“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Ο κλοιός σφίγγει γύρω από το Ιράν: Ψυχολογικός ή Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος;

Του Σάββα Καλεντερίδη
Σε λίγες μέρες, στις 23 Μαΐου, λαμβάνει χώρα τη Βαγδάτη ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών της ομάδος Ρ5+1, στην οποία συμμετέχουν ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία και Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, με αντικείμενο το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν από πλευράς της διεθνούς κοινότητας σε σχέση με αυτό. Στο υπουργείο εξωτερικών και οι λοιπές υπηρεσίες του Ισραήλ έχει σημάνει συναγερμός και καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να διασαφηνιστεί και να επηρεαστεί όσο είναι δυνατόν η θέση της κάθε χώρας μέλους της ομάδας και η στρατηγική που ακολουθήσει τελικά η Ρ5+1 για το εξαιρετικά κρίσιμο όχι μόνο για την ασφάλεια του Ισραήλ και για τις ισορροπίες στην περιοχή, αλλά και για την παγκόσμια ειρήνη θέμα.

Έλληνας και ο Ερντογάν !!! “Tayyip the Greek”

Ἀπό τήν Ποταμιά Ριζούντας τοῦ Πόντου καί ὁ Ταγίπ Ἐρντογάν!
Σέ πρόσφατη ἐπίσκεψή του στό χωριό του, ὁ ἴδιος ὁ Ἐρντογᾶν, δέν τό ἀποκάλεσε μέ τήν ἐπίσημη τουρκική ὀνομασία τοῦ "Guneysu", ἀλλά μέ τήν ἑλληνική  "Ποταμιά", ξεσηκώνοντας πλῆθος ἀντιδράσεων σέ μερίδα πολιτικῶν τοῦ ἀντιπάλων... Ὁ Πρωθυπουργός τῆς Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ἐρντογᾶν, σέ τηλεοπτική συνέντευξη στό κανάλι NTV, στίς 10 Ἰουνίου 2011, σέ σχετική ἐρώτηση πού ἀφορᾶ τή καταγωγή του, μίλησε μέ τόν ποιό προσβλητικό καί ἀπαξιωτικό τρόπο γιά τήν ἑλληνική του καταγωγή, λέγοντας τή φράση πού συνηθίζεται νά λέγεται ὅταν ἀναφέρεται ἡ λέξη διάβολος, δηλαδή «ὁ ἔξω ἀπό ἐδῶ», ὅταν εἶπε τή λέξη Rum (Ἕλληνας-Ρωμηός). Τοῦρκοι ἐρευνητές ἀνακάλυψαν ὅτι ὁ Ἐρντογᾶν ἔχει ἑλληνική καταγωγή, ἀπό τό χωριό Ποταμιά τῆς Ριζούντας τοῦ Πόντου. Ὁ ἐρευνητής Cezmi Yurtsever ἀναφέρει ὅτι μέ τόν ἐξισλαμισμό τῶν Ποντίων ταυτόχρονα ἔγινε ἀλλαγή τοῦ δημογραφικοῦ χαρακτήρα τοῦ Πόντου, ἀλλάζοντας τίς ἑλληνικές ὀνομασίες χωριῶν καί πόλεων μέ τουρκικές. Ὅπως ἀναφέρει, παρόλο ὅτι ἔχουν περάσει τόσα χρόνια πού ὁ Fatih Sultan Mehmet πού κυρίευσε τόν Πόντο, ἐξισλαμίζοντας τόν ἑλληνικό πληθυσμό καί μέ φιρμάνι (διάταγμα) ἄλλαξε τίς ὀνομασίες, μέχρι σήμερα οἱ κάτοικοι τοῦ Πόντου χρησιμοποιοῦν τήν ἑλληνική ὀνομασία τῶν... χωριῶν τους.

Hurriyet: 20.000 καταδρομείς από το Ισραήλ, στο ελληνικό τμήμα της Κύπρου.

