“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Σκάνδαλο: Καπνός έγιναν τα χρήματα που προορίζονταν για τους πυρόπληκτους της Ηλείας!

Έδωσαν χρήματα για να βοηθήσουν τους πυρόπληκτους της Ηλείας και τα χρήματα «εξανεμίστηκαν». Τώρα οι μεγαλοδωρητές του Ταμείου Αλληλεγγύης ζητούν πίσω τα χρήματα που έδωσαν, ενώ σύσσωμοι, βουλευτές και πολίτες καταθέτουν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου… 
Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, συνιδιοκτήτης της Χαλυβουργικής ζητάει από το ελληνικό κράτος να του επιστραφούν τα 37 εκατομμύρια ευρώ που προσέφερε, αφού η κυβέρνηση δεν χρησιμοποίησε ποτέ αυτά τα χρήματα για τον σκοπό που δόθηκαν!   
Κώστας Τζαβάρας: «Αναξιόπιστο και ελεεινό έχει καταντήσει το ελληνικό κράτος κάτω από την κυριαρχία αυτής της επικίνδυνης κυβέρνησης»…


Με τίτλο «Ηλεία: Ζητούν τα λεφτά τους πίσω οι δωρητές των πυροπλήκτων – Μηνύσεις από πολιτικά πρόσωπα για την εκκαθάριση του Ταμείου Μολυβιάτη», το ilialive.gr σε άρθρο του, κάνει εκτενή αναφορά στην συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Ηλείας που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την «υπαιξαίρεση» του «Ταμείου Μολυβιάτη», όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στην εν λόγω συνεδρίαση…Ο «φόβος» και η αμφιβολία που είχαν εκφράσει πολλοί, (μεταξύ αυτών και εμείς, αφού είχαμε μια σχετική εμπειρία με τις δωρεές πάσης μορφής των σεισμοπλήκτων και την περιβόητη «ανάπλαση» στα Άνω Λιόσια…) σχετικά με την «διαχείριση» των δωρεών των πυρόπληκτων της Ηλείας επαληθεύτηκαν δυσάρεστα… Κάποιοι που είχαν βιαστεί τότε να μας χαρακτηρίσουν «κακοπροαίρετους» και «Κασσάνδρες», μάλλον θα πρέπει τώρα να… καταπιούν τη… γλώσσα τους, αφού οι εξελίξεις μας δικαιώνουν, χωρίς αυτό να σημαίνει πως μας ευχαριστούν κιόλας…Τα λεφτά τους πίσω ζητούν μεγαλοδωρητές του «Ταμείου Μολυβιάτη», ενώ την ίδια ώρα Βουλευτές και πολιτευτές από την Ηλεία καταθέτουν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για την «υπαιξαίρεση» των χρημάτων του Ταμείου.

Αύριο το όνομα του Βουλευτή με το 1 εκ. ευρώ

Το Ιράν Αρνήθηκε να Παραδώσει Φορτίο Πετρελαίου στην Ελλάδα - Διαψεύδουν τα ΕΛΠΕ

Το Ιράν αρνήθηκε να παραδώσει στην Ελλάδα φορτίο 500.000 βαρελιών αργού πετρελαίου, όπως μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars, χωρίς να διευκρινίζει τις πηγές του. Τα ΕΛΠΕ πάντως αρνούνται ότι συνέβη κάτι τέτοιο. «Τα πετρελαιοφόρα που έφτασαν για να μεταφέρουν 500.000 βαρέλια ιρανικού πετρελαίου σε διυλιστήριο της Ελλάδας αναγκάστηκαν να επιστρέψουν άδεια, καθώς το Ιράν αρνήθηκε να παραδώσει το πετρέλαιο», αναφέρει το Fars. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, η ελβετική θυγατρική της γαλλικής πετρελαϊκής εταιρείας Total καθώς και η εταιρεία εμπορευματικών συναλλαγών Mercuria βρίσκονται σε ανεξάρτητες διαπραγματεύσεις με την εταιρεία «Ελληνικά Πετρέλαια», ώστε να την βοηθήσουν να υποκαταστήσει τις ιρανικές προμήθειες αργού πετρελαίου με αντίστοιχες από άλλες χώρες. Η Glencore, κορυφαία ελβετική εταιρεία εμπορευματικών συναλλαγών, επίσης μπορεί να συνδράμει προς την ίδια κατεύθυνση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Σε δηλώσεις του, ωστόσο, στο ΑΠΕ, ο διευθυντής επικοινωνίας του Ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων, Aγγελος Στράνης, διέψευσε τις πληροφορίες περί άρνησης του Ιράν να τροφοδοτήσει την εταιρεία με πετρέλαιο.

