“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Τα δάκρυα του Τόμσεν για την Ελλάδα !!!

Ο Τόμσεν λένε κάποιες "έγκυρες" εφημερίδες και κάποιο "έγκυροι" δημοσιογράφοι, παραδέχτηκε ότι έκαναν λάθος επιμένοντας σε αυτά τα μέτρα λιτότητας για την Ελλάδα. Για μένα όποιος τους πιστεύει είναι κορόιδο. Ο Τόμσεν και κάθε Τόμσεν κάνει αυτό που του έχουν πει να κάνει. Δεν ενδιαφέρεται για τα δεδομένα πριν. Μόνο για τα δεδομένα μετά. Δεν θα παραδεχόταν το λάθος ποτέ, γιατί απλά δεν γνωρίζει ότι υπάρχει κάτι λάθος. Απόδειξη ότι αυτά που λέγονται είναι ανοησίες, είναι η επιμονή σε ίδια και ακόμα σκληρότερα μέτρα από τον ίδιο τον Τόμσεν αυτές τις μέρες. Χωρίς καμία απολύτως επιφύλαξη, αλλά με μια εμμονή που μόνο ένας ξένος τεχνοκράτης μπορεί να έχει. Γιατί λοιπόν λέγονται αυτά; Απλό.

Ο Παπανδρέου επιμένει στο δημοψήφισμα και ζητά επιμήκυνση από ΔΝΤ και Εurogroup!

Αμετακίνητος εμφανίζεται ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην πρότασή του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, και την επανέλαβε στις επαφές του με στελέχη του ΔΝΤ στο Τόκιο. Παράλληλα, παίζοντας τον ρόλο «πρεσβευτή» της Ελλάδας έθεσε και το θέμα της επιμήκυνσης στον Γιούνκερ! Συγκεκριμένα, ο κ. Παπανδρέου βρέθηκε στο Τόκιο όπου έλαβε μέρος στην συνεδρίαση της Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Ο πρώην πρωθυπουργός, παρότι δεν έχει κάποιο θεσμικό ρόλο πλην του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, είχε προσκληθεί επίσημα από την τράπεζα Barclays και έλαβε μέρος κανονικά στη Σύνοδο. 

Αντί να τους πετάξουμε έξω καθόμαστε και τους ακούμε..

Κάναμε λάθος...λέει ο Τόμσεν και κόβαμε μόνο μισθούς...Κόβαμε...γιατί τώρα δεν κόβετε μισθούς;; Και καλά εσύ κ. Τόμσεν είσαι @@@@@ας...οι δικοί μας οι προσκυνημένοι, οι οσφυοκάμπτες τι κάνανε...; Αν αυτό δεν είναι κυνική και ωμή παραδοχή της αποτυχημένης συνταγής του μνημονίου τότε τι είναι ΠΗΓΗ 

Βοηθήστε όλοι – Διαδώστε το παντού !!!

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΔΥΝΑΤΕΙΤΕ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΤΕ ΟΣΟΥΣ ΠΕΙΝΑΝΕ (ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ) ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΕΤΕ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΟΡΤΑΣΟΥΝ ΠΡΟΣOΧΗ! Διαδώστε το παντού, (με κάθε μέσο : email, fax, φωτοαντίγραφα)…υπάρχουν άνθρωποι που ΠEΙΝΑΝΕ…ελάτε στη θέση τους!!!
Δωρεάν Φαγητό…. ΑΤΤΙΚΗ

O τουρκικός στόλος κατέβηκε στη Μεσόγειο !!!

