“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Vogue: Το να διασώσουμε την Ελλάδα, σημαίνει να διασώσουμε την ιστορία μας

Με ένα διθυραμβικό και εκτενές άρθρο ο Cesare Cunaccia συγγραφέας και δημοσιογράφος της ιταλικής Vogue, γράφει για την επίκεψή του στην Αθήνα με αφορμή την διοργάνωση MadWalk. Ήταν μια αρκετά διαφορετική Αθήνα, τονίζει ο Cunaccia, ο οποίος στον πρόλογό του κάνει αναφορές στα αυστηρά μέτρα, τη λιτότητα που έχει επιβληθεί στους Έλληνες και τις έντονες διαμαρτυρίες, τονίζοντας και αυτός, ανάμεσα σε τόσους άλλους, ότι 'η μεσαία τάξη και οι φτωχοί βιώνουν τις δυσάρεστες συνέπειες'... Στο άρθρο του ο Ιταλός δημοσιογράφος μιλά με τα καλύτερα λόγια για την εκδήλωση που παρακολούθησε, αλλά και την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι 'η φιλοξενία, μια θρησκεία για τους Έλληνες είναι ακόμα εξαιρετική'. Ο Cunaccia επισκέφτηκε την Αθήνα, τα μουσεία και τα μνημεία, μιλά για τον πλούσιο πολιτισμό μας και την ιστορία μας, και τονίζει ότι πρέπει να διασώσουμε την Ελλάδα. Στον συγκινητικό του επίλογο διηγείται ότι στην χειραποσκευή του είχε μια ταραμοσαλάτα, φαγητό που λατρεύει και δεν βρίσκει στην Ιταλία κανείς εύκολα.
'''Ένας υπάλληλος έλεγξε την αποσκευή και βγήκε την σαλάτα... Χαμογέλασε... Με ρώτησε αμέσως, ξαφνιασμένη: 'Σας αρέσει';... Απάντησα 'ναι, φυσικά'... Έμοιαζε συγκινημένη, με μια περίεργη λάμψη στα μάτια της... 'Και αγαπώ πραγματικά πολύ την πατρίδα σας' προσέθεσα...'' ''Γεια σας παιδιά'', γράφει με λατινικούς χαρακτήρες στα ελληνικά ο Ιταλός... Και εκφράζει ότι πρέπει να στηρίξει η Ευρώπη τον ελληνικό λαό..

Ο Κ.Π Καβάφης για τους αναμορφωτές μας (ΔΝΤ)

Εν μεγάλη Ελληνική αποικία, 200 π.Χ.

Ότι τα πράγματα δεν βαίνουν κατ' ευχήν στην Αποικία
δεν μέν' η ελαχίστη αμφιβολία,
και μ' όλο που οπωσούν τραβούμ' εμπρός,
ίσως, καθώς νομίζουν ουκ ολίγοι, να έφθασε ο καιρός
να φέρουμε Πολιτικό Αναμορφωτή.

Όμως το πρόσκομμα κ' η δυσκολία
είναι που κάμνουνε μια ιστορία
μεγάλη κάθε πράγμα οι Αναμορφωταί
αυτοί. (Ευτύχημα θα ήταν αν ποτέ
δεν τους χρειάζονταν κανείς). Για κάθε τι,
για το παραμικρό ρωτούνε κ' εξετάζουν,
κ' ευθύς στον νου τους ριζικές μεταρρυθμίσεις βάζουν,
με την απαίτησι να εκτελεσθούν άνευ αναβολής.

Άρχισαν οι ακρότητες! Αυστριακός προτείνει να πουλήσουμε νησιά!

