“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Αόρατοι Γυμνοί Ασκητές

του Αρχιμανδρίτου π. Αχιλλίου Τσούτσουρα 
Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου
Χειμώνας. Λίγοι οι επισκέπτες στο Αγιορείτικο Μοναστήρι. Φτάνοντας στην πύλη, μας υποδέχεται χαμογελαστός ο Αρχοντάρης και μας προσφέρει το καθιερωμένο Αγιορείτικο κέρασμα, ρακί και λουκούμι. Μας ανακοινώνει δε, προς μεγάλη μας έκπληξη, ότι σε λίγες ώρες ξεκινά μεγάλη Αγιορείτικη Αγρυπνία στο Καθολικό της Μονής. Θεού το δώρον, είπαμε, και σκεφτήκαμε να ξεκουραστούμε για την ολονύκτια Ακολουθία. «Που θα πάτε τώρα;» ακούστηκε η φωνή του Μοναχού που θα κατέβαινε χαμηλά στους κήπους για το διακόνημά του αλλά και για να ταΐσει τα ζώα, που έκαναν αισθητή την πείνα τους φωνάζοντας δυνατά.

O κλειδάριθμος της φυλακής των ενόχων και η τελική ρύθμιση της ζωής των Ελλήνων.

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
Ποιος σου είπε ότι η Ελλάδα μας γέμισε με ληξιπρόθεσμα χρέη? Λάθος  μεγάλο! Οι χωματερές μας θα γεμίσουν με ληξιπρόθεσμους  ταγούς και λαγούς που θα προσπαθήσουν να φύγουν από την λαϊκή οργή αλλά στο τέλος θα καταλήξουν στα αζήτητα της Ιστορίας.
«Μα τι είναι αυτά που λες?» ρώτησε την κυρία Ευφημία την γειτόνισσα μας  ένα νέο παλληκάρι την στιγμή που μονολογούσε η καημένη αγανακτισμένη επιστρέφοντας από κάποια υπηρεσία.

Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΟΛΑΡΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΕΜΟ

Το pentapostagma.gr  σας παρουσιάζει μία εκπληκτική ανάλυση της Pravda για την επερχόμενη οικονομική κατάρρευση των Η.Π.Α, για τις πραγματικές αιτίες των διεθνών εγκληματικών πολέμων που πραγματοποιεί, και τον κίνδυνο που ελλοχεύει για την ανθρωπότητα.

Και Νέα Παράταση στην Υποβολή Προσφορών για ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ

Παρατείνεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, για τις 7 Ιουνίου, κατά πάσα πιθανότητα, η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών, για την πώληση των ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑΤο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ενέκρινε σήμερα το τελικό κείμενο της συμφωνίας, αλλά επειδή μεταξύ της έγκρισης αυτής και την υποβολής των δεσμευτικών προσφορών πρέπει να μεσολαβούν 15 ημέρες, δόθηκε παράταση στην προθεσμία, η οποία κανονικά έληγε στις 29 Μαΐου. energia.gr

Μητροπολίτης Πειραιώς: "Τάγμα Σατανιστών η Χρυσή Αυγή"

Νέα επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής έκανε την Παρασκευή, μέσω της συχνότητας της δημόσιας τηλεόρασης αυτή τη φορά, ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος είπε ότι «ο δήθεν εθνικισμός είναι στην ουσία μια μορφή επιβιώσεως του ναζισμού».
Ο μητροπολίτης Πειραιώς επεσήμανε ότι «ο αληθής όρος είναι ο "εθνισμός", που σημαίνει αγάπη προς την πατρίδα χωρίς το μίσος προς τους άλλους, τις άλλες πατρίδες, τους άλλους πολιτισμούς».

Πενθούν οι Τούρκοι !!! Αγωνιούν τα ...... «γιουσουφάκια» !!!