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Το τουρκικό ναυτικό έχει τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής με τις κύριες μονάδες του στόλου να μεταφέρονται στις βάσεις στη Μεσόγειο. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hürriyet οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ζητήσει την ενίσχυση των βάσεων του Άκσαζ και της Αλεξανδρέττας στη Μεσόγειο για οποιοδήποτε ενδεχόμενο που μπορεί να προκύψει από τη Συρία. Ήδη φρεγάτες και πυραυλάκατοι από τη Μάυρη Θάλασσα και τη θάλασσα του μαρμαρά όπου έχουν τις βάσεις του μετακινούνται προς το νότο για να ενισχύσουν τις ήδη υπάρχουσες δυνάμεις.

"Ομόλογα" των Εθνικών Ηρώων που δεν λήγουν ... ποτέ !!!

Τὸ Ἔθνος ἀφανίστη ὅλως διόλου καὶ ἡ θρησκεία ἐκκλησία εἰς τὴν πρωτεύουσα δὲν εἶναι καὶ μᾶς γελᾶνε ὅλος ὁ κόσμος ... Ὅ,τι τοῦ λὲς ἡ θρησκεία δὲν εἶναι τίποτας! Ἀλλοίμονο σ῾ ἐκείνους ὁποῦ χύσανε τὸ αἷμα τους καὶ θυσιάσανε τὸ δικόν τους νὰ ἰδοῦνε τὴν πατρίδα τους νὰ εἶναι τὸ γέλασμα ὅλου τοῦ κόσμου καὶ νὰ καταφρονιῶνται τ᾿ ἀθῷα αἵματα ὁποῦ χύθηκαν! Ὅταν μοῦ πειράζουν τὴν πατρίδα μου καὶ θρησκεία μου, θὰ μιλήσω, θὰ ῾νεργήσω κι ὅ,τι θέλουν ἂς μοῦ κάμουν.
Στρατηγοῦ Μακρυγιάννη 
ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ

Πως βάφτισαν το παλάτι της Γιάννας Αγγελοπούλου βιοτεχνία για πιο φθηνό ρεύμα και χαμηλό χαράτσι!

Σε τεράστιο σκάνδαλο έχει εξελιχθεί η υπόθεση αποφυγής του χαρατσιού της ΔΕΗ από τους πλούσιους Έλληνες. Το φως της δημοσιότητας από το σημερινό Πρώτο Θέμα είδε η περίπτωση του ζεύγους Αγγελόπουλου, που έχει ονομάσει  την βίλα του… εμπορικό κέντρο!!! Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ/ ΔΕΗ κ. Φωτόπουλος, το ζευγάρι γλιτώνει ένα σωρό λεφτά με αυτόν τον τρόπο για την υπερπολυτελή βίλα του στο Παλαιό Ψυχικό. Στα κοσμικά πάρτι που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα στο οίκημα -με καλεσμένους μεταξύ άλλων επιχειρηματίες και πολιτικούς- κανείς από τους καλεσμένους δεν κατάλαβε ότι μπορούσε εκεί να… κάνει τα ψώνια του ή να αναζητήσει περίθαλψη μιας σύγχρονης νοσοκομειακής μονάδας! Και όμως με βάση το τιμολόγιο της ΔΕΗ το οίκημα έχει όλες αυτές τις ιδιότητες!

Το ιστορικό της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ»