Οι Γερμανοτσολιάδες και οι δοσίλογοι της Κατοχής!

Συγκλονιστικό: Δείτε δημοσίευμα εφημερίδας της Γερμανικής κατοχής!
Το παρακάτω δημοσίευμα αποδεικνύει ότι η νοοτροπία του Έλληνα όσα χρόνια και αν περάσουν δε πρόκειται να αλλάξει…Είναι λίγο ανατριχιαστικό, αλλά πραγματικά αξίζει να το διαβάσετε. Είναι ένα απόκομμα από εφημερίδα τη περίοδο της Κατοχής. Της Γερμανικής Κατοχής. Και η εφημερίδα ήταν ελληνική. Διαβάστε λοιπόν τι έγραφαν για τους Γερμανούς κατακτητές, με τι επιχειρήματα καλούσαν το κόσμο να «συνεργαστεί» και θα καταλάβετε γιατί χαρακτηρίζεται «ανατριχιαστικό». Γιατί αν ψάξουμε σε σημερινές εφημερίδες θα βρούμε ανάλογα δημοσιεύματα!
Υποτέλεια τότε, υποτέλεια και τώρα! Απλά στη σημερινή εποχή ο Έλληνας διαθέτει και μία στοιχειώδη ελευθερία (τουλάχιστον έτσι θέλουν να νομίζουμε οι γνωστοί – άγνωστοι)…

Α. Μέρκελ για Ελλάδα: "Θα τους ελέγχουμε, μην ανησυχείτε"! - Υπερψηφίστηκε το Μνημόνιο και η δανειακή

Υπερψήφισαν τα μέλη του Μπούντεσταγκ το Mνημόνιο και τα όσα αυτό συνοδεύει (PSI, δανειακή σύμβαση κλπ) της Ελλάδας. Η Ελλάδα έχει «μπροστά της έναν δρόμο μακρύ, από τον οποίο δεν λείπει το ρίσκο» ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας στη γερμανική βουλή πριν την ψηφοφορία για την έγκριση του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα. «Ακούω τις φωνές που προτείνουν έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ» ανέφερε η κ. Μέρκελ, τονίζοντας όμως πως «οι ευκαιρίες αυτού του προγράμματος είναι μεγαλύτερες από τους κινδύνους του. Και επίσης, ο κίνδυνος μη επίτευξης των στόχων είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους και η Ελλάδα θα υπόκειται σε αυξημένη επιτήρηση», σημείωσε. Τυχόν ελληνική κατάρρευση, είπε η καγκελάριος, θα είχε ανυπόλιγιστες συνέπειες για την ευρωζώνη, τονίζοντας: «Ο ρόλος μου είναι να αναλαμβάνω ρίσκα, αλλά όχι να λέω "ναι" σε περιπέτειες». Η στήριξη στην Ελλάδα είναι στήριξη στην Ευρώπη και σε όλα τα μέλη της, δηλαδή και στη Γερμανία, υπογράμμισε.