Τοὺς τὰ βρόντηξε καὶ ἔφυγε ἡ Χιουρέμ, Σουλτάνα τοῦ Σουλεϊμᾶν
Γράφει ὁ Νίκος Χειλαδάκης,
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Θρῆνος καὶ ὀδυρμὸς στὴν Τουρκία μόλις ἔγινε γνωστὸ ὅτι ἡ περίφημη Γερμανοτουρκάλα ἠθοποιός, Meryem Uzerli, ἡ γνωστὴ σὰν Χιουρέμ, παράτησε σύξυλους τούς Τούρκους στὸ ἑκατοστὸ ἐπεισόδιο τῆς περίφημης σειρᾶς, «Σουλεϊμᾶν ὁ Μεγαλόπρεπης» ποὺ κάνει θραύση καὶ στὴν Ἑλλάδα καὶ ἔφυγε στὴν Γερμανία χωρὶς νὰ τοὺς πεῖ τίποτα γιὰ τὸ πότε θὰ γυρίσει γιὰ νὰ συνεχιστοῦν τὰ γυρίσματα. Ἀλήθεια τώρα τί θρῆνος θὰ πέσει στοὺς Ἕλληνες τουρκολάγνους ποὺ περίμεναν κάθε μέρα μὲ ἀγωνία τὴν συνέχεια τοῦ τουρκικοῦ σήριαλ τῆς τουρκικῆς ἱστορικῆς διαστρέβλωσης καὶ τῆς ἑλληνικῆς ἀποχαύνωσης.

Ο τελευταίος να κλείσει και την πόρτα …. ΑΝ ΤΗΝ ΒΡΕΙ !!!

Η Άννα Διαμαντοπούλου θα ιδρύσει νέο κόμμα
Το ΠΑΣΟΚ διαλύεται και πλέον τίποτα δεν σταματά την ολοκληρωτική αποσύνθεσή του. Ο τελευταίος θα κλείσει και την πόρτα. Την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ και την πρόθεσή της να ιδρύσει νέο κόμμα μαζί με άλλους ανακοινώνει σήμερα το απόγευμα σε συνέντευξή της στη ΝΕΤ και στον Μανώλη Κοττάκη η πρώην υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου.

Τι πραγματικά συνέβη χθες το πρωί στο Αιγαίο και η γιατί αναχαίτιση δεν εξελίχθηκε σε ...Εμπλοκή !!

Κότες κάθισαν οι Τούρκοι ...Όταν τα Ελληνικά F-16 απέκτησαν πλεονέκτημα (Τους πήραν την ουρά )! Ενα απο τα  Radar μας  που ελέγχει το Αιγαίο εντόπισε με την απογείωση  της τετράδας των  Τούρκικων Μαχητικών που πέταξαν στα όρια του FIR Αθηνών, ενεργοποίησε της Μονάδες αεράμυνας ενώ δόθηκε εντολή να απογειωθούν  άμεσα τέσσερα οπλισμένα  μαχητικά  F-16  έσπευσαν στη Περιοχή!...Ταυτόχρονα μπήκε σε Συναγερμό και το ΑΤΑ

Στο Ιράν θα δοθεί η «μητέρα όλων των πολιτικών μαχών»

Του Γ. Δελαστίκ 
Στη Συρία είναι επικεντρωμένη η προσοχή όλων στη Μέση Ανατολή, αλλά στο Ιράν θα δοθεί η «μητέρα όλων των πολιτικών μαχών» που θα καθορίσει το μέλλον αυτής της κρισιμότατης περιοχής για τον ενεργειακό εφοδιασμό όλου του κόσμου. Αν πέσει τελικά το καθεστώς Ασαντ στη Συρία, η επόμενη φάση της μεσανατολικής κρίσης θα εκτυλιχθεί στο Ιράν. Εκεί όμως οι Αμερικανοί και οι Ισραηλινοί ούτε να εισβάλουν και να κατακτήσουν τη χώρα μπορούν, ούτε να ελέγξουν τη χώρα πολιτικά και οικονομικά με εξωτερική πίεση.