Στὸ ἅγιον Ὄρος στὸν ἱερὸ Ναὸ τοῦ Πρωτάτου (843 μ.Χ.), ποὺ εὑρίσκεται στὶς Καρυές, καὶ εἶναι ἀφιερωμένος στὴν ὑπεραγία Θεοτόκο, φυλάσσεται σὰν ἱερὸ κειμήλιο καὶ πολύτιμος πνευματικὸς θησαυρὸς ἐφέστια καὶ ἱερὰ Εἰκόνα τῆς Παναγίας μας «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ». Κοντὰ στὴ Σκήτη τῶν Καρυῶν, μέσα στὰ ὅρια τῆς ἱερᾶς Μονῆς τοῦ Παντοκράτορος εὑρίσκεται μιὰ βαθειὰ κοιλάδα. Σὲ ἕνα ἀπὸ τὰ πολλὰ κελλιὰ τῆς περιοχῆς ἐμόναζαν ἕνας γέροντας-ἱερομόναχος μὲ τὸν ὑποτακτικό του. Ἦταν Σάββατο πρὸς Κυριακὴ 11 Ἰουνίου τοῦ 982 μ.Χ., ὅταν, σύμφωνα μὲ τὴν παράδοση τῶν σκήτεων, ὁ γέροντας ἔφυγε γιὰ τὴν καθ-ωρισμένη ἀγρυπνία στὸ Πρωτάτο καὶ ἄφησε τὸν ὑποτακτικό του γιὰ νὰ κάνει τὴν ἀκολουθία καὶ τὸν κανόνα του στὸ κελλί. Μόλις προχώρησε ἡ νύκτα, κάποιος ἐκτύπησε τὴν πόρτα. Ἦταν ἕνας ἄγνωστος μοναχός, ποὺ ἐζήτησε νὰ φιλοξενηθῇ. Τὴν ὥρα τοῦ Ὄρθρου, ἐξύπνησαν γιὰ νὰ ψάλλουν τὴν ἀκολουθία. Ὅταν ἔφθασαν στὴν Θ’ ᾠδὴ τῆς Θεοτόκου στὸ ἐφύμνιο «τὴν τιμιωτέραν τῶν Χερουβείμ …», ὁ ἄγνωστος μοναχὸς ἔψαλε μπροστὰ στὴν Εἰκόνα τῆς Παναγίας ποὺ ὑπῆρχε στὸ κελλί, τὸν ἴδιο ὕμνο, συμπληρώνοντάς τον ὡς ἑξῆς : «Ἄξιον ἐστίν ὡς ἀληθῶς, μακαρίζειν σε τὴν Θεοτόκον, τὴν ἀειμακάριστον καὶ παναμώμητον καὶ μητέρα τοῦ Θεοῦ ἡμῶν. τὴν τιμιωτέραν τῶν Χερουβείμ, καὶ ἐνδοξοτέραν ἀσυγκρίτως τῶν Σεραφείμ, τὴν ἀδιαφθόρως Θεὸν Λόγον τεκοῦσαν, τὴν ὄντως Θεοτόκον, σὲ μεγαλύνομεν».

"ΟΤΑΝ ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ "Ο", ΟΛΑ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΙΛΙΓΓΙΩΔΕΙΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ"

Η "ΓΝΩΣΤΗ" ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΘΗΚΕ ΑΡΚΕΤΑ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΣΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ: "ΔΙΠΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ" (ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ)  Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ... "ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ" (ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ). ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΣΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ Ο ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΧΘΟΥΝ ΟΣΑ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ...
"ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΑΚΤΥΛΟΓΡΑΦΗΘΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ" (ΠΑΙΣΙΟΣ) ...
"ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ"  (ΠΑΙΣΙΟΣ) ...
"ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ, ΚΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ" (ΠΑΙΣΙΟΣ) ...

Η Ρεπούση ζητά από την Πολιτεία να υποκύψει στον εκβιασμό του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής!

«Με στόχο την ευκολότερη ένταξη και προσαρμογή των παιδιών της μειονότητας στο Δημοτικό Σχολείο, εξετάζεται η προοπτική στελέχωσης των υφιστάμενων δημόσιων νηπιαγωγείων με εκπαιδευτικούς που να κατέχουν τη μητρική γλώσσα των παιδιών της μειονότητας ή και της ίδρυσης μειονοτικών νηπιαγωγείων με δίγλωσσο εκπαιδευτικό πρόγραμμα»;  Με αυτή την ερώτησή της προς τον αρμόδιο υπουργό, η Μαρία Ρεπούση της κυβερνητικής ΔΗΜΑΡ, συντάσσεται με τους κύκλους του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, που ζητούν δίγλωσσα μειονοτικά νηπιαγωγεία.