Δυτικές υπηρεσίες και Τουρκία εμπλέκονται στην απόπειρα δολοφονίας του Β.Πούτιν

«Χοντραίνει» η υπόθεση του σχεδίου δολοφονίας του Ρώσου πρωθυπουργού κι επικρατέστερου υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές της 4ης Μαρτίου Βλάντιμιρ Πούτιν, με τις πληροφορίες από την ρωσική πρωτεύουσα να αναφέρουν ότι «Υπάρχουν ενδείξεις για εμπλοκή δυτική μυστικής υπηρεσίας στην ομάδα που είχε σταλεί για να δολοφονήσει τον Β.Πούτιν»!
Xωρίς να αποκλείουν και την εμπλοκή ακόμα και της Τουρκίας, η οποία αποτελεί σύνηθες καταφύγιο των ισλαμιστών τρομοκρατών του Καυκάσου. Πρόσφατα, άλλωστε, ηγετικά στελέχη του "Εμιράτου του Καυκάσου" εξοντώθηκαν σε ειδική επιχείρηση, προφανώς των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών έξω από ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης, όπου διαβούσαν πολυτελώς κια οργάνωναν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Μόσχα. Όπως αναφέρουν πηγές της ρωσικής πρωτεύουσας η ομάδα στήθηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με κεφάλαια των οποίων η προέλευση είναι πολύ πιθανόν να ήταν «δυτική μυστική υπηρεσία η οποία δεν κατονομάζεται. Η οποία χρησιμοποίησε αραβικό κανάλι για να χρηματοδοτήσει τους τρομοκράτες και να τους προωθήσει μέσω Τουρκίας στην Ουκρανία. Εκεί θα έρχονταν σε επαφή με μία άλλη ομάδα η οποία θα τους εφοδίαζε τα απαραίτητα εκρηκτικά για να δολοφονήσουν με την αποστολή βομβιστή αυτοκτονίας τον Β.Πούτιν, τον οποίο θα πλησίαζαν μετά τις εκλογές της 4ης Μαρτίου σε ανοικτή εκδήλωση, όπου θα ευχαριστούσε τους συμπολίτες του για την επικείμενη εκλογή του στο αξίωμα του προέδρου.

Handelsblatt: «Τόσο καλός πελάτης για όπλα σαν την Ελλάδα δεν ξαναβρίσκεται»

Η γερμανική εξοπλιστική βιομηχανία θησαύρησε από τις ελληνικές παραγγελίες σύμφωνα με την εφημερίδα
Η γερμανική εξοπλιστική βιομηχανία θησαύρησε κατά το παρελθόν από παραγγελίες εξοπλιστικών προγραμμάτων από την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα, γράφει η εφημερίδα. Ειδικά για την Ελλάδα, το ρεπορτάζ αναφέρει: «Όποιος θέλει να δει τα πιο σύγχρονα τεθωρακισμένα της Ευρώπης, θα πρέπει να επισκεφτεί την Ελλάδα. Ακόμη και το 2008 η ελληνική κυβέρνηση παρήγγειλε 170 άρματα Leopard 2, η παραγγελία ύψους 1,7 δις ευρώ δόθηκε στην Krauss Maffei Wegmann στο Μόναχο. Και ο στόλος υποβρυχίων της Ελλάδας είναι πρώτης τάξεως: για 1,6 δις ευρώ οι εταιρίες HDW και Ferrostaal παρέδωσαν στην Ελλάδα υπερσύγχρονα υποβρύχια τύπου 209». «Διαπραγματεύσεις για 48 Eurofighter με την εταιρία EADS Cassidian ακυρώθηκαν, όταν κατέστη σαφές ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει. “Το πάρτυ τελείωσε”, έτσι εξέθεσε την κατάσταση Γερμανός μάνατζερ στα εξοπλιστικά ζητήματα. Την περασμένη δεκαετία η γερμανική εξοπλιστική βιομηχανία επωφελήθηκε ιδιαιτέρως από την αλόγιστη αγορά εξοπλισμού στη Νότια Ευρώπη. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου της Στοκχόλμης Sipri, προ πάντων  οι προμήθειες σε Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία κατέστησαν τη Γερμανία Τρίτη μεγαλύτερη εξαγωγική δύναμη στον κόσμο. «Τώρα το καραβάνι συνεχίζει γι’ αλλού, ο κλάδος αναζητά νέες αγορές. Η KMW και η Rheinmetall ελπίζουν στις αγορές της Σαουδικής Αραβίας, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στη Βραζιλία. Η EADS Cassidian “ποντάρει” επίσης στη Μέση Ανατολή και στην Ινδία. Όμως όλοι οι εμπλεκόμενοι ξέρουν καλά ένα πράγμα: ένας τόσο καλός  πελάτης όπως την Ελλάδα σπάνια βρίσκεται».

Σχέδιο δολοφονίας του Βλαντιμίρ Πούτιν!

Απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν, η οποία θα σημειωνόταν από ισλαμιστές μετά τις προεδρικές εκλογές της 4ης Μαρτίου φέρονται να απέτρεψαν οι ρωσικές και οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες, όπως μετέδωσε σήμερα η ρωσική κρατική τηλεόραση. Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες αποκάλυψαν τη συνωμοσία ύστερα από έκρηξη μέσα σε ένα διαμέρισμα στην Οδησσό της νότιας Ουκρανίας, κατά την οποία ένας άνθρωπος σκοτώθηκε. Σύμφωνα με το «Pervyi Kanal», το πρώτο κανάλι της δημόσιας ρωσικής τηλεόρασης, δύο ακόμη άτομα συνελήφθησαν και βεβαίωσαν ότι εργάζονταν για τον ισλαμιστή ηγέτη Ντίκου Ουμάνοφ, σφοδρό πολέμιο του Κρεμλίνου. Ένας από τους ύποπτους που συνελήφθησαν, ο Ιλβι Πιανζίν, ο οποίος κατά τα φαινόμενα ανακρίνεται στα γραφεία της ουκρανικής αστυνομίας, ανέφερε ότι η οργάνωση είχε φθάσει στην Ουκρανία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μέσω Τουρκίας. Όπως είπε ο ίδιος, η οργάνωση θα εκπαιδευόταν στην Ουκρανία στην παρασκευή βομβιστικών μηχανισμών πριν πραγματοποιήσει επιθέσεις στη Ρωσία και ολοκληρώσει την αποστολή της με μια απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντίμτρι Πεσκόφ, επιβεβαίωσε την πληροφορία αλλά αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.

Θρασύτατη επέμβαση του Γιουνκέρ στα εσωτερικά μας

Με μία συνέντευξη ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας ο Πρόεδρος του Eurogroup και Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα «Hannoversche Allgemeine Zeitung» αναφέρει ότι «Δεν πιστεύω ότι μπορεί κανείς να βάλει τάξη στην Ελλάδα μέσα σε δέκα χρόνια», λέει θρασύτατα ο Πρόεδρος του Eurogroup και σημειώνει ότι αυτό που ενδιαφέρει την Ευρωζώνη δεν είναι μόνο οι περικοπές των δαπανών, αλλά και οι δομικές μεταρρυθμίσεις που θα ανοίξουν αναπτυξιακές προοπτικές.

Ελληνοαφρικανός "ξαναχτίζει" σ' όλο τον κόσμο την εικόνα της Ελλάδας!

Το ισχυρό DNA, ο ιστορικός ρόλος στην Ευρώπη  και η ανάγκη να φανταστούμε το μέλλον, είναι βασικά σημεία της επιχειρηματολογίας του διαφημιστή!
Ο διαφημιστής Πίτερ Οικονομίδης, που δουλειά του να αλλάζει την πορεία και τη στρατηγική μιας επιχείρησης, ενός προϊόντος, προσπαθεί να "ξαναχτίσει" με ταξίδια του και ομιλίες σ' ολόκληρο τον κόσμο την εικόνα της χώρας του, της Ελλάδας! Εταιρείες-κολοσσοί τον έχουν εμπιστευτεί έως τώρα, αλλά μέλημά του είναι πλέον να λανσάρει τη νέα εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό... Αναδεικνύει την αναγκαιότητα επαναπροσδιορισμού της Ελλάδας ως brand με σύγχρονους όρους και μέσα. Λέει ο ίδιος σχετικά: "Brand είναι η φήμη μας, η μάρκα μας. Έχουμε χάσει τον εαυτό μας και την επαφή μας γενικότερα με τα πράγματα. Έχουμε χάσει την επαφή με τους συνανθρώπους μας, με την κοινωνία, με το κράτος. Το μήνυμά μου είναι πρώτα το rebranding ourselves, δηλαδή να επαναπροσδιορίσουμε τους εαυτούς μας και τους στόχους μας. Να αλλάξουμε. Γι' αυτό πρέπει να απευθυνθούμε στους ανθρώπους που επιθυμούν συνειδητά να το κάνουν. Το μόνο που θέλουμε είναι να καταναλώνουμε, ενώ το DNA μας γράφει "δημιουργία". Ομως, ό,τι και να κάνουμε, η Ελλάδα δεν καταστρέφεται, το μόνο που μπορούμε να καταστρέψουμε είναι ο εαυτός μας. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει επιτέλους να καταρρίψουμε το "δεν γίνεται". Τρεις φράσεις με τρελαίνουν όταν τις ακούω: "δεν γίνεται", "ξέχνα το" και "θα τα βρούμε"». Ο Πίτερ Οικονομίδης είναι ομογενής από τη Νότιο Αφρική. Η γιαγιά του και ο παππούς, κάποια στιγμή της ζωής τους επέλεξαν να ζήσουν στο Γιοχάνεσμπουργκ. Εκείνος μεγάλωσε σε καθεστώς απαρτχάιντ, μέσα σε μια φτωχή οικογένεια στους κόλπους της ελληνικής κοινότητας. 