Το Ισραήλ, και η ελληνο-κυπριακή πλευρά του αγωγού πετρελαίου που θα είναι ανάμεσα στο Ισραήλ ,θα κατασκευάσουν το τερματικό του φυσικού αερίου, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια της ελληνικής πλευράς ,και θέλει να τοποθετήσει 20 χιλιάδες καταδρομείς. [Ανατολία Πρακτορείο Ειδήσεων], 16 Φεβρουαρίου 2012.Καθημερινά επισκέπτεται το ελληνικό τμήμα της Κύπρου, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου, συναντώντας τον ηγέτη Δημήτρη Χριστόφια. Η ελληνική διοίκηση και το περιεχόμενο των συνομιλιών ,μεταξύ ορισμένων εμπιστευτικών συμφωνιών για αμυντική συνεργασία, έχουν ολοκληρώσει κάθε λεπτομέρεια. Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές κοντά στον Χριστόφια, η ελληνική κυβέρνηση στην συνάντηση με τον Νετανιάχου, τον ισραηλινό πρωθυπουργό των επιχειρήσεων, έφερε τις επενδύσεις στην ΤΔΒΚ. Ο Έλληνας ηγέτης, ζήτησε από τον Νετανιάχου οι Ισραηλινοί επιχειρηματίες της ΤΔΒΚ ,να επενδύσουν. Ακουστή η ζήτηση για αέρα και θάλασσα που ανταποκρίνεται σε βάσεις. Ανταποκρινόμενη στο αίτημα αυτό, του Νετανιάχου,--

ΚΑΙ Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ...ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ !!!

Νταβούτογλου: 
«Αισθάνομαι Μακεδόνας». 
Μάλιστα, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, σε μια προκλητική επίθεση φιλίας προς τα Σκόπια, δήλωσε: «δεν είμαι μόνο μεγάλος και ειλικρινής φίλος της Μακεδονίας, αλλά επίσης αισθάνομαι Μακεδόνας», ενώ διαβεβαίωσε ότι η φιλία των δύο χωρών θα συνεχιστεί για πάντα. Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε στο Σικάγο, παρόντος του προέδρου των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβάνοφ, σλαβομακεδονική ομογενειακή οργάνωση απένειμε βραβείο στον πρωθυπουργό της Σλοβενίας, Γιάνεζ Γιάνσα αλλά και τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι λαμβάνει το βραβείο εξ ονόματος 75 εκατομμυρίων Τούρκων φίλων των Σκοπίων και δεσμεύτηκε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της ΠΓΔΜ και το δικαίωμα επιλογής του λαού της χώρας οπουδήποτε στον κόσμο. Επίσης, υποστήριξε ότι τα Σκόπια θα πρέπει να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ με το συνταγματικό τους όνομα, το οποίο θα χρησιμοποιεί η Τουρκία.

Πίκρα Μέρκελ! Μετά τη γκρίνια των 7 ήρθε κι ο Ντρογκμπά !!!

Δεν της έφθανε η γκρίνια των 7 ηγετών για την κρίση στην Ευρωζώνη και τις γερμανικές ευθύνες, ήρθε κι αυτός ο Ντρογκμπά να τη ποτίσει πίκρα. Οι G8 είδαν κι αυτοί το τελικό του Champions League και ο Βρετανός Κάμερον δεν μπόρεσε να μην πανηγυρίσει το εύστοχο πέναλτι του Ντρογκμπά για τη Τσέλσι. Όσο για τη Μέρκελ; Το ύφος της τα λεει όλα. Το ύφος της τα λεει όλα. Ούτε το Τσίπρα να έβλεπε δεν θα είχε τέτοια έκφραση…

onalert

Πράσινοι Βουλευτές Αχαΐας: Εάν ξαναβάλετε τον ΓΑΠ στο ψηφοδέλτιο, ξεχάστε την Αχαΐα!

