“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Μας εκτουρκίζουν με το ζόρι!

Σαμπιχά Σουλεϊμάν: Η ομιλία της στο 5ο συνέδριο του ΟΗΕ για τις μειονότητες στη Γενεύη (27 & 28 Νοεμβρίου 2012) και ο πραγματικός λόγος για τον οποίο κόπηκε... «Ονομάζομαι Σαμπιχά Σουλεϊμάν, είμαι Μουσουλμάνα Ρομά από την Ξάνθη στην Ελλάδα και πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Δροσερού «Η Ελπίδα». Ζητώ συγνώμη που δεν μπορώ να μιλήσω απ’ ευθείας σε κάποια από τις γλώσσες που χρησιμοποιούνται στο συνέδριο αλλά δεν τις έμαθα ποτέ. Η μητρική μου γλώσσα είναι ρομάνι, η γλώσσα των Τσιγγάνων. Πάρα ταύτα επειδή είμαι μουσουλμάνα της Θράκης υποχρεώθηκα να πάω σε σχολείο όπου διδάχθηκα μια τρίτη γλώσσα, τα τούρκικα. Αυτό κάνουν κάθε χρόνο εκατοντάδες έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι Ρομά με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε σήμερα μειονότητα εντός της μειονότητας.

Τούρκος πρόεδρος: Η χώρα πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμη

Η Τουρκία πρέπει να είναι έτοιμη για πόλεμο. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία δεν θέλει τον πόλεμο και η Άγκυρα προσπαθεί να διατηρήσει τη σταθερότητα στην περιοχή, αλλά, παρ’ όλα αυτά, η χώρα πρέπει να προετοιμασθεί για πόλεμο. Ανέφερε, επίσης, για την ενίσχυση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες σύμφωνα με τον πρόεδρο, είναι μια αναγκαιότητα.

Ο Άγιος του αιώνα μας

Υπό Δημητρίου Π. Λυκούδη
Θεολόγου – Φιλολόγου, Υπ. Δρος  Παν/μίου Αθηνών
Οι Άγιοι ζουν ανάμεσά μας. Δεν αποτελούν ιδιάζουσα χορεία ή απομονωμένο μέρος του Σώματος της Εκκλησίας. Συναποτελούν με το χριστεπώνυμο πλήρωμα το Σώμα της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, της αδιάσειστης στο χρόνο και τη φθορά σωστικής Κιβωτού και προτάσσονται ως οδοδείκτες στην θεία αναγωγή του ανθρωπίνου προσώπου προς την κατάκτηση της «προτέρας ευγένειας». Υπόκεινται στους ίδιους πειρασμούς με όλους εμάς, πλην όμως, αφουγκράζονται το Ουράνιο θέλημα με περισσή ταπείνωση και χάρη, δωρεά που “κατ’ οικονομίαν” τους παρέχεται μέσω της οντολογικής κοινωνίας της ανθρωπίνης υποστάσεως με το Πρόσωπο του Απολύτου.

Υπάρχει σχέδιο «Ιωάννης Βατάτζης» των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας;

σχόλιο Γ.Θ : Όποιος έχει ταξιδέψει στη Μόσχα και έχει δει την μεγάλη ταμπέλα στην οποία αναγράφεται το μήνυμα... "Καλώς ήρθατε στην τρίτη Ρώμη", έχει πάρει μια πρώτη γεύση για το μεγάλο όραμα της Ρωσίας να ηγηθεί ως νέο Βυζάντιο και συνέχεια της Αυτοκρατορίας. Για το αν το όραμα αυτό πραγματοποιηθεί και ποιοι θα είναι οι κληρονόμοι της Αυτοκρατορίας, θα το αποφασίσει ο Θεός.  Με την εφημερίδα που δημοσιεύει το παρόν άρθρο είμαστε κάτι παραπάνω από επιφυλακτικοί, αλλά και με την αξιοπιστία του ίδιου του άρθρου έχουμε αμφιβολίες, όμως υπάρχουν αναμφισβήτητα ψήγματα αλήθειας (προφανώς λόγω εκτιμήσεων), τα οποία σχετίζονται με την αποτυπωμένη στο DNA δίψα των Ρώσων για την Κωνσταντινούπολη...