π.Παΐσιος: «Ἀγάπη Πνευματικοῦ πρὸς τόν έξομολογούμενο»

Ὁ χαριτωμένος πνευματικὸς ἀγαπάει καὶ πονάει τὴν ψυχή, γιατί γνωρίζει τὴν μεγάλη ἀξία της. Τήν βοηθάει στήν μετάνοια, τήν  ξαλαφρώνει  μὲ  τήν  ἐξομολόγηση, τὴν ἐλευθερώνει ἄπο τὸ  ἄγχος  καὶ τήν ὁδηγεὶ στόν Παράδεισο. 
Ὁ πνευματικός  ὀνομάζεται πατήρ, γι’ αὐτὸ πρέπει νὰ προσπαθήση νὰ εἶναι ἀληθινὸς πατέρας νὰ νουθετῆ μὲ θεϊκὴ ἀγάπη καὶ  στοργή. Νὰ ἔρχεται στὴν θέση τοῦ κάθε ἐξομολογούμενου καὶ νὰ ζὴ τὸν πόνο του, ὦστε ὁ ἔξομολογουμενος νὰ βλέπη στὸ πρόσωπό του  ζωγραφισμένο τόν  δικὸ του πόνο. Αὐτὸ χρειάζεται ἰδιαίτερα στὴν ἐποχή μας, πού οἱ ἄνθρωποι ἔχουν ἀνάγκη ἀπὸ λίγο δροσερὸ νερό,  καὶ ὄχι ἄπο δυνατὸ ξίδι. Οἱ περισσότεροι, ἐπειδὴ δέχονται  ἐπιδράσεις δαιμονικές, δύσκολα δέχονται μία πνευματικὴ συμβουλὴ ἢ μία παρατήρηση. Γι’ αὐτὸ καὶ τὸ μάλωμα πρέπει νὰ γίνεται μὲ ἀγάπη ἢ ὑπόδειξη τοῦ σφάλματος μὲ λεπτὸ τρόπο, μὲ γέλιο ἢ μὲ ἕνα ἀστεῖο.

Η ελληνική παιδεία

Γράφει ο μοναχός Μωυσής, Αγιορείτης
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 23 Μαΐου 2010
Δεν θα πω τίποτε νέο σήμερα αν πω ότι οι πλείστοι πολίτες αυτής της χώρας από καιρό έχουν απογοητευθεί από τους πολιτικούς, ακόμη και από την πολιτική. Η καταρράκωση των θεσμών, η αποϊεροποίηση των πάντων, η ισοπέδωση του λαϊκισμού και η αναλγησία της κρατικής εξουσίας πίκραναν πολλούς πολύ, τους άφησαν με τα παράπονά τους, τον καημό τους και την αγωνία τους. Ο λεγόμενος και θεωρούμενος πνευματικός κόσμος, όπως ξαναείπαμε, ένοχα σιωπά. Τι φοβάται άραγε; Φοβάται τον Καίσαρα και δεν φοβάται τον Θεό; Κανείς δεν μιλά για κραυγαλέες διαμαρτυρίες προς δημιουργία εντυπώσεων. Δραματοποιημένες θεατρικές κινήσεις προς επικρότηση, επιβράβευση και χειροκρότημα, άλλα για άφοβη κατάθεση ειλικρινούς γνώμης για τα διάφορα τεκταινόμενα.

Ο Δρ. Γεράσιμος Χουλιάρας για τη σεισμική δραστηριότητα

Ο Δρ. Γεράσιμος Χουλιάρας, Κύριος Ερευνητής Σεισμολογίας μίλησε το βράδυ της Πέμπτης στην εκπομπή Ζούγκλα με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο για την έντονη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων 24 ωρών. Για τη Λευκάδα, ο κ. Χουλιάρας επεσήμανε ότι «ο σεισμός είναι επιφανειακός με βάθος της τάξεως των 10 χιλιομέτρων και μέχρι στιγμής έχει συνοδευθεί από δύο μικρότερες δονήσεις με μεγέθη 3,2R και 2,8R». 

Η Κωνσταντινούπολη είναι έτοιμη να παρθεί!

Μία Προφητεία μόνον διά την Ελλάδα
(Ευρεθείσα εις Άγιον Όρος φέρουσα χρονολογία 1866)

Περί Κωνσταντινουπόλεως (σελ.21-23)
Όλα τα έθνη διά εκεί έχουν το μάτι ριγμένον, και δουλεύει μεγάλος διάβολος και επιβουλή μεταξύ των συνεννοημένων, και κατά των συνθηκών, διότι όλα τα δόγματα είναι εις δύο, μέρος θέλουν να κινηθούν και μέρος δεν θέλουν, και δεν υπάρχει καμμία ένωσις μεταξύ των, και όποιον έθνος είναι αγαπημένον, εκείνο θα κερδίση όλους τους θησαυρούς…