Αυστηρή προειδοποίηση στον Ε. Βενιζέλο από κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα, με την οποία τον προειδοποιούν ότι εάν συμπεριληφθεί ξανά ο ΓΑΠ  στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Αχαΐα, θα ψηφίσουν… ΣΥΡΙΖΑ! Να σημειωθεί ότι η παρουσία Παπανδρέου στο ψηφοδέλτιο άφησε το πράσινο κάστρο χωρίς κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Δεν είναι μάλιστα τυχαίο ότι ο Παπανδρέου ψήφισε στον Καλέντζι, ίσως το μόνο μέρος που δεν θα προκαλούσε σύρραξη, με την παρουσία όμως 200 αστυνομικών! Δεν μπορεί να κυκλοφορήσει πουθενά μόνος του ο πάλαι ποτέ… ηγέτης του ΠΑΣΟΚ! Βλέπετε έφερε στην χώρα μας την εποχή της ανάπτυξης και της ευημερίας… Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ό, τι ο ίδιος συνεχίζει ακόμα και τώρα να πιστεύει ότι έκανε τις σωστές κινήσεις…

prionokordela

Guardian: "Οσο κι αν αυτό είναι απίστευτο, το μέλλον της Δύσης είναι στα χέρια των Ελλήνων!"

Mετάφραση-Απόδοση: S.A.
Η συνάντηση του Ολάντ με την Μέρκελ γίνεται την ώρα που υπάρχει τεράστια φυγή κεφαλαίων από την Ελλάδα (€5 δισ από την 6η Μαίου), και ο φόβος κυριαρχεί στις αγορές. Η ενδεχόμενη απομάκρυνση της Ελλάδας από το ευρώ σημαίνει ακόμη περισσότερη αβεβαιότητα, και νέες εκλογές σε ένα μήνα. Εν τω μεταξύ, στο Βερολίνο, ο Σόιμπλε συνεχίζει να μιλάει για την ανάγκη περισσότερου ordoliberalism, λες και πρόκειται για την υπέρτατη αλήθεια. Και παράλληλα, παντού συνεχίζει να κυκλοφορεί αυτό το κουραστικό, περί της δημοκρατίας ως ελληνική εφεύρεση.Πρόσφατα άκουσα τον επικεφαλής του euro group Ζαν Κλωντ Γιούγκερ, να λέει πως «ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, αλλά δεν ξέρουμε πώς να επανεκλεγούμε για να το κάνουμε…».

Τι είδαν και... φοβήθηκαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο Γενικό Λογιστήριο

Με τη ζοφερή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ήρθαν αντιμέτωποι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά την επίσκεψη τους στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. «Η οικονομία βρίσκεται στο όριο. Τα ταμεία αδειάζουν και αν συνεχίσετε έτσι σε λίγο καιρό οι φορολογούμενοι δεν θα έχουν να πληρώνουν ούτε το...κινητό τους», ανέφεραν στέλεχη του Λογιστηρίου υποδεχόμενα τους βουλευτές της Κουμμουνδούρου, ενώ όταν οι τελευταίοι ρώτησαν για τις αντοχές του Δημοσίου σε περίπτωση καταγγελίας του Μνημονίου η απάντηση που πήραν ήταν «δεν καταλαβαίνεται ότι την επομένη θα γίνει πανζουρλισμός, κανένας δεν θα πληρώνει τίποτε, αυτόματα θα στερέψουν οι τράπεζες;»

"Γατούλα" τώρα ο σκληρός Γερμανός τραπεζίτης;

Ο πρόεδρος της κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, Γιενς Βάιντμαν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine», ζητά από τους Έλληνες και από τους Ευρωπαίους υπεύθυνους να συνεννοηθούν, το δυνατόν ταχύτερα για την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα, κάνοντας προφανώς λόγο μια νέα στρατηγική, πέρα από τη θανατηφόρα συνταγή της λιτότητας που επιβάλουν τα μνημόνια Μέρκελ. «Η παρούσα αβεβαιότητα μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τόσο την ΕΚΤ, όσο και τις άλλες κεντρικές τράπεζες στην Ευρώπη, οι οποίες ουσιαστικά αποτελούν το ευρωσύστημα».