Η εμπλοκή στη Συρία και τα σενάρια για την Ελλάδα

Το ελληνικό ενδιαφέρον θα πρέπει να επικεντρωθεί σε δύο σενάρια, σε σχέση πάντα με τις εξελίξεις στη Συρία και την εμπλοκή της Τουρκίας σ’ αυτήν. Κι αυτό γιατί από τις εξελίξεις αυτές και από την κατάληξή τους θα κριθεί στην κυριολεξία το μέλλον του Ελληνισμού. Να εξηγήσουμε το γιατί. Ξεκινάμε από το καλό -πάντα για τα συμφέροντα του Ελληνισμού- σενάριο. Σύμφωνα μ’ αυτό, η κρίση τερματίζεται και με τη συναίνεση των ΗΠΑ, Ρωσίας, Γαλλίας και Ηνωμένου Βασιλείου εγκαθιδρύεται στη χώρα ένα σύστημα παρόμοιο με αυτό του Λιβάνου, που εξασφαλίζει τη σταθερότητα αλλά και τα συμφέροντα των θρησκευτικών και των εθνικών ομάδων οι οποίες απαρτίζουν τον πληθυσμό της Συρίας.

Σήμερα χάνονται δικαιώματα ετών στα εργασιακά

Στη συνάντηση που θα έχουν σήμερα οι επικεφαλής της Τρόικα με τον υπουργό εργασίας Γιάννη Βρούτση, κλειδώνουν όλες οι δραματικές αλλαγές στα εργασιακά. Η τρόικα θέτει επιτακτικά το θέμα της μείωσης των αποζημιώσεων μέσω του μη συνυπολογισμού των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων σε αυτήν και του δραστικού περιορισμού του χρόνου προειδοποίησης. Στη συζήτηση τίθεται και το θέμα της αντικατάστασης της ποσοστιαίας αύξησης των τριετιών από την χορήγηση ενός συγκεκριμένου ποσού που θα από την κυβέρνηση με το νέο μηχανισμό διαμόρφωσης του κατώτερου μισθού που τίθεται σε εφαρμογή από την 1η Απριλίου 2013. Παράλληλα οι εκπρόσωποι των δανειστών επιμένουν στην ανάγκη μεγαλύτερης ευελιξίας στα ωράρια εργασίας και της αύξησης των εργασίμων ημερών.

Άγρια γιούχα στη Μέρκελ στην Στουτγκάρδη!

Μπορεί η Άνγκελα Μέρκελ να επισκέφθηκε τη χώρα μας χωρίς να ενοχληθεί ούτε μία στιγμή από τις διαμαρτυρίες, δε συνέβη όμως το ίδιο και σε προεκλογική ομιλία στη Στουτγκάρδη. Οι παρευρισκόμενοι στην προεκλογική ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Σεμπάστιαν Τέρνερ, στη θέα της Καγκελαρίου Μέρκελ, δε δίστασαν να εκφράσουν τα αισθήματά τους για εκείνη και την πολιτική της, επιφυλάσσοντας της μοναδική υποδοχή. Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 15 ολόκληρα λεπτά παρέμεινε στο βήμα η ισχυρή γυναίκα της Γερμανίας και επί 15 λεπτά δεν σταμάτησαν να την αποδοκιμάζουν έντονα.

Καμπανάκι από Ρωσία για "θερμή" σύγκρουση με ΝΑΤΟ: "Η κατάσταση είναι επικίνδυνη"