Οι Ιταλοί είπαν όχι στα φάρμακα-δολοφόνους! Οι Έλληνες;

«Άλλο το φάρμακο και άλλο η δραστική ουσία» αποφάνθηκαν τα ιταλικά δικαστήρια, βασισμένα σε κοινοτική οδηγία.
Οι τροϊκανοί είναι τόσο αδίστακτοι, που για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των ξένων πολυεθνικών, επιμένουν να περάσουν στην Ελλάδα ρύθμιση η οποία ήδη έχει κριθεί παράνομη στην Ιταλία. Όταν η δικαιοσύνη άλλης χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχει απορρίψει τη συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία -και, μάλιστα, βασιζόμενη σε κοινοτική οδηγία!- πώς είναι δυνατόν να μας «σερβίρουν» την παράνομη ρύθμιση στην Ελλάδα; Τελικά, υπάρχει κοινοτικό δίκαιο ή όχι; Ή, μήπως, το δίκαιο ισχύει για όλους τους άλλους εκτός από «τα κορόιδα τους Ελληνες», που -προφανώς- δε τους νοιάζει αν θα ψοφάμε σαν τα ποντίκια, με τα φάρμακα-δολοφόνους (made in India, Pakistan, Bangladesh) τα οποία θα μας ταΐζουν; Όταν η ιταλική κυβέρνηση προσπάθησε να περάσει μια παρόμοια ρύθμιση για τα φάρμακα με αυτήν που προωθείται σ’ εμάς τώρα από την τρόικα, σκόνταψε πάνω στην δικαιοσύνη της χώρας. Μια παλαιότερη οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έκανε σαφή διαχωρισμό ανάμεσα στο φάρμακο και την δραστική ουσία την έκανε να αποσύρει την διαβόητη διάταξη. Τα «τυχαία» φάρμακα κρίθηκαν παράνομα στην Ιταλία.

Προειδοποίηση Putin: «Οι επιπτώσεις από μια επίθεση στο Ιράν θα είναι καταστροφικές»

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Vladimir Putin προειδοποίησε για ακόμη μια φορά τη διεθνή κοινότητα γύρω από την «αυξανόμενη απειλή» μιας επίθεσης στο Ιράν εξαιτίας του πυρηνικού του προγράμματος λέγοντας πως οι επιπτώσεις μπορούν να είναι «πραγματικά καταστροφικές». Τα παραπάνω περιγράφονται σε άρθρο του που πρόκειται να δημοσιευτεί τη Δευτέρα σε περιοδικό που ασχολείται με θέματα διπλωματίας, και όλα αυτά έξι ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές της 1ης Μαρτίου στις οποίες σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι και ο νικητής. Ο Putin δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει και τα αραβικά κράτη γύρω από τις επιπτώσεις μιας επίθεσης στη Συρία.«Ελπίζω πραγματικά ότι οι ΗΠΑ και άλλες χώρες δεν θα επιχειρήσουν να θέσουν ένα στρατιωτικό σενάριο σε κίνηση στη Συρία χωρίς την άδεια από το ΣΑ του ΟΗΕ» φέρεται να λέει ο Putin στο άρθρο του σύμφωνα με τα όσα έχει δώσει στη δημοσιότητα το περιοδικό. Γύρω από το Ιράν ο Putin λέει; «Η αυξανόμενη απειλή για ένα ενδεχόμενο στρατιωτικό κτύπημα στο Ιράν έχει θέσει τη Ρωσία σε συναγερμό χωρίς αμφιβολία. Εάν αυτό τελικά γίνει οι επιπτώσεις θα είναι πραγματικά καταστροφικές. Είναι αδύνατο να εκτιμήσουμε το πραγματικό τους μέγεθος».