“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

ΛΑΟΣ – ΣΤΡΑΤΟΣ και ΑΓΙΟΙ στην ίδια Εθνική Λιτανεία που ήδη ξεκίνησε.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Από πού έρχονται όλοι αυτοί; Από την Μεγάλη Θλίψη. Που πορεύονται; Εν μέσω χώρας σκιάς και θανάτου. Βιώνουμε πρωτόγνωρα πράγματα. Ζούμε σημείον παράδοξον.  «μας ενώνει η ίδια πνευματική και υλική κατάντια». Άραγε γνωριζόμαστε και επι- κοινωνούμε μεταξύ μας;

ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ-ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ: “ΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ S-400 ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ… «ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ»!”

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την άμεση απειλή στην περίπτωση που τελικά η Τουρκία πάρει τους S-400, ακόμα και ενός νέου πραξικοπήματος, επισείει ο γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος και στρατηγικός αναλυτής της εφημερίδας Habertürk, ο Ftih Atalaylı, τονίζοντας πως οι βασικές αμυντικές υποδομές της Τουρκία είναι νατοϊκές και αυτό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ακόμα και την ασφάλεια και την ενότητα της χώρας.

Ιερά Σύνοδος: ''Μόνο με δική μας άδεια θα έρχονται οι Αγιορείτες''

Θ.Π.: ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ THN ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΔΕΙΑ ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ..... ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ;;;;
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
Εγκύκλιο Σημείωμα προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, απέστειλε η Ιερά Σύνοδος με θέμα: "Περί των εν τη Εκκλησία της Ελλάδος Ιεροπραξιών Κληρικών εξ ετέρου εκκλησιαστικού κλίματος"

ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΥΦΗΜΙΑΣ

Η Μεγαλομάρτυς Ευφημία
Η γενναίοψυχη Μεγαλομάρτυς του Χριστού Ευφημία έζησε και μαρτύρησε επί του αυτοκράτορα Διοκλητιανού, πού βασίλεψε από το 284 μέχρι 305 μ.Χ.
Η Ευφημία καταγόταν από την Χαλκηδόνα. Ο πατέρας της ονομαζόταν Φιλόφρων. Ήταν πολύ πλούσιος και κατείχε το αξίωμα του Συγκλητικού. Η μητέρα της, η Θεοδοσιανή, ήταν γυναίκα με πίστη χριστιανική.

Θαυμαστή ομολογία των Χριστιανών
Στα μέρη της Ανατολής, πού ζούσε η μακαρία Ευφημία, ηγεμόνας ήταν ο Πρίσκος.
Όταν έφτασε η γιορτή του ειδωλολατρικού θεού Άρη, στείλανε οι άρχοντες, παντού, σ’ όλη την επαρχία της Χαλκηδόνος αυστηρά γράμματα και διατάγματα και κήρυκες
με εντολές. Καλούσαν όλους μικρούς και μεγάλους, θέλοντας και μη να πάνε στη γιορτή του Άρεως.