“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

«ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ» Εγώ τελούσα το Μυστήριο & αυτοί έβλεπαν το Μυστήριο - Μ. Μόρφου Νεόφυτος

Ο Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος, συνομιλεί με το Θεολόγο Θεόδωρο Κυριάκου στην εκπομπή του Κυπριακού Τηλεοπτικού Σταθμού ΣΙΓΜΑ «Πρόσωπα και Γεγονότα» και περιγράφει ένα πραγματικό γεγονός που έγινε κατά τη διάρκεια του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας. Το γεγονός αυτό αναφέρεται από τον Σεβασμιώτατο για να αποδείξει στο σύγχρονο κοσμικό φρόνημα της εποχής ότι δεν έχουν σημασία οι γνώσεις των ανθρώπων και η υποτιθέμενη δυσκολία της Λειτουργικής Γλώσσας της Ορθοδόξου Παραδόσεως αλλά σημασία έχει ο άνθρωπος να ξέρει να μετανοεί και να προσεύχεται καθημερινά για τα λάθη του και τις παραλείψεις του.
Πηγή Video: RumOrthodox
(https://www.youtube.com/user/RumOrthodox)

«Τα μάτια σας δεκατέσσερα» δόθηκε το σύνθημα να αλλάξουν τα σύνορα στα Βαλκάνια.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Μετά το καλοκαιρινό brexit σημειώσαμε ότι αλλάζει η πολιτική των Αγγλοσαξόνων στα Δυτικά Βαλκάνια. Λίγες μέρες πριν την ορκωμοσία του Τράμπ στις 15 Ιανουαρίου του 2017 η Σερβία προειδοποιούσε με πόλεμο το Κόσοβο εξ αιτίας του θερμού επεισοδίου με το αγιογραφημένο   σερβικό τραίνο στην Μιτροβίτσα.

“Ἐγώ εἰμι ἡ ἀνάστασις καί ἡ ζωή”

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΥΛΟΓΩΝ
Θ.Π.: Εικόνα από το Ιερό Ησυχαστήριο Μοναζουσών "Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος" - Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Αγιογραφήθηκε υπό τις οδηγίες του Γέροντος Παϊσίου, όπως ακριβώς είδε ο Άγιος τον Κύριο στο Εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας.

“Ἐγώ εἰμι ἡ ἀνάστασις καὶ ἡ ζωή”
Όταν ο Αρσένιος (σημ. μετέπειτα π. Αβέρκιος και τελικά π. Παϊσιος)  ήταν δεκαπέντε ετών, ο μεγάλος αδελφός του ανησυχούσε γι΄ αυτόν μήπως αρρωστήση από την υπερβολική νηστεία. Τότε ένας γείτονας ονόματι Κώστας του είπε: “Μη στενοχωριέσαι, θα τον κάνω  εγώ να αλλάξη μυαλό, να πετάξη μόνος του τα βιβλία που διαβάζει και να αφήση τις προσευχές και τις νηστείες”.