(...) Ο Έρντογαν, στην προσπάθειά του να ισλαμοποιήσει την Τουρκία, χτυπά (όπως είναι λογικό) τα σύμβολα των άλλων θρησκειών που βρίσκονται στην τουρκική επικράτεια!

“Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ που την θέλουν για τζαμί έχει Πραγματική Ορθόδοξη Γιορτή… την Μεσοπεντηκοστή”

Χρόνια πολλά σε αυτούς που προτίθενται να εορτάσουν πραγματικά. Για ποιους άραγε ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση;
Πρόβες πολέμου στην γειτονιά μας. Άμεση ήταν η απάντηση της Ρωσίας στις τουρκοαμερικανικές προκλήσεις στην Μαύρη Θάλασσα. Από εχθές το βράδυ με ξαφνική εντολή, ο ισχυρότατος Ρωσικός στόλος στην Μαύρη Θάλασσα έχει τεθεί σε πολεμική ετοιμότητα, ακόμα και οι πλωτοί εκτοξευτές τηλεκατευθυνόμενων πυραύλων μεγάλης εμβέλειας.  olympiada  Μαΐου 13, 2014

Βίος Αγίας Γλυκερίας της Μάρτυρος

Η Αγία Γλυκερία η Μάρτυς τιμάται στις 13 Μαΐου
Η Αγία Μάρτυς Γλυκερία γεννήθηκε στην Τραϊανούπολη τον 2ο αιώνα μ.Χ., όταν αυτοκράτορας ήταν ο Αντωνίνος ο Ευσεβής (138 – 161 μ.Χ.). Ο πατέρας της ονομαζόταν Μακάριος και είχε διατελέσει τρεις φορές ύπατος της Ρώμης. Σε μικρή ηλικία ασπάσθηκε τον Χριστιανισμό και ανέπτυξε έντονη χριστιανική και κατηχητική δράση. Όταν βρισκόταν η Αγία στην ακμή της ηλικίας της αυτοκράτορας της Ρώμης ήταν ο Αντωνίνος και ηγεμόνας της θρακικής επαρχίας ήταν ο Σαββίνος. Και οι δύο ήταν φανατικοί ειδωλολάτρες. Ο αυτοκράτορας Αντωνίνος, φανατικός ειδωλολάτρης, εξέδωσε νόμο κατά τον οποίο υποχρέωνε όλους τους υπηκόους του να προσφέρουν θυσία στους θεούς. Έτσι και αυτός ο νόμος στάλθηκε και στην επαρχία την οποία ζούσε και η Αγία Γλυκερία. Η Αγία όμως είχε πάρει της απόφαση, να επιτεθεί, κατά του διαβόλου και να ελέγξει την πλάνη των ειδωλολατρών.

Οι Προφητείες του Γέροντα Παϊσίου προκαλούν ρίγη

Livemedia Εκπομπή με την Ειρήνη Συράκη

Φως Ιλαρόν αγίας δόξης

«Φως ιλαρόν αγίας δόξης, αθανάτου Πατρός, ουρανίου, αγίου, μάκαρος, Ιησού Χριστέ. Ελθόντες επί την ηλίου δύσιν, ιδόντες φως εσπερινόν, υμνούμεν Πατέρα, Υιόν και Άγιον Πνεύμα Θεόν. Άξιόν Σε εν πάσι καιροίς υμνείσθαι φωναίς οσίαις. Υιε Θεού, ζωήν ο διδούς• διο ο κόσμος Σε δοξάζει».
Η Επιλύχνιος Ευχαριστία (Φως Ιλαρόν) είναι αρχαίος ύμνος.
Συνδέθηκε με την ακολουθία του Εσπερινού από τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους. Η ύπαρξη του ύμνου αυτού μαρτυρείται ήδη από τον 4ο μ.Χ. αιώνα.