“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Ηλίας Κουσκουβέλης: Αυτό είναι το παιχνίδι της Τουρκίας

Γράφει ο καθηγητής Ηλίας Κουσκουβέλης*
Γιατί όλοι αιφνιδιάζονται με τα προβλήματα που δημιουργεί η Τουρκία στην αντιμετώπιση του προσφυγικού και με τη συμπεριφορά της έναντι των συμμάχων της; Τι περίμεναν; Ότι επειδή έκαναν μία συμφωνία, η Τουρκία θα την τηρούσε χωρίς να προσπαθήσει να μεγιστοποιήσει σε επιμέρους ζητήματα και χωρίς να προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει το προσφυγικό για τον κεντρικό της στόχο; Ή ότι επειδή βρίσκονται οι σύμμαχοι στο Αιγαίο και υπάρχουν ελληνο-τουρκικές συναντήσεις σε υψηλό επίπεδο θα σταματούσαν οι παραβιάσεις του εθνικούς μας εναέριου χώρου;

Donetsk: Ξαναλειτούργησε η Παναγία Πορταίτισσα, άστεγη από τις οβίδες του Ουκρανικού στρατού (ΦΩΤΟ)

Ὁλόφωτε πύλη, ἀνατολῆς τῆς νοητῆς, πυλωρὲ ἀσφαλείας, ἡμῶν καὶ ἀντίληψις, τὰς καθ’ ἡμῶν, τῶν ἐχθρῶν προσβολάς, τρέπε ἀεί, κραταιᾷ χειρί Σου, ὦ Πορταΐτισσα δεόμεθα.
Συγκίνηση δάκρυα χαράς και κατάνυξης αφού για πρώτη φορά μετά τον τερματισμό των εχθροπραξιών στην περιοχή του Ντόνετσκ πραγματοποιήθηκε στις 26 Φλεβάρη θεία λειτουργία στη μονή της Παναγίας της Πορταίτισσας που άνοιξε τις πόρτες της φιλόξενα στο χειμαζόμενο ρωσόφωνο πληθυσμό.

Δημήτριος Τσελεγγίδης:«Αγία και Μεγάλη Σύνοδος: Κρίσεις και Προβληματισμοί», συνέντευξη στο Ρ/Σ της Πειραϊκής Εκκλησίας

Ο καθηγητής κ. Δημ. Τσελεγγίδης σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στον κ. Λυκούργο Μαρκούδη, διευθυντή του Ρ/Σ της Πειραϊκής Εκκλησίας, για την επικείμενη Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ για 1 εκατομμύριο ανθρώπους η επικείμενη κατάρρευση του φράγματος της Μοσούλης

Η θέα από ένα ελικόπτερο, καθώς πετάει πάνω από το φράγμα στη Μοσούλη. ΦΩΤΟ από http://sputniknews.com
Η κατάληψη του φράγματος της Μοσούλης από την ISIS είχε σαν αποτέλεσμα να καταστραφούν σημαντικά  τμήματα από τον μηχανολογικό εξοπλισμό του.
Τις ανεπάρκειες αυτές τις διαπίστωσαν οι ιρακινές δυνάμεις όταν ανακατέλαβαν το φράγμα πριν ένα χρόνο.

ΤΩΡΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ…ΣΚΙΑ ΤΟΥΣ!!! (βίντεο)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Οι τελευταίες εξελίξεις με την περαιτέρω ένταση στην Συρία αλλά κυρίως η πολύ μεγάλη αύξηση των πολεμικών επιχειρήσεων με τους Κούρδους στο εσωτερικό, καθώς και οι τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη, έχουν προκαλέσει ένα όργιο καχυποψίας προς όλους και προς όλα από τους κυβερνητικούς παράγοντες στην Τουρκία, σε σημείο να φοβούνται κυριολεκτικά ακόμα και την …σκιά τους!

Ρωσία: "Τέλος στην Συνθήκη του Καρς - Θα πάρουμε πίσω το 30% των τουρκικών εδαφών - Μας ανήκουν"

ΤΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ Η ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΤΟ 1921!
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Πρoσωπική εντολή να καταγγελθεί η περιβόητη Συνθήκη του Καρς με βάση την οποία η πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση είχε "χαρίσει" στην Τουρκία του Κεμάλ το 30% του σημερινού εδάφους της, έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν.   Η Συνθήκη της Μόσχας ή Καρς  (1921) πρέπει να ανανεώνεται κάθε 25 χρόνια αλλιώς παύει να βρίσκεται σε ισχύ. 

Οι Σκοπιανοί “χαλβάδες” θα καταρρεύσουν υπό το βάρος του προσφυγικού.

Η απεγνωσμένη έκκληση των προσφύγων στην Ειδομένη - "Μέρκελ βοήθησέ μας" [φωτό] www.pronews.gr
Το πρώτο θύμα ἠ την  πρώτη γεωπολιτική ανατροπή που θα δούμε στην περιοχή μας  είναι το τέλος της καρναβαλικής περιόδου των ψευτο-μακεδόνων  υπό την πίεση του προσφυγικού τσουνάμι που συσσωρεύεται απειλητικά στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα.