν εισοδήματα 65 δις ευρώ, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες δήλωσαν μόνο 3,5 δις ευρώ. Με βάση αυτά τα δύο νούμερα προσπαθούν να εξαπατήσουν τον κόσμο και να τον στρέψουν εναντίον των ελευθέρων επαγγελματιών. 

Eπεισόδιο στο Φαρμακονήσι με σύγκρουση σκαφών τουρκικής και ελληνικής Ακτοφυλακής

Επεισόδιο είχαμε τα ξημερώματα στο Φαρμακονήσι μεταξύ σκαφών της ελληνικής και της τουρκικής ακτοφυλακής. Περί τις 03.00 τα ξημερώματα ένα σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής ζήτησε από σλοβενικό σκάφος της FRONTEX που περιπολούσε ανατολικά του Φαρμακονησίου εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων,"να απομακρυνθεί γιατί βρισκόταν σε τουρκικά χωρικά ύδατα". Οι Σλοβένοι ενημέρωσαν σχετικά το κέντρο επιχειρήσεων της Ακτοφυλακής, το οποίο έστειλε ένα δικό μας σκάφος. Το τουρκικό ζήτησε και από το ελληνικό να απομακρυνθεί, αλλά φυσικά έλαβε την απάντηση ότι "Εδώ είναι Ελλάδα και πρέπει άμεσα να αποχωρήσετε".

Aποκαλυπτήρια ανδριάντα του Μαρμαρωμένου Βασιλιά

Σε μια γειτονιά, με έντονη την παρουσία των Κωνσταντινουπολιτών, στην παραλία του Π. Φαλήρου, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας, τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του τελευταίου Αυτοκράτορα των Βυζαντινών, του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος με τον Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης Συμεών τέλεσαν τον αγιασμό, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, της πνευματικής ζωής του τόπου, Φαληριωτών και συλλόγων από την Πόλη. Ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, φιλοτεχνημένος από τον μεγάλο μας γλύπτη Γιάννη Παππά, χρειάστηκε αρκετά χρόνια προτού στηθεί στον Φλοίσβο, καθώς ανατέθηκε στο δημιουργό από την Ακαδημία Αθηνών, στις αρχές του ’80. Το 1996 έγινε η χύτευση του αγάλματος κι έκτοτε πολλά σημεία προτάθηκαν για τη θέση του έργου. Για τον ανδριάντα μίλησε ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Γεώργιος Kοντόπουλος, μεταφέροντας την πρόθεση του γλύπτη: «το έργο, έλεγε ο Παππάς, πρέπει να είναι “ευανάγνωστο”, κάθε Έλληνας πρέπει να ξέρει τη μορφή του ήρωα», σημειώνοντας ακόμη πως η θέση του έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς η θάλασσα είναι αυτή που μας συνδέει με τη Βασιλεύουσα.

Εικόνες ντροπής από το Ελληνικό Κοινοβούλιο !!!

Οι βο(υ)λευτές ΟΛΩΝ των κομμάτων, μηδενός εξαιρουμένου, δείχνουν πόσο σέβονται το κοινοβούλιό μας. Δείτε ποιους ψηφίσατε....Εικόνα ντροπής παρουσίασε το ελληνικό κοινοβούλιο σήμερα κατά την διάρκεια συζήτησης επί των επίκαιρων ερωτήσεων. Ένας υπουργός, ο Λυκουρέντζος μόνος του και το απόλυτο χάος! Όπως επισημαίνει το parapolitika, χαρακτηριστική η εικόνα του Ανδρέα Ψυχάρη, που εντελώς μόνος δεν έχει με ποιον να μιλήσει και ασχολείται με το κινητό του...

Guardian: Το ΔΝΤ θέλει να αποτύχουν τα ελληνικά μέτρα

Το ΔΝΤ σκοπίμως μπλοκάρει την συμφωνία για τα μέτρα 11,5 δισ. ευρώ, προκειμένου η Ελλάδα να αναγκαστεί να ζητήσει και άλλο κούρεμα του χρέους, υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα....Ο βρετανικός Guardian καταλογίζει σκοπιμότητες στο ΔΝΤ, τονίζοντας, σε σημερινό του δημοσίευμα, πως το Ταμείο επιθυμεί να μπλοκάρει η συμφωνία της Ελλάδας για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, προκειμένου η χώρα να αναγκαστεί να ζητήσει νέο κούρεμα του χρέους της. «Στην Ελλάδα αυξάνονται συνεχώς οι υποψίες μεταξύ των μελών της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά ότι το ΔΝΤ σκοπίμως μπλοκάρει την συμφωνία για τα μέτρα 11,5 δισ. ευρώ που είναι απαραίτητα για να λάβει η Ελλάδα την επόμενη δόση», αναφέρει η εφημερίδα.