“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

ΣΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΑΝΕΜΟΥΣ

Πελίτης Ἰωάννης, Θεολόγος
Ὡς πεδίο ἀναμέτρησης Ὀρθοδοξίας καί οἰκουμενισμοῦ, ἡ «σύνοδος» Κρήτης δέν ἀπέδωσε ὅλα τά ἀναμενόμενα στούς ἐνδιαφερόμενους για μιά ψευδένωση, ὡς προστάδιο συγκερασμοῦ τῶν θρησκειῶν, με κεφαλή ἀντι-μεσσία. Παρά τήν ἀδιαφάνεια καί τούς ἀποκλεισμούς, πού καταλογίζονται στούς φιλοοικουμενιστές, γύρω στά δύο τρίτα ὑπολογίζονται οἱ ἀντιπροσωπεῖες τῶν Ἐκκλησιῶν, πού ἀρνήθηκαν συμμετοχή ἤ την ἀποκήρυξαν ἤ ἐπιφυλάχθηκαν νά τήν δεχτοῦν, ἐνῶ πληθαίνουν οἱ ἀντιδράσεις, μειώνοντας τήν στήριξη τοῦ Πατριάρχη.

Ένα αφιέρωμα στο Ελληνικό Πυροβολικό και επιπλέον ένα μήνυμα σε όλους τους επίδοξους καταπατητές των συνόρων μας

4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΕΝΔΟΞΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ ΜΑΣ

4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΕΝΔΟΞΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ ΜΑΣ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Βίος Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος

Η Αγία Βαρβάρα η Μεγαλομάρτυς εορτάζει στις 4 Δεκεμβρίου
«Που πορευθώ από του Πνεύματος σου...»
Το γνωστό γραφικό στίχο που πορευθώ από του Πνεύματος σου και από του προσώπου σου που φύγω... θυμίζει ο τρόπος με τον οποίο η χάρις του Θεού άγγιξε την ψυχή της Βαρβάρας και φωτίζοντας την με της θεογνωσίας το φως, την έκανε χριστιανή, για να φωτίζει έκτοτε και στους αιώνες τους πιστούς με την άθληση και το μαρτύριο της.
Στην Ηλιούπολη της Κοίλης Συρίας (Φοινίκης), πόλης κτισμένης στους ανατολικούς πρόποδες του όρους Αντιλίβανο, γεννήθηκε η Βαρβάρα. Για τη μητέρα της δεν παραδόθηκαν από τους συναξαριστές στοιχεία, ο πατέρας της όμως μας είναι γνωστός. Λεγόταν Διόσκορος, ήταν τοπάρχης, πλούσιος και διέθετε κοσμική δύναμη.

Ερντογάν: εγώ είμαι η ΑΛΕΠΟΥ και η Ελλάδα με την Κύπρο είναι τα κοτόπουλα. ΕΙΧΕ ΔΙΚΑΙΟ Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΣ

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Η  αλεπού βγαίνει στο γεωπολιτικό παζάρι σαν κλεφτοκοτάς. Ο σουλτάνος επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο γιατί ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ τους χαρακτήρισε αλεπού σε ανύποπτο χρόνο.
Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ «Η Τουρκία είναι σαν την αλεπού. Όλο πονηριές κάνει. Όταν καταλάβει ότι έχουν στήσει δόκανα για να την πιάσουν, αρχίζει να πηδάει και με τα τέσσερα πόδια, και έτσι πιάνεται και με τα τέσσερα. Αυτό θα πάθει και η Τουρκία.»

Τα λυπηρά της ζωής του ανθρώπου ως οδός μετανοίας

“Όποιος υποφέρει τα λυπηρά, θα πετύχει και τα χαρούμενα. Και όποιος ανέχεται με καρτερικότητα τα θλιβερά συμβάντα, δεν θα στερηθεί και τα ευχάριστα”… μας διαβεβαιώνει ο άγιος Νείλος ο Ασκητής. Πολλές είναι οι αιτίες που αναστατώνουν την ψυχή σου, τα λυπηρά που μας βασανίζουν και μας πληγώνουν.
Δοκιμασίες του παρελθόντος, οι δυσκολίες του παρόντος και οι φόβοι για το μέλλον. Κάποιες μπορεί να είναι μεγάλες, κάποιες μπορεί να φαίνονται μικρές. Ο θάνατος ενός προσφιλούς προσώπου, η οικονομική καταστροφή, η διάλυση ενός γάμου, η επίσκεψη ανίατης ασθένειας.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΥΓΑ, ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΚΟΛΥΒΑ ΤΟΥΣ!

Η Αθήνα ολοταχώς σε πορεία προς θερμό επεισόδιο με την Άγκυρα; Η βιτρίνα και η αλήθεια!

Tου Δημήτρη Γ. Απόκη*
Οι τοποθετήσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μελβούτ Τσαβούσογλου, για το θέμα των Ιμίων, δεν πρέπει να εκπλήσσουν πλέον κανέναν, από όσους τουλάχιστον μπαίνουν για λίγο στον κόπο να κοιτάξουν λίγο πιο πέρα από τα ήδη προαποφασισμένα γεγονότα του, έχει πλέον κουράσει, Eurogroup της Δευτέρας, και των δήθεν σκληρών διαπραγματεύσεων  για το χρέος και μπλα μπλα μπλα…

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ

Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει τῇ 8η Νοεμβρίου 2016
Σύναξις τῶν Παμμεγίστων Ταξιαρχῶν Μιχαὴλ καὶ Γαβριὴλ
καὶ πασῶν τῶν ἀσωμάτων καὶ ἐπουρανίων Δυνάμεων.

Εἰς τὸ ὄνομα τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος, τῆς Ἁγίας καὶ ὁμοουσίου καὶ ζωοποιοῦ Τριάδος.
Πρὸς τὴν Ἱερὰ Κοινότητα τοῦ Ἁγίου Ὄρους καὶ τοὺς Σεβαστοὺς ἁγίους Καθηγουμένους τῶν Ἱερῶν Μονῶν.
“Πᾶς οὖν ὅστις ὁμολογήσει ἐν ἐμοὶ ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὁμολογήσω κἀγὼ ἐν αὐτῷ ἔπροσθεν τοῦ Πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς· ὅστις δ᾿ ἄν ἀρνήσηταί με ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ἀρνήσομαι αὐτὸν κἀγὼ ἔμπροσθεν τοῦ Πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς” (Μτ. Ι, 32).