“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Δεν είναι μόνο η Ουκρανία

Aνάλυση από Ρώσους για τον 3ο παγκόσμιο πόλεμο και όλα όσα γράφουν οι προφητείες.
Χώρες του Βορρά, Βαλτικές χώρες, Γεωργία, οικονομική κατάρρευση, Αρκτική.
«Η Δύση έχει διασχίσει τη κόκκινη γραμμή." Αυτή η φράση από την ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν,  έχει γίνει ένα ορόσημο. Τέτοιου είδους ρητορική είχαμε ακούσει μόνο από την Ουάσιγκτον. Τώρα, όμως, η Ρωσία έχει δηλώσει τις δικές της «κόκκινες γραμμές» ,οι οποίες είναι γεμάτες μετάβαση. Ποια άλλα παρόμοια κρίσιμα όρια έχει η Ρωσία, εκτός από την Ουκρανία γράφει η έμπειρη εφημερίδα "Sight". 

Οἱ ᾿Εννέα ᾿Αόρατοι ᾿Ασκητές τοῦ ῾Αγίου ῎Ορους καί ἡ ἐμφάνιση ἑνός ἐξ αὐτῶν!

Πριν προλάβω να συνέλθω από το αρχικό σοκ, ο μοναχός μου λέει "αυτό που αναζητάτε, αδερφέ, βρίσκεται εκεί..." και μου υποδεικνύει το ακριβές σημείο όπου βρίσκεται το σύμβολο που αναζητούσα. Πριν προλάβω να του μιλήσω περισσότερο, γυρίζει και παίρνει την κατηφόρα, μπαίνει πάλι μέσα στη θάλασσα και χάνεται!
Ψηλά στο όρος του Άθωνα, εξαφανίζονται άνθρωποι, και οι τοπικοί θρύλοι λένε ότι από εκεί έρχονται οι "Εννέα Αόρατοι", εννιά μοναχοί που τους πήρανε οι Άγγελοι, και απάγουν άλλους μοναχούς για να τους αφήσουν στη θέση τους, στην ομάδα των εννιά, που μυστικά κυβερνά το Άγιο Όρος.

Δηλώσεις - Σάλος από Ρεπούση και Δήμου ανήμερα της 25ης Μαρτίου

-Ρεπούση (ΔΗΜΑΡ): Μιλιταριστικός ο συμβολισμός της στρατιωτικής παρέλασης
-Δήμου (Ποτάμι): Οι Έλληνες έκαναν θηριωδίες το ’21 - Η επανάσταση του ‘21 απέτυχε ολοκληρωτικά
Την ώρα που ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία γιορτάζουν την εθνική παλιγγενεσία και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, Έλληνες πολιτικοί επιμένουν να προκαλούν με τις δηλώσεις τους.
Ανήμερα της 25ης Μαρτίου, η «συνήθης ύποπτη» κ. Μαρία Ρεπούση της ΔΗΜΑΡ και ο κ. Νίκος Δήμου από το «Ποτάμι» δυναμιτίζουν το κλίμα και με εμπρηστικές δηλώσεις προκαλούν το κοινό αίσθημα.

Την μεγαλύτερη και ισχυρότερη αρμάδα μετά το 1990 ανέπτυξε εδώ και λίγες ώρες η Ρωσία στην Α.Μεσόγειο

Δώδεκα ρωσικά πολεμικά πλοία βρίσκονται αυτή την στιγμή στην Ανατολική Μεσόγειο, σε μια περιοχή που ξεκινά νότια από το Καστελόριζο και φτάνει μέχρι τις ακτές της Συρίας στην μεγαλύτερη παράταξη ρωσικής ναυτικής δύναμης που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα, ακόμα μεγαλύτερης και από αυτής του περασμένου Σεπτεμβρίου όταν η κρίση είχε φτάσει στο αποκορύφωμά της και αναμενόταν ώρα με την ώρα η έναρξη των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών.

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ : “Η ΚΡΙΜΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΠΡΟΣ”

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η τουρκική υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο! Σε μια μακροσκελή του συνέντευξη στην τουρκική εφημερίδα, Sabah και στον δημοσιογράφο, Okan Müderrisoğlu, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, ρωτηθείς αν βλέπει κάποιες ομοιότητες στην περίπτωση της Κριμαίας με άλλες περιπτώσεις αλλαγής συνόρων, τόνισε με έμφαση πως δεν υπάρχει καμία ομοιότητα στην περίπτωση της Κριμαίας, όπου οι Ρώσοι «βίαια» άλλαξαν τα σύνορα της Ουκρανίας, με την περίπτωση της Κύπρου, αλλά και του Χατάϊ, την περιοχή της Συρίας στην Αντιόχεια που η Τουρκία κατέλαβε με παράνομη στρατιωτική εισβολή το 1939, γεγονός που μέχρι σήμερα η Συρία δεν το έχει αναγνωρίσει και θεώρει την περιοχή, που κατοικείται κυρίως από Άραβες χριστιανούς, σαν διεκδικούμενη από την Συρία.

