“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Προσκύνημα στη «φρουρό» της Μόσχας

Στην πύλη της Αναστάσεως της Κόκκινης Πλατείας, εκατοντάδες Μοσχοβίτες προσέρχονται στο παρεκκλήσι της Παναγίας της Πορταΐτισσας για να προσκυνήσουν την Ιβηρίτισσα (Ιβήρσκαγια), αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας της Θεοτόκου που βρίσκεται στην αγιορείτικη Μονή των Ιβήρων. Παραμονές του Δεκαπενταύγουστου με το παλαιό ημερολόγιο (28 Αυγούστου με το νέο), και στη Ρωσία, όπως και στο Αγιον Όρος, αγρυπνίες, δεήσεις και παρακλήσεις τελούνται για την Κοίμηση της Θεοτόκου. Δεν υπάρχει πιστός Ρώσος που να μη γνωρίζει την Ιβήρσκαγια και το ομώνυμο παρεκκλήσι στην Κόκκινη Πλατεία, που κράτησε επί τρεισήμισι αιώνες στενούς τους δεσμούς Μόσχας και Ιεράς Μονής των Ιβήρων. Η Παναγία της Πορταΐτισσας (Βρατάρνιτσα) ή Ιβηρίτισσας (Ιβήρσκαγια) θεωρείται όχι μόνο προστάτιδα όλου του Αγίου Όρους αλλά και «φρουρός της Μόσχας».

Επιστολή Μητροπολίτη Φλωρίνης στον Πρωθυπουργό

Ἐξοχώτατε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Αἰσθανόμεθα ἐπιτακτικὴν τὴν ἀνάγκην νὰ Σᾶς ἀπευθύνωμεν τὴν παροῦσαν ἐπιστολήν, προκειμένου νὰ διατυπώσωμεν ὁρισμένας σκέψεις καὶ ἀνησυχίας σχετικῶς πρὸς τὸ ὑπὸ κατάθεσιν καὶ ψήφισιν ὑπὸ τοῦ Ἑλληνικοῦ Κοινοβουλίου Σχέδιον Νόμου «Καταπολέμηση ἐκδηλώσεων ῥατσισμοῦ καὶ ξενοφοβίας».
Ὡς γνωρίζετε, ἐγκαταβιοῦμεν εἰς μίαν ἀκριτικὴν περιφέρειαν τῆς Πατρίδος μας, ἡ ὁποία σεμνύνεται, πέραν τῶν ἄλλων, καὶ διὰ τὴν καταγωγὴν σημαντικοῦ τμήματος τοῦ πληθυσμοῦ της ἐκ τῶν ἱερῶν καὶ αἱματοβαμμένων χωμάτων τῆς ἡγιασμένης γῆς τῆς Μικρᾶς Ἀσίας καὶ τοῦ ἡρωφόρου Πόντου.

ΑΠΟ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ Α.Π.Θ. ΣΕ… ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Η πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης είναι το… τμήμα Ισλαμικών Σπουδών της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, σύμφωνα με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο της πόλης, ο οποίος, εκτός των άλλων, φιλοδοξεί να κοσμήσει την πόλη με ισλαμικούς μιναρέδες, μουσουλμανικά νεκροταφεία και από «Νύφη του Θερμαϊκού» να την μετατρέψει σε… «Χανουμάκι του Πασά». 

Οι διανοούμενοι των Σκοπίων θεωρούν ότι ο τάφος του Αλεξάνδρου είναι κοντά στα Σκόπια

Η επιστημονική σκέψη της πρωτεύουσας του νοτιοσλαβικού κράτους, των Σκοπίων,  ανακοίνωσε ότι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι  βέβαιο ότι βρίσκεται μέσα στα όρια του κράτους τους και όχι στην Ελλάδα. 
Αν και είχαν πιθανολογήσει ότι βρίσκεται στο ανάχωμα του Σβέτι Νικόλε, αλλά, προφανώς εκεί είναι ο τάφος της Μεγάλης Μητέρας – Γκολέματα Μάικα- και του υπέρτατου θεού του ήλιου των αρχαίων Μακεδόνων του Μπόγκιτ Ζε, όπως σημειώνει του βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων σε ανταπόκριση από τα Σκόπια.

Γιατί “ζαλίζονται” μπαμπά οι Αμερικάνοι; Γιατί η ISIS έχει Drones…

Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησαν οι τζιχαντιστές του χαλιφάτου στις διάφορες σκηνές προπαγάνδας με ανάγνωση από στίχους στο Κοράνι παρατίθεται ένας χάρτης του πολεμικού μετώπου της Βόρειας Συρίας και ταυτόχρονα φαίνονται στιγμιότυπα από εκρήξεις και βίαιες συγκρούσεις. Όμως το 14 λεπτό  αυτό βίντεο έχει το εξής ξεχωριστό. Για πρώτη φορά δίνει εναέρια πλάνα του Συριακού στρατού στην  στρατιωτική βάση 93 κοντά στην επαρχία Raqqa στη βόρεια Συρία που δέχθηκε επίθεση στις 7 Αυγούστου.

Μποροῦν νά σωθοῦν οἱ «κοσμικοί»;

Τίθεται συχνά τό ἐρώτημα: «Ἅγιοι μποροῦν νά γίνουν μόνο αὐτοί πού ἔχουν ἀποχωρίσθει ἀπό τόν κόσμο; Μόνο αὐτοί ἔχουν τήν δυνατότητα νά σωθοῦν; Κάποιος πού ζεῖ μέσα στόν κόσμο δέν ἔχει τήν δυνατότητα νά τελειοποιηθεῖ κατά τό μέτρο τῆς δωρεᾶς καί τῆς χάριτος;».

Στέλνει πρώτα το «Μπαρμπαρός» ο Ερντογάν

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Προπομπός της καθόδου του νέου Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα είναι το ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός». Ο νεοεκλεγέντας Πρόεδρος της Τουρκίας αναμένεται να επισκεφθεί την κατεχόμενη Κύπρο την 1η Σεπτεμβρίου μερικά 24ωρα μετά την τελετή ορκωμοσίας του και ανάληψης των νέων του καθηκόντων και πολλοί θεωρούν πως κατά την παρουσία του στο νησί θα δώσει δείγματα γραφής ως προς τις προθέσεις του στο Κυπριακό. Και φαίνεται πως σπεύδει να στείλει μηνύματα εκ προοιμίου. Η Τουρκία έχει δεσμεύσει περιοχές για σεισμολογικές έρευνες από το «Μπαρμπαρός» και το γεγονός αυτό δεν πρέπει να θεωρείται τυχαίο καθώς χρονικά φαίνεται να  συνδέεται ευρύτερες κινήσεις της Άγκυρας σε σχέση με την Κύπρο. 

Όταν δίνεις όπλα, δίνεις και “ανεξαρτησία”

Η Γερμανία σαν επικεφαλής ουσιαστικά της κοινής Ευρωπαϊκής πολιτικής γραμμής έκανε την πρώτη κίνηση.
“Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στο ARD,  εκδήλωσε την απόφαση του Βερολίνου να στηρίξει τους μαχητές της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν με όπλα.