“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Μήνυμα της Τουρκίας για τα ελληνικά πετρέλαια

του Κώστα Χαρδαβέλλα
«Είμαστε εδώ στο Αιγαίο γιατί τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που υπάρχουν είναι και δικά μας»
Αυτό το σαφέστατο μήνυμα στέλνουν οι Τούρκοι στους εκπροσώπους των παγκόσμιων πετρελαϊκών κολοσσών που θα βρίσκονται για συνέδριο στην Αθήνα 28 και 29 Μαρτίου, βγάζοντας από χθες στο Βόρειο Αιγαίο για έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα έως και τις 29 Μάρτη το ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέις». Ήδη από χθες τέθηκαν σε κατάσταση επιφυλακής αντιτορπιλικά και φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονται στα λιμάνια Λέσβου και Λήμνου ενώ οι κινήσεις του τουρκικού ερευνητικού σκάφους παρακολουθούνται συνεχώς από 2 περιπολικά του λιμενικού. Δεν αποκλείεται σήμερα ή αύριο οι Τούρκοι να κλιμακώσουν τις προκλήσεις τους βγάζοντας στο Βόρειο Αιγαίο και για προστασία του «Πίρι Ρέις» δύο δικές τους πυραυλάκατους και μια φρεγάτα δίνοντας το μήνυμα στην Ελλάδα ότι είναι αποφασισμένοι να φτάσουν έως τα άκρα για τον ορυκτό πλούτο του Αιγαίου.

Σημαντικές πληροφορίες για όσα περιμένουμε

Πριν λίγο μίλησα για πολύ ώρα με κάποιον πολύ αξιόπιστο και ταπεινό άνθρωπο που έζησε από κοντά τους περισσότερους σύγχρονους γέροντες (γ. Παΐσιο, παπά-Γιάννη Καλαΐδη, επίσκοπο Αντώνιο Κόμπο κ.α) ενώ έχει στενές σχέσεις με πολλούς αγιορείτες. Η συζήτησή μας κράτησε πολύ ώρα και θα σας μεταφέρω ελάχιστα αλλά σημαντικά από αυτήν :
1ο) Επειδή το θέμα με καίει προσωπικά, επιβεβαίωσε την υποστήριξη γνωστού χαρισματικού αγιορείτη γέροντα καθώς και πολλών αγιορειτών στην προσπάθεια του Πάνου Καμμένου. Μάλιστα μου ανέφερε τις ενέργειες που έχει κάνει στο παρελθόν ο Καμμένος όταν ήταν Υπουργός και είχαν σχέση με τον γέροντα Παΐσιο και την Ορθοδοξία γενικότερα. Του ζήτησα την άδεια να μεταφέρω τις συγκλονιστικές λεπτομέρεις που δείχνουν το πόσο γνήσια είναι η σχέση του ηγέτη των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» με την Ορθοδοξία και ιδιαίτερα με τον γέροντα Παΐσιο αλλά μου είπε «ασ' το για αργότερα... Ούτως ή άλλως, ο κόσμος θα ψηφίζει στις εκλογές που έρχονται Καμμένο χωρίς να χρειαστεί οποιαδήποτε περαιτέρω προβολή...» εννοώντας από ότι κατάλαβα πως οι προσευχές των Ελλήνων θα οδηγήσουν μεγάλη μερίδα του κόσμου στο κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων». Να τονίσω κάτι κρίσιμο : ο άνθρωπος αυτός δεν έχει σχέση με κόμματα παρά είναι ένας βαθύτητα θρησκευόμενος ορθόδοξος χριστιανός.
2ο) Όταν τον ρώτησα για το πόσο κοντά είμαστε στα γεγονότα που περιμένουμε μου είπε επί λέξη «...από τις εκλογές και μετά μετράμε αντίστροφα... Θα επέλθει ακυβερνησία...»
3ο) Τέλος, μου ανέφερε ότι «αυτοί που ελέγχουν τα πράγματα τώρα θα προσπαθήσουν να κάνουν κάποια αναταραχή στο εσωτερικό της χώρας για να επιβάλλουν αυστηρά αστυνομικού τύπου μέτρα για να αναβάλλουν τις εκλογές. Ίσως με λαθρομετανάστες...» 