Έκπληξη προκαλεί η σημερινή πρόταση του προέδρου του Αυστριακού Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κρίστοφ Λάιτλ, σύμφωνα με την οποία, η Ελλάδα θα μπορούσε από μόνη της να προχωρήσει στην πώληση μερικών, απομακρυσμένων, ακατοίκητων νησιών, κάτι που, κατά τη γνώμη του, θα αποτελούσε μια συμβολική χειρονομία, θα είχε οφέλη για τους Έλληνες και θα επηρέαζε θετικά το κλίμα στην Ευρώπη για την Αθήνα. «Δεν πρόκειται για τα ίδια τα χρήματα, που θα εισπραχτούν, αλλά για μια κίνηση που δείχνει ότι η χώρα είναι πρόθυμη σε αυτή την κατάσταση να μην ζητά μόνο βοήθεια από το εξωτερικό, αλλά να κάνει και η ίδια ό,τι μπορεί» αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), εκφράζοντας κατόπιν την πεποίθησή του ότι, με μια τέτοια ενέργεια, που σίγουρα δεν είναι εύκολη για τους Έλληνες, θα μετριαστεί το «δημαγωγικό κλίμα» που επικρατεί στην Ευρώπη κατά της Ελλάδας και οι φίλοι της Ελλάδας θα έχουν ένα ισχυρό επιχείρημα.

Ποιος έχει «καρύδια» στην κυβέρνηση;

Γράφει ο Κώστας Χαρδαβέλλας

Ο μέγας – Τόλης – και δεν θέλω ερωτήσεις γιατί ένας είναι ο Τόλης – έχει πει κατά καιρούς το σοφό: « Εγώ είμαι άνδρας του σαλονιού και του λιμανιού άμα λάχει».
Κι επειδή εγώ έχω γεννηθεί στον Πειραιά και πολύ μου τα έχει πρήξει τώρα τελευταία αυτός ο κινεζόσπορος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, θα μιλήσω σήμερα στη γλώσσα του λιμανιού. Αυτός ο τύπος λοιπόν, που το κόμμα των Φιλελευθέρων που έχει εκπροσωπεί μόνο το 3% του γερμανικού λαού, όποτε μιλάει για την Ελλάδα φτύνει κουκιά. Και κάνει ότι μπορεί να για να πετάξει έξω από την ευρωζώνη βεβαιώνοντας τους εταίρους μας ότι αυτή θα είναι η καλύτερη λύση για την Ευρώπη. Έτσι προχθές Κυριακή, τις ώρες που αυτή η χώρα μάτωνε πάλι στη Βουλή αλλά και στους δρόμους, αυτός ο ανθέλληνας κινεζόσπορος Ρέσλερ έκανε την παρακάτω μισερή δήλωση για την Ελλάδα: «Η ημέρα Χ πτώχευσης της Ελλάδας γίνεται όλο και λιγότερο τρομακτική για όλους εμάς τους άλλους». Ρωτάω λοιπόν τώρα εγώ Παπαδήμο και Σία: Έχεις κανείς τα «καρύδια» μέσα στην ελληνική κυβέρνηση να κηρύξει αυτόν τον κινεζόσπορο Ρέσλερ persona non grata δηλαδή ανεπιθύμητο πρόσωπο, να του απαγορεύσει να πατήσει άλλη φορά το βρομοπόδαρό του στη χώρα μας; Αυτή είναι μια αντρίκια κίνηση που θα δείξει επιτέλους ότι είμαστε όρθιοι και δεν θα κάτσουμε σαν αρνιά να μας σφάξει ο κάθε κωλογερμανός που μας μισεί ή θέλει να ανεβάσει τα ποσοστά του κόμματός του θάβοντας την Ελλάδα.
Γιατί τελικά, δεν φτάνει μόνο να διαλαλούμε στα πέρατα του κόσμου ότι «η π.... του τσολιά είναι βαριά, πολύ βαριά» αλλά πρέπει να το αποδεικνύουμε κιόλας.

