“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Παπανδρέου VS Παπανδρέου

''Πρωταπριλιάτικο αστείο'' χαρακτηρίζουν οι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, τις δηλώσεις της Βάσως Παπανδρέου στη Realnews, η οποία αναφέρει ότι ''ο πρώην πρωθυπουργός αποτελείωσε την χώρα, κάνοντας εγκλήματα''.
''Είναι προφανές ότι ήταν απούσα από τη χώρα καθ' όλη την περίοδο της Μεταπολίτευσης και ιδιαίτερα την περίοδο διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή'', επισημαίνουν οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.

Πάντα θα υπάρχει θέμα αποζημιώσεων κ. Μέρκελ.

Είτε τους αρέσει, είτε όχι, είτε είναι παντοδύναμοι οικονομικά ,είτε πολιτικά, οι Γερμανοί θα πρέπει να καταλάβουν ότι θέμα αποζημιώσεων για όσα φρικτά έκαναν στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της Κατοχής υπήρχε ,υπάρχει και πάντα θα είναι ανοιχτό. Δεν είναι θέμα που μπορεί να λυθεί μόνο από δικαστήρια και νομικούς. Θα είναι πάντα μια ανοιχτή πληγή, πρώτα απ΄ όλα για τους ίδιους τους Γερμανούς που κατά τ΄ άλλα ...ηθικολογούν αλλά ξεχνάνε ηθική και ανθρωπιά όταν αυτά μπορεί να έχουν σχέση μ΄ αυτό που τελικά φαίνεται ότι λατρεύουν: το χρήμα. Επειδή υπάρχουν "απόψεις" ότι δήθεν τα Γερμανικά στρατεύματα σκότωναν ακόμη  και αθώα παιδιά και έγκυες γυναίκες για να κάνουν...αντίποινα στις επιθέσεις των ανταρτών, δείτε το βίντεο από το Κοντομάρι της Κρήτης. Στο Κοντομαρί Χανίων στις 12-6-1941 διαπράχτηκε η πρώτη μαζική εκτέλεση αμάχων στην κατεχόμενη Ευρώπη.