Έλληνες ζύγωσε Η ΩΡΑ

Ζύγωσ' η ώρα...
Να περπατήσουμε σ' ακρογιάλια αμμουδερά
Σε βραχιές κοφτερές, απότομες
Σε πλαγιές δασομένες γιομάτες αρώματα
Σε κορφές άδεντρες ξεγυμνωμένες.
Ζύγωσ' η ώρα
Να βαφτιστούμε σε νερά αλατωμένα, μπλε
Σε πηγές διάφανες καθάριες
Να γυμνωθούμε και να ρουφήξουμε
Χρυσές αχτίνες ήλιου, μύρο ζωής.
Ζύγωσ' η ώρα
Ν' ανασκαλέψουμε τη ψυχή μας
Να βρούμε λέξεις κοφτές, στέρεες, αφτιασίδοτες
Να ψυθιρίσουμε τραγούδια με ήχους αλαργινούς.
Ζύγωσ' η ώρα
Να μαζέψουμε τη σκόνη απ' τη περπατησιά
Τις στάλες απ' τη βάφτιση
Τις αχτίνες από το μύρο
Τις λέξεις από τη ψυχή
Τους ήχους από τον αγέρα
Να τα κάνουμε φυλαχτό
Να τα βλογήσουμε
Και να τα κορφοφυλάξουμε
Γιατί όλα τούτα ειν' η πατρίδα
Των παππούδων μας
Κι ειν' η μαγιά για τη πατρίδα
που θα ξαναπλάσουμε
Ζύγωσ' η ώρα
Κι είν' ώρα χαράς.
Και τα παιδιά των παιδώνε μας
Θα κοιταζόντε κατάματα
Γιατί θα ξέρουνε
Ότι τη πατρίδα που θα κουβαλάνε
Τη φτιάσανε οι παππούδες οι δικοί τους
Και την είπανε ξανά ΕΛΛΑΔΑ

200 ΔΙΣ ΕΥΡΩ EINAI ΠΡΟΘΥΜΗ NΑ ΔΩΣΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ. ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΔΥΣΗ

Οι Financial Times εκτιμούν, ή επιχειρούν να δημιουργήσουν θέμα, πως ''για 200 δισ. δολάρια η πεινασμένη ελληνική κυβέρνηση θα δώσει στο ρωσικό ναυτικό δικαιώματα βάσης στο λιμάνι του Πειραιά για 30 ή 50 χρόνια''. Σίγουρα το δημοσίευμα αυτό ''περνάει'' πίσω από τεράστια συμφέροντα, ενώ κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει πόσο οι Βρετανοί ''παίζουν'' με τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό που εντυπωσιάζει πάντως είναι η κατάληξη του άρθρου, ότι δηλαδή ''η πικρία του ελληνικού λαού απέναντι στην Γερμανία και τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, θα μπορούσε να αλλάξει τους παράγοντες της συζήτησης –τόσο εντός της Ελλάδας όσο και στην Ευρώπη. Γι’ αυτό και η Ευρώπη πρέπει να δείξει μεγάλη προσοχή. Η Ελλάδα δεν έχει αλεξίπτωτο σήμερα, αλλά μέσα στον χρόνο μπορεί να έχει περισσότερες επιλογές απ’ όσες νομίζουμε''. ''Γιατί υπερασπίζεται με τόση θέρμη η Ρωσία τον Bashar al-Assad της Συρίας; Είναι γιατί η Συρία είναι ο πιο αξιόπιστος εμπορικός εταίρος της Ρωσίας στην Μέση Ανατολή. Μάλιστα ο κ. Assad, όπως και ο πατέρας του πριν από αυτόν, αγοράζει τον περισσότερο στρατιωτικό εξοπλισμό της χώρας από την Μόσχα. Μέσα στα χρόνια, πατέρας και γιος έχουν αναλάβει μεγάλο χρέος εξαιτίας αυτής της διαδικασίας. Η Ρωσία χάρισε περίπου το 75% αυτών των υποχρεώσεων το 2006, με αντάλλαγμα να μπορεί η Ρωσία να χρησιμοποιεί τις ναυτικές βάσεις στην Λατάκια και την Ταρτούς.