Το Μουσείο του Ντένβερ για την Φύση & Επιστήμη αποκαλύπτει φωτογραφία της Κοίλης Γης στην Ανταρκτική στα Εγκαίνια του

Ο Chris, ένας θαρραλέος ερευνητής για την κούφια γη παρευρέθηκε στα εγκαίνια του μουσείου του  Denver, Colorado και έκανε επίσκεψη στο έκθεμα '' Οδύσσεια του Διαστήματος ''όταν   βρήκε  μια προβολή της γης σε μια πολύ μεγάλη σφαίρα.  Όταν ένας από τους θεατές ζήτησε την άδεια για να για να περιστρέψει τους πόλους προς τα κάτω ώστε να μπορέσει να εξετάσει την μητρική κατάσταση της Αλάσκα, ο Chris πήγε γύρω στο τέλος της  λιγότερης δημοφιλής «άκρης» για να δει τι θα μπορούσε να δει από την Ανταρκτική.  Έπαθε σοκ και έκπληξή οταν είδε μπροστά του, με  σαφήνεια, ένα καλά καθορισμένο άνοιγμα τρύπα στο πιο νότιο πόλο, όπου θα περίμενε κανείς να δει το άνοιγμα προς το εσωτερικό της κοίλης γης.
Όλοι ήξεραν ότι ήταν απλώς θέμα χρόνου. Με το ρυθμό ανάπτυξης του Διαδικτύου και τη διαθεσιμότητα των πληροφοριών, ο χρόνος περνά και η απόλυτη εξαφάνιση του  μανδύα του απορρήτου που τυλίγεται σε μερικά από τα μεγαλύτερα μυστήρια όλων των εποχών πλησιάζει στο τέλος  γρήγορα.
Ο ρυθμός της τήξης των πάγων στην Αρκτική έχει κάνει κάποιους εμπειρογνώμονες, να  προβλέπουν να ανοίγει ο δρόμος της Αρκτικής για την ναυτιλία και να γίνεται  εμπορικος δρόμος ο Αρκτικός Κύκλος μέχρι το τέλος της επόμενης δεκαετίας. Εκτός από την τρύπα στο πόλο, ο Chris επισημαίνει ότι η τήξη και το ράγισμα του πάγου είναι ορατό στην Ανταρκτική, που συνήθως κρύβεται και δεν εμφανίζεται στις τρέχουσες δορυφορικές εικόνες.  Αυτη είναι μια σπουδαία ανακάλυψη  από έναν ενθουσιώδης συνάδελφο ερευνητη της  κούφιας γης !

ΠΗΓΗ


ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΩΝ ANONYMOUS - ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ


Βρετανικό «κίνημα» αλληλεγγύης στην Ελλάδα!

Όλα δείχνουν ότι τα αντιγερμανικά αντανακλαστικά της Βρετανίας αφυπνίζονται με αφορμή όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Στο κάλεσμα των Μίκη Θεοδωράκη και Μανώλη Γλέζου για τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Μετώπου υπεράσπισης του ελληνικού λαού απέναντι στην Τρόικα, ανταποκρίθηκαν συνολικά 33 Βρετανοί βουλευτές, ενώ αυξάνονται οι φωνές από το εξωτερικό που δηλώνουν συμπαράσταση προς τον ελληνικό λαό…Την πρωτοβουλία στη Βρετανία έχει αναλάβει ο βετεράνος πολιτικός της Αριστεράς, Τόνι Μπεν και συμπεριλαμβάνει τη συλλογή ακόμα και υλικής βοήθειας. Οι βουλευτές, στο κεντρικό τους επιχείρημα τονίζουν ότι οι Έλληνες πολίτες δεν είναι σωστό να υποχρεωθούν να πληρώσουν για μια κρίση για την πρόκληση της οποίας δεν είναι υπεύθυνοι, ενώ προειδοποιούν ότι έπονται Πορτογαλία και στην Ιρλανδία, ως στόχοι της πολιτικής που ακολουθείται. Ο βρετανικός Τύπος επίσης παρουσιάζει εντελώς διαφορετική εικόνα, αφού αυξάνονται συνεχώς οι φωνές που καλούν για στροφή της προσοχής στον τομέα της ανάπτυξης, την ανάγκη εγκατάλειψης της νομισματικής ένωσης από την Ελλάδα σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ οι Times κάλεσαν τη Γερμανία να επιδείξει μεγαλύτερη πολιτική ευαισθησία. Η εφημερίδα φθάνει μάλιστα στο σημείο να ζητήσει από τη Μέρκελ να επισκεφτεί την Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση όμως ενός «πιο ευαίσθητου και συναισθηματικά συγκαταβατικού στιλ εξουσίας, η απουσία του οποίου είναι ο λόγος που η ευρωζώνη παραμένει σε κρίση».

