“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Σε εξέλιξη «έγχρωμη επανάσταση»

Σάββας Καλεντερίδης
Το κράτος δεν έχει καταλυθεί, είναι όμως στην υπηρεσία κάποιων ύποπτων κύκλων και των ΜΚΟ
Πολύ πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη συνενοχή των ΑΝ.ΕΛ., προειδοποιούσαμε ότι η ανεύθυνη πολιτική των ανοιχτών συνόρων που εξήγγειλε ότι θα εφαρμόσει θα καταστήσει την Ελλάδα ελκυστικό προορισμό όχι μόνο για τους πρόσφυγες της Συρίας, αλλά και για όλους τους κατοίκους του πλανήτη που είχαν όνειρο να ζήσουν σε μια χώρα της Ευρώπης.

“Τὰ μεγάλα κράτη, τὰ μεγάλα θηρία, ἑτοιμάζονται πάλι νὰ παίξουν ὅπως στὰ ζάρια τὴν τύχη τῆς πατρίδας μας.”

Ἔνοχοι τοῦ ἀνοσιουργήματος
Ομιλία του †Επισκόπου Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτου
«Διεμερίσαντο τὰ ἱμάτιά μου ἑαυτοῖς καὶ ἐπὶ τὸν ἱματισμόν μου ἔβαλον κλῆρον» (Ψαλμ. 21,19)
Ἀδελφοί μου! Ὁ Υἱὸς τοῦ Θεοῦ ἦρθε στὸν κόσμο, γιὰ νὰ κάνῃ μία καὶ ἀδιαίρετη Ἐκκλησία. Αὐτό, τὸ ὅτι ἡ Ἐκκλησία εἶνε ἀδιαίρετη καὶ ἔχει ἑνότητα, τὸ παριστάνει καὶ τὸ εἰκονίζει ὁ «ἄρραφος χιτὼν» (Ἰω. 19,23) τοῦ Χριστοῦ. Τὸ χιτῶνα αὐτόν, κατὰ τὴν εὐσεβῆ παράδοσι, τὸν ὕφαναν καὶ τὸν ἔπλεξαν μονοκόμματο ἀπὸ πάνω ὣς κάτω, χωρὶς καθόλου ῥαφή, τὰ ἄχραντα χέρια τῆς Παναγίας. Αὐτὸν φοροῦσε ὁ Κύριος ὅταν ἔβγαινε ἀπὸ τὸ κατάλυμά του καὶ διέσχιζε πόλεις καὶ χωριὰ τῆς ἁγίας γῆς. 

Η μόνη σωτηρία, η εξέγερση του Λαού

Αλήθεια είναι η υπαρκτότητα μίας κατάστασης ή η πραγματικότητα ενός γεγονότος. Ως αλήθεια δεχόμαστε αυτό που αντιλαμβάνονται ως πραγματικότητα οι περισσότεροι άνθρωποι, όταν αντιλαμβάνονται και βιώνουν κάτι με όμοιο τρόπο και αυτό γίνεται αποδεκτό ως αλήθεια.
Ψέμα είναι η πρόταση και η προσπάθεια που γίνεται από κάποιον με σκοπό να πείσει τους άλλους ότι είναι αληθής, ενώ ο ίδιος συνειδητά γνωρίζει ότι η πρόταση και η προσπάθειά του είναι αναληθής. Πολλές φορές η λέξη ψέμα χρησιμοποιείται και για να δηλώσει κάποιος το μη αληθές.
Δυστυχώς εις την χώρα μας, εδώ και δεκαετίες εις τον βωμό της θεοποιημένης Εξουσίας και των παραγώγων της, δηλαδή το πολιτικό σύστημα εξουσίας, οι Κυβερνώντες, τα Κόμματα και οι Θεσμοί της Πολιτείας θυσιάζουν το σύνολο των ανθρωπίνων αξιών, όπως τη ελευθερία, τη δικαιοσύνη, την ισότητα και ισονομία,  ακόμη και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Επί τη επισκέψει του Πάπα «οι σιωνιστές εργάζονται, εμείς τι κάνουμε;»

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Κάποιοι εκκλησιαστικοί ταγοί αφού μας πέταξαν για γλείψιμο την καραμέλα της αγαπητολογίας θέλουν να μας πείσουν ¨ότι δεν τρέχει τίποτε¨ έχοντες και οι ίδιοι άγνοια των πνευματικών κινδύνων που ελλοχεύουν. Και να σκεφτεί κανείς ότι αυτοί επί του φυσικού χώρου τους που είναι ο άμβων μας διδάσκουν τον πνευματικό νόμο.

Τυφλοί οδηγοί τυφλών; Ευτυχώς που ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ οικονομεί και έχουμε και στις σκοτεινές  μέρες μας λίγο ΦΩΣ.

¨Εις την ιστορίαν του ανθρωπίνου γένους υπάρχουν τρεις κυρίως πτώσεις:

του Αδάμ, του Ιούδα και του Πάπα.

Η ουσία της πτώσεως εις την αμαρτίαν είναι πάντοτε η ίδια : το να θέλει κανείς να γίνει καλός δια του εαυτού του. το να θέλει κανείς να γίνει τέλειος δια του εαυτού του. το να θέλει κανείς να γίνει Θεός δια του εαυτού του.¨

o Βλαντιμιρ Πούτιν Στο Άγιο Ορος - Εξιστορεί ο Ιερομόναχος Αθανάσιος Σιμωνοπετρίτης

Μνήμες Εξόδου Φρουράς του Μεσολογγίου