Συγνώμη λάθος, λεει η Hurriyet για την «πώληση του ενός τρίτου της ελληνικής γης»

Διόρθωσε η αγγλόφωνη τουρκική εφημερίδα «Hurriyet daily News» δημοσίευμά της, στο οποίο είχε υποστηρίξει ότι η Ελλάδα προχωρεί στην πώληση τού ενός τρίτου της γης της. «Τρία τοις εκατό και όχι το ένα τρίτο της ελληνικής γης προς πώληση» είναι ο τίτλος του διορθωτικού δημοσιεύματος, στο οποίο αναφέρεται ότι πρόκειται για «λάθος» που περιλήφθηκε στο χτεσινό της ρεπορτάζ. Η εφημερίδα αναφέρει ότι «ο Πάνος Πρωτοψάλτης, συντονιστής του Προγράμματος Αποκρατικοποιήσεων του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ανέφερε πως μόνον το 3% της γης στα ελληνικά νησιά είναι προς πώληση» και κάλεσε τις τουρκικές εταιρείες για επενδύσεις στην Ελλάδα. Το δημοσίευμα της εφημερίδας τελειώνει με τη φράση «η Daily News εκφράζει τη λύπη της για το συντακτικό λάθος και ζητά συγγνώμη από τον κ. Πρωτοψάλτη και τους αναγνώστες της».

O άνεργος και ο ηγέτης...

«Πολύ εποικοδομητική» χαρακτήρισε τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Γιώργος Παπανδρέου, που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για τη συνεδρίαση της ειδικής Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τον Αραβικό Κόσμο. Σε πιο ακριβώς θέμα ήταν "επικοδομητική" δεν είπε. Πάντως το Αιγαίο δεν πρόλαβε να το εκχωρήσει, τουλάχιστον από αυτά που γνωρίζουμε, εκτός και αν έχει υπογράψει κάτι εν κρυπτώ και το αγνοούμε... Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι τη συζήτηση με τον κ. Ερντογάν απασχόλησαν θέματα που αφορούν στις εξελίξεις στον αραβικό κόσμο και ιδιαίτερα στη Συρία, αλλά και το Κυπριακό, το θέμα της υφαλοκρηπίδας και την οικουμενικότητα του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε ειδική μνεία στη μεγάλη, όπως τη χαρακτήρισε, πρόοδο που έχει σημειωθεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις τα τελευταία δέκα χρόνια «από την οικονομία μέχρι τον τουρισμό». Τόνισε ωστόσο ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι «υπάρχουν και προβλήματα», όπως τα θέματα που αφορούν την υφαλοκρηπίδα. Ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί την Παρασκευή στο Φανάρι και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

«Γκρίζες» πρακτικές στο Αιγαίο

Το τουρκικό ΥΠΕΞ απαίτησε την έξοδο του «Πίρι Ρέις» για έρευνες στα διεθνή ύδατα χωρίς να ζητηθεί άδεια, αλλά με άτυπη κοινοποίηση των συντεταγμένων μέσω e-mail. Στη διαμαρτυρία της Αθήνας, η Αγκυρα απάντησε ότι αυτή είναι η «συνήθης διαδικασία», που την ακολουθεί και η Ελλάδα...
Η τουρκική NAVTEX δεν καθόριζε τις συντεταγμένες όπου θα πραγματοποιούσε τις έρευνες το «Πίρι Ρέις» και ανέφερε γενικόλογα ότι θα κινηθεί στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου 
Μείζον ζήτημα για τις (προηγούμενες) πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Εξωτερικών δημιουργεί η απαίτηση του τουρκικού ΥΠΕΞ να πραγματοποιηθούν έρευνες στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέις», χωρίς να ζητηθεί άδεια από τις ελληνικές αρχές, αλλά με απλή άτυπη κοινοποίηση μέσω email των συντεταγμένων, στο γραφείο του διευθυντή πολιτικών υποθέσεων του ελληνικού ΥΠΕΞ. Η έξοδος του «Πίρι Ρέις» για έρευνες στο Αιγαίο, όπως αποκάλυψε χθες το «Εθνος», προκάλεσε εντύπωση καθώς η τουρκική NAVTEX δεν καθόριζε τις συντεταγμένες εντός των οποίων θα πραγματοποιούσε έρευνες το τουρκικό σκάφος και αναφερόταν γενικόλογα ότι θα κινηθεί και στα «διεθνή ύδατα του Αιγαίου».