Συγκροτούν ομάδα οι «21» πρώην της ΝΔ και μαζί με Καμμένο ετοιμάζουν κάθοδο στις εκλογές

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται στη σκακιέρα της κεντροδεξιάς μετά το πρώτο «μούδιασμα» από την ψηφοφορία της Κυριακής. Στην ΝΔ επιχειρούν να περιορίσουν τους κραδασμούς από τηδιαγραφή των 21 συν την οριστική διαγραφή τουΠάνου Καμμένου και από μέλους του κόμματος. Την ίδια στιγμή, οι διαγραφέντες, αναμένεται να επιχειρήσουν να συστήσουν ομάδα διεκδικώντας με συντονισμένο σχεδιασμό, την επανεκλογή τους. Ήδη η ομάδα των «22» αναζητεί τον αρμόδιο στηνΒουλή προκειμένου να της παραχωρηθούν γραφεία, ενώ αύριο προγραμματίζεται η πρώτη τους συνάντησηπροκειμένου να διαπιστωθούν οι διαθέσεις ενός εκάστου και να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις τους –εφ’ όσον βέβαια διαπιστωθεί ότι είναι εφικτή η συγκρότηση τους σε ομάδα. Η πρώτη βολιδοσκόπηση μεταξύ των «22» - στους οποίους έσπευσε να δηλώσει «παρών» και ο Πάνος Καμμένος - διαπιστώνει την πρόθεση συνύπαρξης με στόχο να δημοσιοποιείται ενιαία έκφραση που θα συμπυκνώνει την αντιμνημονιακή στάση. 

«Έρχεται μεγάλη μπόρα σύντομα. Θα μας αγγίξει, αλλά δε θα μας καταστρέψει»

Είπε ο γέροντας Παΐσιος:
Θα κανονίσει ο Χριστός τις υποθέσεις του Έθνους. Αν έμενε σ' εμάς αυτή η δουλειά, το τινάζαμε στον αέρα το Έθνος.

-Τι θα γίνει με τη σημερινή κατάσταση;
Μην ανυσυχείτε. Πολλά διατάγματα δε θα προλάβουν καν να δακτυλογραφηθούν.

- Με το γένος μας τι θα γίνει;
Το Γένος μας θα μεγαλώσει, αν και οι υποτιθέμενοι φίλοι μας θα ήθελαν να το τσαλακώσουν και θα τους ήταν πολύ ευχάριστο. Αλλά ο Θεός δε θα επιτρέψει. Η Τουρκία θα καταστραφεί. Έρχεται μεγάλη μπόρα σύντομα. Θα μας αγγίξει, αλλά δε θα μας καταστρέψει.

Μετά απ' αυτή την μπόρα, θα επέμβη η Χάρη του Χριστού. Όλοι ανεξαιρέτως θα πιστέψουν. Δε θα υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος άπιστος. Ωστόσο, δε θα έχουν το μισθό των σημερινών Χριστιανών. Μην τα λέτε αυτά στους κοσμικούς, γιατί θα το ρίξουν έξω.

