“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

"Του Παραδείσου τ’ όνειρο"

Πίσω από Αγία Τράπεζα ήταν  τα σκαλοπάτια,
που έφταναν ως τον Θρόνο Της και στου Θεού τα μάτια…
Θωρούμε την Βασίλισσα,  Ουράνια Πλατυτέρα
Άδουμε  το Άξιον Εστί για την Ενδοξοτέρα…
Άραγε είν’ αγγελόφωνοι όλοι οι υμνωδοί Της;
Μετανιωμένων  οι φωνές αγγίζουν  το θρονί Της…

Αγίου Λουκά Κριμαίας: Ο Χρυσός Κανόνας

«ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΙΝΑ ΠΟΙΩΣΙΝ ΥΜΙΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΚΑΙ ΥΜΕΙΣ ΠΟΙΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙΣ ΟΜΟΙΩΣ»
«Και καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι, και υμείς ποιείτε αυτοίς ομοίως, και ει αγαπάτε τους αγαπώντας υμάς, ποία υμίν χάρις εστί; και γαρ οι αμαρτωλοί τους αγαπώντας αυτούς αγαπώσι. και εάν αγαθοποιήτε τους αγαθοποιούντας υμάς, ποία υμίν χάρις εστί; και γαρ οι αμαρτωλοί το αυτό ποιοϋσι. Και εάν δανείζητε παρ' ων ελπίζετε απολαβείν, ποία υμίν χάρις εστί; και γαρ αμαρτωλοί αμαρτωλοίς δανείζουσιν ίνα απολάβωσι τα ίσα. πλην αγαπάτε τους εχθρούς υμών και αγαθοποιείτε και δανείζετε μηδέν απελπίζοντες, και έσται ο μισθός υμών πολύς, και έσεσθε υιοί υψίστου, ότι αυτός χρηστός εστίν επί τους αχάριστους και πονηρούς, γίνεσθε ουν οικτίρμονες, καθώς και ο πατήρ υμών οικτίρμων εστί» (Λκ. 6, 31, 36).
Τόσο απλά λόγια! Είναι τόσο απλά και τόσο φυσικά ώστε ο άνθρωπος, όταν πρώτη φορά ακούει ότι πρέπει να φέρεται στους άλλους έτσι όπως ήθελε οι άλλοι να φέρονται σ' αυτόν, αισθάνεται αμηχανία.
Κύριε! Πώς μόνος μου δεν το σκέφτηκα! Όλα τα σπουδαία και μεγάλα πράγματα είναι απλά και όλη η διδασκαλία του Χριστού είναι καταπληκτικά απλή. Απευθυνόταν στους ανθρώπους με άπλή καρδιά. Τήν δέχτηκαν οι απλοί αλιείς από την Γαλιλαία και έγιναν φώς για όλο τον κόσμο.

Η Πολιτειακή ανωμαλία ξεκίνησε από Αλβανία, μυρίζει Ελλάδα - ΑΙΓΑΙΟ και κτυπά Τουρκία.

Γέροντας: «θέλουν να μας στείλουν όλοι τους αδιάβαστους, αλλά η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΓΟΡΓΟΥΠΗΚΟΟΣ διάβασε τις προθέσεις τους και σκεπάζει γρήγορα – γρήγορα την Ελλάδα με το Μαφόριο ΤΗΣ»  Αυτοί που ναρκοθέτησαν τα ΒΑΛΚΑΝΙΑ πόντισαν νάρκες και στο ΑΙΓΑΙΟ - Κύπρο για να σκάσουν παράλληλα.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Η πολιτική κρίση που ξέσπασε τον περασμένο Μάρτιο στην Αλβανία εξελίσσεται σήμερα εν μέσω Ιουνίου  σε ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ανωμαλία μετά την σύγκρουση του Ράμα με τον πρόεδρο  Μέτα και την πρόθεση του δεύτερου να ακυρώσει τις εκεί δημοτικές εκλογές.