“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

☦ Α’ Κυριακή των Νηστειών - ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

(† Αρχ. Γεώργιος Καψάνης, Προηγούμενος Ι. Μ. Γρηγορίου Αγίου Όρους)

Aι ψυχές μας γεμίζουν ευγνωμοσύνη προς τον εν Τριάδι προσκυνούμενο Θεό μας, διότι μας αξίωσε να παραλάβουμε και να διακρατούμε τον ατίμητο θησαυρό της Ορθοδόξου Πίστεως «εν οστρακίνοις σκεύεσι» (Β’ Κορ. δ’ 7), στις ταπεινές και αμαρτωλές μας υπάρξεις.

Κοιτάζουμε τον εαυτό μας και λυπούμεθα, διότι με τις αμαρτίες μας φέρουμε κατάστικτο τον χιτώνα της ψυχής. Αλλά κοιτάζουμε και τον θησαυρό τής Ορθοδόξου Πίστεως που μας ενεπιστεύθη ο Κύριος και χαιρόμεθα.

☦ 2015 - Στάρετσ από την Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου "θα σου πω κάτι και να μην το ξεχάσεις - τόσοι πολλοί οι προδότες όσο τα φύλλα του βασιλικού και τα άστρα του ουρανού- θα ήθελα όμως να γεννηθώ Έλληνας , όπως τώρα αισθάνομαι"

Κάθε ώρα που περνάει όλα αυτά που ακούσαμε , γράψαμε και καταθέσαμε το καλοκαίρι του 2015 ηχούν στα αυτιά μας και φτάνουν μέχρι τις ημέρες μας διατηρώντας την αξία της διαχρονικότητας των.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου του 2015 αρθρογραφούμε «προδότες τόσοι πολλοί σαν τα άστρα του ουρανού και τα φύλλα του βασιλικού» στις 28 Ιουνίου του 2015  

☦ ΠΩΣ Ο 29ΧΡΟΝΟΣ ΒΙΟΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΑ ΕΨΑΧΝΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΈΣΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΕΓΙΝΕ ΜΟΝΑΧΟΣ ....

“….Το θαύμα αυτό μας το διηγήθηκε η βαστάζουσα αδελφή μας Ελένη το φθινόπωρο του 2012, όταν την συναντήσαμε στην Ιερά Μονή Πετράκη, κοντά στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου εργαζόταν, για να της δώσουμε την τσάντα με τα τευχίδια των Χαιρετισμών και τις πλαστικοποιημένες εικονίτσες που με ιδιαίτερη προσοχή, εκεί που η Χάρη του θεού την φώτιζε!!

Μολονότι δεν είχε δημιουργηθεί τότε το Ιστολόγιο των Χαιρετισμών, και παρόλο που είχαμε ακούσει πολλά μα πάρα πολλά θαυμαστά να επιτελούνται με την καθημερινή τους ανάγνωση, το συγκεκριμένο θαύμα χαράχθηκε ανεξίτηλα στο μυαλό και την ψυχή μας !!

☦ Ο Παγκόσμιος Πόλεμος που έρχεται είναι ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΑ (ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΤΟΥ 2019)

ΦΩΤΟ: Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΛΑΒΩΜΕΝΗΣ ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑΣ, ΑΠΟ ΣΦΑΙΡΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΩΝ ΙΒΗΡΩΝ ΤΟΥ ΝΤΟΝΕΤΣΚ.

ΚΥΡΙΑΚΗ της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ = Ιησούς Χριστός Χθες και Σήμερον ο Αυτός και εις τους αιώνας.

Η εικονομαχία δεν τελείωσε ποτέ, συνεχίζει και στις μέρες μας να πατά και να καταστρέφει την ΕΙΚΟΝΑ του ΧΡΙΣΤΟΥ που είναι το κάθε  πρόσωπο του συνανθρώπου μας ανεξαρτήτου θρησκείας και πεποιθήσεων  που ματώνει επί της γης. Αδελφοί τα πράγματα δεν πάνε καλά στην Αλβανία και στα Βαλκάνια.. για αυτά θα πούμε αργότερα…

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Να γιατί οι Παγκόσμιοι Πόλεμοι είναι εικονομαχία.  Να γιατί η εικονομαχία  είναι ΧΡΙΣΤΟΜΑΧΙΑ. Να γιατί πρέπει να γίνουμε γνώστες της ιστορίας που είναι το στρατηγικό εργαλείο, να δούμε τις ίδιες παγίδες που στήνουν σε όλους τους ιστορικούς κύκλους.