- Υπάρχουν, πάτερ, πιστοί στις μέρες μας;
Υπάρχει μια μερίδα Χριστιανών, όπου ο Θεός αναπαύεται.
(Μαρτυρία από το Β' - υπό έκδοση - τόμο του βιβλίου «Μαρτυρίες Προσκυνητών»)

by Siglitiki-pesotithesgr

Το ηθικό των Ελλήνων

Ν. Λυγερός
Το ηθικό των Ελλήνων δεν πρόκειται να σπάσει. Και δεν είναι αυτή η κρίση που θα τα καταφέρει. Οι δυσκολίες υπάρχουν, σίγουρα, αλλά συνηθισμένα τα βουνά απ’ τα χιόνια. Όσον αφορά στην αντοχή μας, η ιστορία την έχει αποδείξει. Κι αφού είμαστε οι απόγονοι των ανθρώπων του ελληνισμού, της αρχαιότητας, του βυζαντίου, της ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ και της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, τίποτα δεν θα μας βάλει κάτω. Όσο πιο δύσκολα παρουσιάζουν όλοι τα πράγματα, τόσο μεγαλύτερη αντίσταση έχουμε. Κανένα επιχείρημα οικονομικό ή όχι δεν μπορεί να εμποδίσει τη στρατηγική μας και την εξέλιξή μας. Και τα κομματικά τερτίπια δεν εντυπωσιάζουν παρά μόνο τους μαλθακούς, και βέβαια τους ραγιάδες. Οι δικοί μας είναι από άλλη πάστα και δεν μασάνε. Για τους δικούς μας, για τους παλιούς, για τους γέρους και για τα παιδιά μας δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τίποτα. Ο προορισμός μας είναι ξεκάθαρος, διότι βρισκόμαστε στη γη της θάλασσας και ανήκουμε στο λαό του χρόνου. Δεν θα παραχωρήσουμε τίποτα από το ελληνικό έδαφος παρά μόνο τάφους στους εχθρούς μας που νομίζουν ότι είναι η ευκαιρία να μας χτυπήσουν και να μας αρπάξουν τα νησιά μας.

Ἀσπίδες καί ἀσπίδες

Μία εἰκόνα χίλιες λέξεις: Οἱ κρεμασμένες ἔνδοξες ἀσπίδες στά μάρμαρα ὑπερασπίστηκαν τήν Ἑλλάδα ἀνά τούς αἰῶνες ἀπό τούς ἐχθρούς της. Οἱ νέες στά χέρια τῶν ΜΑΤ;;;;;;;
Θά μάθουμε μετά ἀπό καιρό, ὅταν φύγουν τά «καπνογόνα» της προπαγάνδας, τῶν συμφερόντων, τῶν τακτικισμῶν ἀπό τήν μία πλευρά καί τῆς πείνας, τῆς ἀνασφάλειας καί τοῦ αἰσθήματος τῆς αὐτοσυντήρησης ἀπό τήν ἄλλη...

Ήγγικεν

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ: Αναγκαστικές επιτάξεις ιδιωτικής περιουσίας εγγυήθηκαν στην τρόϊκα!

