“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Η ΡΩΣΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΟΔΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

Του Ηλία Γ. Σχορετσανίτη,
Οικονομολόγου MSc
Ισχυρότερος άνδρας του παγκόσμιου πολιτικού προσκηνίου μετά τον «κανένα» -σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy- είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Πόσοι, όμως, δίνουμε τη δέουσα προσοχή στις δηλώσεις του και προσπαθούμε να αποκρυπτογραφήσουμε όχι μόνον τη σημασία τους, αλλά και να τις ταιριάσουμε στο γενικότερο πολιτικοοικονομικό ψηφιδωτό; Όντας σε ένα κόσμο που βρίσκεται σε ιδεολογική σύγχυση, κοινωνική αναστάτωση και οικονομική κρίση, η δήλωση του ισχυρού αναβαθμίζεται σε παγκόσμιο διάγγελμα. Είναι γεγονός ότι οι γεωπολιτικές τεκτονικές πλάκες έχουν αρχίσει να επιταχύνουν την κίνησή τους με απρόβλεπτες συνέπειες για την αυριανή καθημερινότητα. «Κανείς δεν είναι ασφαλής», έχει δηλώσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν. 

ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΟΝ "ΔΙΑΚΟΠΤΗ" ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

Τουρκική εταιρεία αγόρασε τoν αλβανικό Υ/Η σταθμό που δίνει ρεύμα στην Ελλάδα!
Τέσσερις υδροηλεκτρικούς σταθμούς πωλεί μέσω διεθνούς μειοδοτικού σταθμού η αλβανική κυβέρνηση, αλλά το ιδιαίτερο ελληνικό ενδιαφέρον (πρέπει να...) εντοπίζεται σε έναν από αυτούς τον υδροηλεκτρικό σταθμό της Μπίστριτσας στην Επαρχία Μεσοποτάμου. Σύμφωνα με τον αλβανικό τύπο η τούρκικη πολυεθνική «Kürüm International Sh. A.» είχε προσφέρει το αστρονομικό ποσό των 52 εκατομμυρίων ευρώ αφήνοντας πίσω κάθε άλλη προσφορά.

ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ Η' Η ΘΛΙΒΕΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΩΣΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ( Με Ελληνική μετάφραση )…ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ 666 ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΡΩΣΙΑ…..
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΡΑΣΟΦΟΡΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΟΙΑ ΤΟΥΣ , Η ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΡΧΙΜΑΣΟΝΟΙ ΣΕ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ….ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ….ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ 666 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ.

Γιατί δεν ξεσηκώνεται ο κόσμος;

Το Σύνταγμα παραβιάζεται καθημερινά από την κυβέρνηση, αδυνατώντας το ίδιο, ως κατασκεύασμα του πολιτικού συστήματος και όχι ως γνήσιο δημιούργημα του λαού, να μας προστατέψει. Η κοινωνία και ειδικότερα τα μεσαία και κατώτερα οικονομικά στρώματα, οδηγούνται...στην εξαθλίωση. Η Εθνική Κυριαρχία παραχωρήθηκε στις ορέξεις των δανειστών. Η Ελλάδα μετατράπηκε από ελεύθερη χώρα σε προτεκτοράτο. Τα εισοδήματα χάθηκαν. Η ρευστότητα επίτηδες και τεχνηέντως στέρεψε για να μας γονατίσουν. Έρχεται τώρα και η σειρά της απώλειας της ακίνητης περιουσίας μας, την οποία θα αγοράσουν πλέον για πενταροδεκάρες ξένοι και Έλληνες φοροκλέφτες. Κι εμείς; Εμείς μένουμε καθηλωμένοι στον καναπέ, παρακολουθώντας από τις τηλεοπτικές οθόνες κάποιες δήθεν συγκρούσεις μέσα στο ίδιο το σύστημα και στρεφόμενοι οι μεν κατά των δε λες κι ότι αυτό θα μας λύσει το πρόβλημα.

Καταργούν οριστικά τα μετρητά για συναλλαγές άνω των 500 ευρώ!

Συναλλαγές μόνο με κάρτα για αγορές άνω των 500€
ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΉ ΧΡΉΣΗ ΧΡΕΩΣΤΙΚΏΝ Ή ΠΙΣΤΩΤΙΚΏΝ ΚΑΡΤΏΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΈΣ ΆΝΩ ΤΩΝ 500 ΕΥΡΏ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΉ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΎ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΊΟΥ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΎΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ ΓΙΑ ΝΑ... ΜΠΛΟΚΆΡΕΙ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΉ.
Τα νέα μέτρα, που έρχονται με το «μεγάλο» φορολογικό νομοσχέδιο την άνοιξη, προανήγγειλε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας. Το νέο νομοσχέδιο θα προβλέπει τη θέσπιση του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου, που θα περιλαμβάνει αναλυτικά στοιχεία για την κινητή και την ακίνητη περιουσία όλων των φορολογουμένων και την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με κάρτες πληρωμών.

ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑ ΤΟΥ ΑDMIRAL KUZNETSOV

Εντατικές ασκήσεις με Su-33 Flanker-D
Την ώρα που το ρωσικό Ναυτικό προετοιμάζεται για τις μεγαλύτερες ναυτικές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και πιο ειδικά ανοικτά της Συρίας, οι πιλότοι των Su-33 του αεροπλανοφόρου Admiral Kuznetsov εκπαιδεύονται εντατικά για κάθε ενδεχόμενο…

Πως λειτουργούν οι πνευματικοί νόμοι

-Γέροντα, ποιοι νόμοι λέγονται πνευματικοί;
-Θα σου εξηγήσω: Όπως στην φύση υπάρχουν οι φυσικοί νόμοι, έτσι και στην πνευματική ζωή υπάρχουν οι πνευματικοί νόμοι. Ας πούμε, όταν πετάη κανείς ένα βαρύ αντικείμενο ψηλά, με όσο περισσότερη ορμή και όσο πιο ψηλά το πετάξη, με τόσο μεγαλύτερη δύναμη θα πέση κάτω και θα συντριβή. Αυτός είναι φυσικός νόμος.

Η ΔΕΠΑ θα πληρώνει 150.000 ευρώ τη μέρα σε "παρκαρισμένο" τάνκερ για να μην ξεμείνουμε από φυσικό αέριο!

Το φυσικό αέριο αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη μορφή πρωτογενούς ενέργειας διεθνώς, δεδομένης της υπεροχής του έναντι των αντίστοιχων ενεργειακών μορφών και της καθοριστικής συμβολής του στην θωράκιση του τρίπτυχου «Περιβάλλον, Κοινωνία, Οικονομία», αναγκαίων συστατικών της Βιώσιμης Ανάπτυξης, και τούτο διότι:

«Πόλεμος» ΗΠΑ-Ρωσίας για το ελληνικό φυσικό αέριο! Οι Ρώσοι παίρνουν θέση, οι ΗΠΑ ανησυχούν.. !!!

Οι Financial Times αποκαλύπτουν πως οι Ρώσοι παίρνουν θέσεις για το ελληνικό αέριο και γιατί οι Η.Π.Α προειδοποιούν για ενεργειακή ομηρία της χώρας μας. 
Δύο Ρώσοι πλειοδότες έχουν αναδειχθεί σε φαβορί για μια καθοριστική πώληση που θα προσφέρει πάνω από 1,5 δισ. ευρώ στην Αθήνα, αλλά δημιουργεί δίλλημα στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να αντεπεξέλθει στους στόχους ιδιωτικοποιήσεων που έχουν θέσει οι διεθνείς πιστωτές.