Ψηλά τίς σημαῖες καί τίς καρδιές ἀδέρφια!


Ο Πούτιν και ο Ομπάμα θα συναντηθούν μετά την ορκωμοσία του Προέδρου της Ρωσίας

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθούν μετά την ορκωμοσία του εκλεγμένου Προέδρου της Ρωσίας. Τη σχετική δήλωση έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ένα από τους ρωσικούς ραδιοσταθμούς. Επίσης σε συνέντευξη με τους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας απάντησε σε επίκαιρες ερωτήσεις της εξωτερικής πολιτικής και των διεθνών σχέσεων. Η συμφωνία για τη συνάντηση μεταξύ του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και του Βλαντίμιρ Πούτιν είχε επιτευχθεί κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε μερικούς μήνες μετά την ορκωμοσία του τωρινού πρωθυπουργού στο αξίωμα του Προέδρου της Ρωσίας, η οποία έχει οριστεί για τις 7 Μαΐου. Ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε το γεγονός ότι σήμερα στην Αμερική είναι έντονη η αντιρωσική ρητορική, ιδιαίτερα στο στρατόπεδο των ρεπουμπλικανών. Μ΄αυτό τον τρόπο παίζουν αυτό το χαρτί ενόψει των προεδρικών εκλογών, που θα διεξαχθούν στα τέλη του έτους. Ο Ρώσος διπλωμάτης δήλωσε ότι τα λόγια είναι λόγια, όμως για τη θέση των Αμερικανών πολιτικών πρέπει να κρίνουμε από τα συγκεκριμένα έργα:

Μυστήριο με το Αμερικανικό οχηματαγωγό μετέφερε, τανκς, οχήματα και βαρέα όπλα με βιτρίνα.... Jeep Cherokeee! Πώς βρέθηκε στην Ελευσίνα αφού πήγαινε Σ. Αραβία;

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ από το πλοίο!
Αυτό που από χθες γράφουμε ό,τι δηλαδή οχηματαγωγό πλοίο, το οποίο στα χαρτιά μετέφερε από την Αμερική προς την Σαουδική Αραβία πολυτελή οχήματα και ξαφνικά βρέθηκε στη χώρα μας φορτωμένο με βαρύ στρατιωτικό οπλισμό, οχήματα μεταφοράς προσωπικού και τανκς (με τα Cherokee ως... βιτρίνα), πλέον σας το αποδεικνύουμε! Με αποκλειστικές φωτογραφίες - ντοκουμέντο που εξασφάλισε το planet-greece. Δείτε τις και διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες αυτής της πολύ περίεργης ιστορίας....Το πλοίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε Ελληνικό ναυπηγείο , έπειτα από φωτιά που έπιασε με μυστηριώδη τρόπο στις 12 Μαρτίου.Πρόκειται για το...Αμερικάνικο πολιτικό οχηματαγωγό (RO-RO) "ALLIANCE NORFOLK" το οποίο είχε ξεκινήσει από τις ΗΠΑ με προορισμό τη Σαουδική Αραβία.Πλέοντας στα Ελληνικά νερά ζητήθηκε να γίνει έλεγχος στις 12 Μαρτίου.