Mόλις δύο ημέρες μετά την έγκριση του νέου Μνημονίου εκχώρησης του ελέγχου της χώρας στην τρόϊκα, με ένα πολύ «ύπουλο» και μεθοδευμένο τρόπο και υπό την κάλυψη δήθεν «προβλέψεων για ανάγκες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας»  η κυβέρνηση με υπουργική απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Κ.Σπηλιόπουλου, «βάζει στο πακέτο» των παραχωρήσεων στην τρόϊκα και την ιδιωτική περιουσία! Με απόφαση λοιπόν του υφυπουργού, το σύνολο της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων, κινητής και ακίνητης, τίθεται υπό επίταξη, δηλαδή αναγκαστική απαλλοτρίωση με κάποια αποζημίωση (δηλαδή χάνουν οριστικά την κυριότητά τους οι ιδιοκτήτες!).
Η εξέλιξη αυτή ερμηνεύει και τις προβλέψεις του Μνημνονίου που αποκάλυψε χθες το defencenet.gr περί «σύλληψης και κράτησης» όσων αντιδρούν στην κατάσχεση περιουσιών για την εξυπηρέτηση ου δανεισμού! Το καθεστώς των επιτάξεων σε παλαιότερες εποχές, όταν ο πόλεμος κρατούσε μήνες ή και χρόνια για μεταφορικά μέσα, τα οποία προβλέπονταν να ενταχθούν στην προσπάθεια των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά βέβαια αυτό πλέον είναι κάτι που δεν υφίσταται, πρώτον γιατί οι Ε.Δ. διαθέτουν αρκετά μέσα, τουλάχιστον τροχαίο υλικό και δεύτερον γιατί μια σύγκρουση π.χ. με την Τουρκία, δεν θα κρατήσει και μήνες! Εκτός και αν πρόκειται να εμπλακούμε σε έναν πόλεμο φθοράς κάτι που μάλλον έχει μικρές πιθανότητες.  Δηλαδή κανονικά, η σύσταση μια τέτοιας επιτροπής θα ήταν εντελώς περιττή κι ειδικά σε τέτοιες εποχές, αφού τα μέλη της επιτροπής λαμβάνουν σχετική αποζημίωση για να συμμετάσχουν σε αυτή. Είμαστε βέβαιοι ότι και οι ίδιοι οι συμμετέχοντες δεν έχουν καταλάβει που και για ποιο λόγο τους διόρισαν.

“Σιγά διαβάτη, εδώ κοιμάται ο γέρος του Μοριά, τον ύπνο του μην τον ταράξεις”

Σας αρέσουν οι ιστορίες με ήρωες που αγωνίζονται ενάντια στο άδικο, ή που δίνουν την ζωή τους για την ελευθερία των πολλών; Ναι, σας μιλάω για ιστορίες και ανθρώπους που έχουν χαθεί στο μακρινό παρελθόν και αναφέρομαι την εποχή που η λέξη ήρωας , ήταν ίσως τίτλος τιμής. Βλέπετε σήμερα, οι ήρωες κατασκευάζονται μέσω του μάρκετινγκ και η πραγματική μορφή των ηρώων, χάνεται στα άγνωστα βάθη του σημερινού κόσμου. Όμως ακόμα και εκείνες οι ηρωικές μορφές του παρελθόντος στην βιαστική εποχή του σήμερα, τείνουν να ισοπεδωθούν και να θαφτούν γοργά κάτω από τις μαρμάρινες πλάκες του τάφου, που σήμερα αποκαλούμε με την λέξη ‘ιδεολογία’. Ωστόσο, εγώ και οι σύντροφοι μου που έχουμε μάθει, ή να προσπερνούμε σφυρίζοντας μπροστά στο στόμα της Σκύλας και της Χάρυβδης, ή να ακούμε το θρόισμα εκείνων των ξεχασμένων εποχών, λατρεύαμε πάντα τις ηρωικές μορφές. Έτσι, αναζητήσαμε μέσα στον τσιμεντένιο ιστό της πόλης, έναν από τους σχεδόν ξεχασμένους λίθους της Ελληνικής ιστορίας. Ο λόγος γίνεται για το σημείο που έχει ταφεί ο μεγάλος επαναστάτης και γέρος του Μοριά, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.
Ελάχιστοι είναι εκείνοι σήμερα, που γνωρίζουν ότι υπάρχει ο τάφος του μεγάλου αυτού αγωνιστή, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Δίπλα από τον τάφο του, υπάρχουν ακόμα μερικά μνήματα της οικογένειας του γέροντα της Επανάστασης, όπου ανήκουν στο γένος του. Πάνω από τον τάφο του Ήρωα, υπάρχει η μαρμάρινη μορφή του, που στέκει καθιστή και κοιτά αγέρωχα. Ενώ από κάτω της, υπάρχει η σκαλιστή αναφορά που λέει: ‘Σιγά διαβάτη, εδώ κοιμάται ο γέρος του Μοριά, τον ύπνο του μην τον ταράξεις’. Πραγματικά δεν ξέρω αν για εσάς ο χώρος είναι Ιερός, όμως όταν βρεθήκαμε εμπρός του, ένα αίσθημα δέους πλημμύρισε την ψυχή μας και σκεφτήκαμε πως εδώ αναπαύεται ένας από όλους εκείνους που του χρωστούμε, τόσο την ύπαρξη του Έθνους μας όσο και της ίδιας μας της ελευθερίας.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ.


