“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

ΤΕΛΙΚΑ ποιος κάνει κουμάντο στο ΑΙΓΑΙΟ;

ΦΩΤΟ–σύνθεση : Κωνσταντίνου Βαρδάκα αφιερωμένη στην κάθε ζώσα Ελληνο-Ορθόδοξη Πνοή.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Από αύριο λέει “χανόμαστε”  γιατί αποφάσισαν οι τούρκοι να μάθουν κολύμπι στο ΑΙΓΑΙΟ και κράτησαν παράνομα θαλάσσιες περιοχές για να εκγυμναστούν .

Δεν υπάρχει θάνατος! Κι ας το νομίζουν όλοι! Τρομερή άπατη!

Αυτό που με κατέπληξε είναι πως οι Ρώσοι πέθαιναν ήρεμα, ενώ οι δυτικοί με φόβο κατά το πλείστον.
Οι Ρώσοι, επειδή δεν πιστεύουν σ” αυτή την ζωή, εύκολα την αποχωρίζονται και οδεύουν στο άγνωστο.… δεν ετοιμαζόμαστε για τον θάνατο, αλλά ετοιμαζόμαστε για την αθάνατη ζωή. Μόνο αναπνέοντας βαθειά την Αιωνιότητα από τώρα, νικάμε τον φόβο του θανάτου.

FT: Το ΝΑΤΟ φοβάται ότι η Μαύρη θάλασσα θα γίνει μια «Ρωσική λίμνη»

Μόσχα, 14 Μαΐου — RIA Novosti. Δύο μήνες πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που θα γίνει στη Βαρσοβία, πολλά μέλη της Βορειο-Ατλαντικής Συμμαχίας φοβούνται ότι η Ρωσία θα αυξήσει την στρατιωτική της παρουσία στη μαύρη θάλασσα, γράφει η εφημερίδα Financial Times [1].

κάτι ψυχές απλοϊκές...

Κάθε χρονιά των μυροφόρων, η σκέψη πάει στις απλές και πολλές φορές και απλοϊκές εκείνες ψυχές, πού θα περάσουν από τον ναό ή κάποιο παρεκκλήσι και θα ακουμπήσουν με αγάπη και διακριτικότητα, ένα κεράκι, ένα λουλούδι, λίγα σπειριά λιβάνι σε κάποιο εικόνισμα του Χριστού ή της Παναγίας. 
Και βαθιά βαθιά τους δεν γνωρίζουν τίποτα από το ότι ο Θεός δεν έχει ανάγκη τίποτα από αυτά, αλλά τούτο είναι το μεγαλείο της αγάπης τους, η προσφορά τους η καρδιακή πού Τον βλέπουν σαν πρόσωπο υπερβατικό και συνάμα αγαπημένο και κοντινό πού δέχεται την λατρεία τους απλώνοντας την παλάμη Του την θεϊκή και δεχόμενος τα δώρα τους.

Ν. Φίλης «Δεν θέλω τα Θρησκευτικά να είναι μάθημα Κατήχησης & Ομολογίας (Πίστεως) στα σχολεία»

Θ.Π.: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΙΚΡΗ. ΔΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΑΘΕΟΙ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ. ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΜΑΣ ΣΥΜΒΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ….
Απόσπασμα από την εκπομπή mega ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ η οποία προβλήθηκε στις 15.5.2016.
Πόσο ξεφτίλας και άθλιος μπορεί να είναι ο υπουργός παιδείας των Ελλήνων; Τόσο όσο ακόμα δεν έχουμε φανταστεί, έρχονται κι άλλα, περαστικά μας, να τους χαιρόμαστε γιατί ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσαν κυρίως οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι για να μπορέσουν να βγουν κυβέρνηση. Φάτε τους τώρα που διαλύουν τα πάντα στο πέρασμά τους… Εμείς σας τα λέγαμε, ήμασταν όμως γραφικοί και συνωμοσιολόγοι… http://www.pentapostagma.gr

Τουρκικά “διόδια” στο Αιγαίο! Ο χάρτης των 7 περιοχών που θέλουν να δεσμεύσουν από αύριο

Οι Τούρκοι στήνουν…διόδια στο Αιγαίο λες και είναι ιδιοκτησία τους! Οι περιοχές που απαιτούν να δεσμεύουν για την άσκηση με την επωνυμία ΛΕΥΚΗ ΘΥΕΛΛΑ (BEYAZ FIRTINA-16) προκαλούν. Κι επειδή με τα γραπτά ίσως να μην γίνεται κατανοητό το μέγεθος των προκλήσεων τους, παρουσιάζουμε το χάρτη ο οποίος απεικονίζει ακριβώς  την εικόνα που επιχειρούν να επιβάλλουν στο Αιγαίο. Όπως φαίνεται αν ενεργοποιήσουν και τις επτά περιοχές η Χίος …μας αποχαιρετά. Τις τέσσερις τις έχουμε εγκρίνει υπό προϋποθέσεις που οι Τούρκοι δεν έχουν σκοπό να τηρήσουν.