"Κρούει τον κώδωνα κινδύνου" για καταστάσεις που μπορούν να ξεφύγουν και να οδηγήσουν σε "θερμή" κρίση την Δύση με την Ρωσία ο επικεφαλής των Ρωσικών Σιδηροδρόμων (RZhD), Βλαντίμιρ Γιακούνιν και εξ απορρήτων συνεργάτης του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, σε συνέντευξή του στην γερμανική επιθεώρηση Spiegel. Ο Β.Γιακούνιν, μάλιστα βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Ρόδο (είναι ιδρυτής και πρόεδρος του διεθνούς φόρουμ «Διάλογοι Πολιτισμών» που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Ρόδο) και είχε συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκη.  Έτσι, την επαύριο της καταγγελίας της συνθήκης Συνεργατικής Μείωση των Απειλών CTR (Cooperative Threat Reduction) από την Ρωσία, (βρισκόταν σε ισχύ από το 1990 και έχει ως να ελεγχθούν τα πυρηνικά όπλα μετά την διάλυση της Σοβετικής Ένωσης) λόγω αντιπυραλικής ασπίδας  έρχεται ο Β.Γιάκούνιν και προετοιμάζει για "δύσκολες καταστάσεις".

250 άρματα στα σύνορα, τουρκική εισβολή εν όψει;

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού έχουν τεθεί οι τουρκικές αεροπορικές βάσεις στη Μαλάτια και το Ντιγιάρμπακιρ, ενώ 250 άρματα μάχης έχουν αναπτυχθεί συνολικά σε συνοριακές περιοχές στα τουρκοσυριακά σύνορα σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης. Οι Τούρκοι εμφανίζονται έτοιμοι να συγκρουστούν με τις συριακές ένοπλες δυνάμεις καθώς η ένταση αντί να εκτονώνεται κλιμακώνεται μέρα με την ημέρα. Στην κρίση έχει συμβάλει τα μέγιστα και η τουρκική ενέργεια με τον εξαναγκασμό σε προσγείωση του αεροσκάφους που όδευε για τη Δαμασκό και φέρεται να μετέφερε υλικό για ραντάρ που είχε παραλάβει από τη Ρωσία.

Goran Bregovic: «Δεν μπορείς να τα βάλεις με τους Έλληνες»

«Οι Έλληνες έχουν μεγάλη παράδοση στην αντίσταση, επομένως δεν μπορείς να τα βάλεις με τους Έλληνες. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Θα αντισταθούν. Οι Έλληνες έχουν βιώσει χειρότερες κρίσεις στην ιστορία, η παρούσα δεν είναι η χειρότερη. Έχουν δει και έχουν ζήσει χειρότερα», και συνέχισε: «Αν δεν είναι μαχητές οι Έλληνες , τότε ποιοι είναι;», δήλωσε στο περιοδικό Εγώ. ventetta
greeknation 
Θ.Π: Μη λες τέτοια Goran γιατί θα πάρουμε τα …..

Τουρκία: "Δωρεάν οι τούρκικες σειρές στην Ελλάδα" !!!

Απροκάλυπτα το τουρκικό κράτος αποκαλύπτει ότι οι τουρκικές σειρές είναι μέσο επιβολής της τουρκικής πολιτικής στα μεσαία ελληνικά στρώματα που τις παρακολουθούν αποχαυνωμένα. "Δίνουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε δωρεάν σε άλλες χώρες, τουρκικές τηλεοπτικές σειρές, για το καλό της Τουρκίας", δήλωσε ο αν. Υπουργός Πολιτισμού της Τουρκίας, Abdurrahman Arıcı, ομολογώντας έτσι ότι το κράτος βρίσκεται πίσω από τις τηλεοπτικές σειρές! Αναφέρθηκε μάλιστα στη σειρά ...που παρουσιάζει ο ελληνόφωνος ΑΝΤ1 με τίτλο "Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής". Η διαβρωτική προπαγάνδα είναι ο καλύτερος τρόπος υπονόμευσης του ηθικού ενός λαού και επομένως της θέλησής του για να πολεμήσει. Το ωραίο είναι ότι εμείς δεχόμαστε την προπαγάνδα αυτή με την θέλησή μας. Πρέπει να αποτελούμε παγκόσμια πρωτοτυπία στον πλανήτη, και ίσως στο γαλαξία. defencenet