Τίποτα δὲν τελείωσε! Ὅλα τώρα ξεκινοῦν!


Τίποτα δὲν μποροῦν νὰ ξεπουλήσουν!
Διότι τίποτα δὲν τοὺς ἀνήκει!

Τίποτε δὲν ἔχει τελειώσει!
Διότι τώρα ἀρχίζουν ὅλα!

Τίποτα δὲν μποροῦν νὰ μᾶς κάνουν!
Διότι τώρα ξεκινήσαμε νὰ στεκόμαστε ὄρθιοι καὶ νὰ ζοῦμε ἐλεύθερα!
Εἴμαστε θεατὲς στὴν τελευταία τους παράστασι!
Ἀναμένουμε τὴν λήξι τοῦ ἔργου!
Κατὰ βᾶθος κι αὐτοὶ τὸ γνωρίζουν καὶ πρὸς τοῦτο συμπεριφέρονται τόσο ὑστερικά!


Ακυβέρνητη χώρα

Να 'μαστε καλά, κατεβάσαμε πάλι τα βρακάκια μας στον Σόιμπλε και την παρέα του.
Δεν είναι η πρώτη φορά και προφανώς δεν θα είναι και η τελευταία. Ίσως να άρχισε να μας αρέσει κιόλας. Αλλά αυτό το περιμέναμε όλοι λίγο πολύ. Εκείνο ίσως που δεν περιμέναμε σήμερα είναι να νιώθουμε ότι ζούμε σε μία ακυβέρνητη χώρα μετά την αξιοθρήνητη εμφάνιση χθες πολιτικών ηγετών και απλών βουλευτών στη Βουλή. Την ώρα που 100 κουκουλοφόροι εντελώς ανενόχλητοι έκαιγαν το κέντρο της Αθήνας κι ο Παπουτσής – ο αρμόδιος υπουργός για την Προστασία του Πολίτης τρομάρα του- βρισκόταν στη Βουλή άφωνος, άβουλος και ενδιαφερόμενος μόνο αν θα περάσει ο νόμος για το νέο Μνημόνιο. Τους είδαμε όλοι χθες και θέλαμε να σπάσουμε την τηλεόρασή μας. Έναν πρωθυπουργό που μιλούσε σαν τον τελευταίο τμηματάρχη της τράπεζας που μόνο κομπιουτεράκι δεν κρατούσε στα χέρια του για να μας πείσει τι πρέπει να γίνει για να σωθούν τα μεγάλα αφεντικά. Οι τράπεζες.

Περίεργη σημαία σε ιστοσελίδα Γάλλου πολιτικού..

Δείτε την ιστοσελίδα του Γαλλοεβραίου υποψήφιου Edward AMIACH στις Γαλλικές Εκλογές ... Παρατηρείστε επάνω αριστερά τις σημαίες των χωρών... Βλέπετε κάτι περίεργο ;; Oι χώρες που αναφέρει στην σελίδα του είναι Κύπρος, Ελλάδα, Ισραήλ, Γαλλία, Άγιος Μαρίνος, Μάλτα, Τουρκία και Βατικανό..
 Σύνολο οκτώ χώρες, όμως οι σημαίες που απεικονίζονται στο επάνω μέρος της σελίδας είναι εννέα !! Ποιά είναι δεύτερη σημαία, ανάμεσα σε Κύπρο και Ελλάδα;; Σας θυμίζει κάτι;;

Μήπως μοιάζει με την σημαία της "ανεξάρτητης Κρήτης";;