Πόσο πλανιοῦνται οἱ ἄνθρωποι ποὺ ἀναζητοῦν τὴν εὐτυχία μακριὰ ἀπὸ τὸν ἑαυτό τους

Πόσο πλανιοῦνται οἱ ἄνθρωποι ποὺ ἀναζητοῦν τὴν εὐτυχία μακριὰ ἀπὸ τὸν ἑαυτό τους, στὶς ξένες χῶρες καὶ στὰ ταξίδια, στὸν πλοῦτο καὶ στὴ δόξα, στὶς μεγάλες περιουσίες καὶ στὶς ἀπολαύσεις, στὶς ἡδονὲς καὶ σ᾿ ὅλες τὶς χλιδὲς καὶ ματαιότητες, ποὺ κατάληξή τους ἔχουν τὴν πίκρα! Ἡ ἀνέγερση τοῦ πύργου τῆς εὐτυχίας ἔξω ἀπὸ τὴν καρδιά μας, μοιάζει μὲ οἰκοδόμηση κτιρίου σὲ ἔδαφος ποὺ σαλεύεται ἀπὸ συνεχεῖς σεισμούς. Σύντομα ἕνα τέτοιο οἰκοδόμημα θὰ σωριαστεῖ στὴ γῆ...
Ἀδελφοί μου! Ἡ εὐτυχία βρίσκεται μέσα στὸν ἴδιο σας τὸν ἑαυτό, καὶ μακάριος εἶναι ὁ ἄνθρωπος ποὺ τὸ κατάλαβε αὐτό. Ἐξετάστε τὴν καρδιά σας καὶ δεῖτε τὴν πνευματική της κατάσταση. Μήπως ἔχασε τὴν παρρησία της πρὸς τὸ Θεό; Μήπως ἡ συνείδηση διαμαρτύρεται γιὰ παράβαση τῶν ἐντολῶν Του;

Δεν φτάνουν μόνο οι προσευχές... (Από το Γεροντικόν)

ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ της σκήτης ρώτησαν ένα Γέροντα, αν πραγματικά ωφελούνται εκείνοι που ζητούν από τους άλλους να προσευχηθούν για χάρι τους.
—Πολύ ισχύει δέησις δικαίου, αποκρίθηκε ο Αββάς, πλην όμως «ενεργουμένη»[1] . Βοηθουμένη, με άλλα λόγια, από τον ίδιο που ζητά την προσευχή, σε τι να ωφελήσουν αι προσευχαί των αγίων, εκείνον, που θεληματικά παραμελεί την σωτηρία του;
Και τους διηγήθηκε την παρακάτω ιστορία:

Τζάμπα πήγαινε έλα οι S300 – Τζάμπα μάγκες εκεί στο ΥΕΘΑ

"Έκοψαν" τους S-300 PMU1 με παρέμβαση ΗΠΑ λόγω Ουκρανίας
Σε κραυγαλέα απόδειξη ότι είμαστε χώρα μειωμένης κυριαρχίας με μία κυβέρνηση που κινείται μεταξύ φοβικής και μειοδοτικής συμπεριφοράς ακόμα και σε ότι αφορά την εθνική άμυνα, εξελίχθηκε η συμμετοχή των αντιαεροπορικών συστημάτων μακρού βεληνεκούς S-300PMU1 στην στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Ανάκληση από την πτώση

Ἁγ. Ἰωάννου τοῦ Χρυσοστόμου
Πάλι σήμερα έχουμε χαρμόσυνες ειδήσεις, πάλι έχουμε μηνύματα ελευθερίας, πάλι έχουμε μια ανάκληση από την πτώση και μια επάνοδο στη ζωή, μια υπόσχεση ευφροσύνης και μια απαλλαγή από τη δουλεία. Ένας άγγελος συνομιλεί με την Παρθένο, για να μην ξαναμιλήσει ο διάβολος με γυναίκα. Λέει η Γραφή·
«Τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της Ελισάβετ στάλθηκε από τον Θεό ο άγγελος Γαβριήλ σε μια παρθένο, που ήταν μνηστευμένη με έναν άνδρα». Στάλθηκε ο Γαβριήλ, για να αποκαλύψει την παγκόσμια σωτηρία των ανθρώπων. Στάλθηκε ο Γαβριήλ, να φέρει στον Αδάμ τη βέβαιη αποκατάστασή του. Στάλθηκε ο Γαβριήλ, στην παρθένο, για να μεταβάλει την ατιμία του γυναικείου φίλου σε τιμή.

Αν ετοιμάζεσαι για τον αγώνα της προσευχής ...

Αν ετοιμάζεσαι για τον αγώνα της προσευχής, να ετοιμαστείς και για πόλεμο με τους δαίμονες και να οπλιστείς με θάρρος. Θα δεις τι επιθέσεις θα υποστείς ! Σαν άγρια θηρία θα ορμήσουν εναντίον σου και θα κάνουν ολόκληρο το σώμα σου να υποφέρει. Μεγάλες είναι οι ενοχλήσεις που προξενούν οι δαίμονες σε όσους αγρυπνούν και προσεύχονται αφοσιωμένα. Μόλις όμως δουν το όπλο που εκμηδενίζει τη δύναμή τους , δεν μπορούν να σταθούν. Εξαφανίζονται με πόνο και τρόμο.