Νέα Δημοσκόπηση Metron Analysis

ΣΥΡΙΖΑ 25,1%, ΝΔ 23,8%, ΠΑΣΟΚ 17,4%
Την πρωτιά εξακολουθεί να κατέχει ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, καθώς σύμφωνα με την νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε για λογαριασμό του protagon.gr, συγκεντρώνει το 25,1%, ενώ ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 23,8% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 17,4%. Πιο συγκεκριμένα τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα έχουν ως εξής:

Η μεγαλύτερη συνωμοσία της ιστορίας: Ο έλεγχος του χρήματος

«Άφησε με ελεύθερο να εκδίδω και να ελέγχω τα χρήματα ενός έθνους και δεν με ενδιαφέρει ποιος ψηφίζει τους νόμους του», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο M.A. Rothschild, επιφανές μέλος της ομώνυμης οικογένειας, η οποία ίδρυσε στα τέλη του 18ου αιώνα τα γνωστά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Ο δε J.K. Galbraith, οικονομολόγος, υπέρμαχος του φιλελευθερισμού, είχε τονίσει ότι, «Η διαδικασία, με την οποία οι τράπεζες δημιουργούν νέο χρήμα, είναι τόσο απλή, που το μυαλό αηδιάζει». Τι συμβαίνει με το χρήμα; Έχει κανείς μας ιδέα πως παράγεται; Αντιστοιχεί σε πραγματικές αξίες στη ζωή, ή είναι ένα έξυπνο εργαλείο υποδούλωσης πρώτα στο μυαλό (αφού μας πείθουν ότι χρωστάμε "φανταστικά" λεφτά , και ταυτόχρονα ότι εμείς απαγορεύεται να παράξουμε "φανταστικό" χρήμα όπως αυτοί) και μετά στην ιδιοκτησία μας την οποία μας την εξαερώνουν σε ελάχιστο χρόνο αφού ο ιδρώτας της δουλειάς μας δεν αρκεί για να ισοροπήσει το άπειρο "άϋλο" απόθεμα χρήματος.

ΣΕ ΤΙ ΧΕΡΙΑ ΘΑ ….ΣΚΑΣΕΙ !!!

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Από πνευματικό τέκνο σπουδαίου ασκητή του Αγίου Όρους μάθαμε πληροφορίες που ανατρέπουν όλο το σκηνικό στα οικονομικά της χώρας μας και της Ευρώπης γενικότερα. Συγκεκριμένα οι πληροφορίες αναφέρουν: «οι δανειστές μας με δόλο σχεδίασαν και πέτυχαν την μετατροπή του χρέους της χώρας μας, από χρέος σε ιδιώτες - σε ομόλογα-, σε χρέος προς κράτη. Αυτό όμως τους βγήκε μπούμερανγκ γιατί πλέον υπάρχει η Ιταλία με χρέος 1,3 τρις €, η Ισπανία με χρέος 1,4 τρις € και κυρίως, η Γερμανία με χρέος στο απίστευτο νούμερο των 4 τρις € το οποίο όμως είναι χρέος σε ιδιώτες! Λίαν συντόμως αυτά τα κράτη θα καταρρεύσουν οικονομικά και τα δικά μας χρέη προς αυτά θα διαγραφούν!

Τα πνεύματα επιστρέφουνε τις νύχτες ... εκεί ψηλά στις πολεμίστρες !!!


Στίχοι: Νίκος Ζούδιαρης
Μουσική: Νίκος Ζούδιαρης
Πρώτη εκτέλεση: Αλκίνοος Ιωαννίδης 

Π. Καμμένος: Θα πάρω πίσω τα χαράτσια! - Σφοδρή επίθεση σε Σαμαρά-Βενιζέλο

Σφοδρή επίθεση στους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος υποστηρίζοντας...ότι θα πρέπει να φύγουν από την πολιτική. Ο κ.Καμμένος μιλώντας σε εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ τόνισε πως θέλει να μπορεί να κοιτάει τα παιδιά του στα μάτια και να μπορέσει να τους εξασφαλίσει ένα σίγουρο μέλλον στη χώρα. Ωστόσο όπως υποστήριξε για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει πρώτα να εξασφαλιστεί η εθνική κυριαρχία και να φύγουν από την πολιτική αυτοί που γονυπετείς υπέγραφαν Μνημόνια. Οι κύριοι Βενιζέλος και Σαμαράς έτρεχαν να υπογράψουν επιστολές στους δανειστές.