Ο ναύαρχος Λυμπέρης, γράφει για τη κρίση και απαντά στο Πάγκαλο για το "μαζί τα φάγαμε"

Ο ναύαρχος Χ.Λυμπέρης, είχε πάντα πιστούς υποστηρικτές και ορκισμένους πολέμιους. Αυτή η “πόλωση” επιδεινώθηκε μετά από τα Ίμια , κρίση την οποία χειρίστηκε και ο ναύαρχος ως Α/ΓΕΕΘΑ. Η ιστορία των Ιμίων έχει ειπωθεί και από τη πλευρά του Χ.Λυμπέρη και από την πλευρά των πολιτικών που θέλησαν να μεταφέρουν και τις δικές τους ευθύνες στις πλάτες των ΕΔ.Παρόλα αυτά κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι γνωρίζει τη πλήρη αλήθεια. Όλα αυτά τα χρόνια ο ναύαρχος ,”μιλά” μόνο μέσω του συγγραφικού του έργου.Αποφεύγει τη δημοσιότητα και τις δηλώσεις κι έχει επιλέξει να ζει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου στην επαρχία απ΄ όπου κατάγεται. Από εκεί ο ναύαρχος μετά από πάρα πολύ καιρό σπάει τη σιωπή του και μ΄ ένα άρθρο του σε τοπική εφημερίδα,παιρνει θέση για τη κρίση που βιώνουμε.
Στο άρθρο του ο ναύαρχος απαντά και στη φράση του Θ.Πάγκαλου “μαζί τα φάγαμε”.
Η ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΔΙΕΡΧΟΜΕΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ, ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

Του Ναυάρχου ε.α.Χ. ΛΥΜΠΕΡΗ (Βήμα Αλιάρτου)
Διαπλέομεν χαλεπόν πέλαγος ως έθνος και κοινωνία με κλειστό τον ορίζοντα και απανωτά τα κτυπήματα του καιρού. Η αντοχή του σκάφους συνεχώς μειώνεται και η ακριβής θέση του μέσα στο πέλαγος δεν έχει προσδιοριστεί. Σο πλήρωμα διαπιστώνει ζαλισμένο Κυβερνήτη (πολιτική ηγεσία) ο οποίος εξέπεμψε σήμα κινδύνου (χρεοκοπία). Η σωτηρία του πλοίου έχει αφεθεί σε εξωτερική βοήθεια. Και όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις προσυμφωνούνται τα σωστικά. Αυτό σημαίνουν τα Μνημόνια και μαζί με τις υποστηρικτικές αυτών συμφωνίες. Σα λύτρα καλείται να τα καταβάλει ο ελληνικός λαός.

O Γέροντας Παΐσιος προείδε τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο

Του Ησαΐα Κωνσταντινίδη,
διδάκτορα Φιλοσοφίας

Η αγωνία του κόσμου για έναν πιθανό παγκόσμιο πόλεμο, που θα κατακάψει πάνω στον πλανήτη τα πάντα, είναι έκδηλη εδώ και αρκετά χρόνια.Ήδη από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου ανάμεσα στην καπιταλιστική Δύση και την κομμουνιστική Ανατολή, η ανθρωπότητα βρέθηκε αρκετές φορές ενώπιον ενός θερμού πυρηνικού επεισοδίου, ενός ολοκαυτώματος που θα εξαφάνιζε τη ζωή από την υφήλιο. Το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, με την πτώση των κομμουνιστικών καθεστώτων στην ΕΣΣΔ και την Ανατολική Ευρώπη, δημιούργησε εξαρχής έναν άνεμο αισιοδοξίας, που εξέφραζε την ανθρώπινη ελπίδα ότι ο κόσμος του Αύριο θα είναι πολύ καλύτερος και ειρηνικός. Δυστυχώς, όμως, τα πράγματα δεν στράφηκαν καθόλου προς αυτή την κατεύθυνση. Αντίθετα με τις προσδοκίες πολλών, αλλά και τις προβλέψεις κάποιων "ψευδοπροφητών" περί του δήθεν επικείμενου "τέλους της ιστορίας", ο κόσμος έκτοτε βαδίζει από το κακό στο χειρότερο. Η διεθνής τρομοκρατία, οι διάφοροι κατά τόπους πόλεμοι, η οικονομική (αλλά και η κοινωνικοπολιτική κρίση), οι άπειρες θρησκείες και αιρέσεις, οι αρρώστειες και τα ναρκωτικά, όλα αυτά αποτελούν τη μάστιγα της εποχής μας και οδηγούν εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο στην απόγνωση και την κατάθλιψη. Είναι γεγονός, λοιπόν, ότι η "Νέα Εποχή" που υποσχέθηκαν στους λαούς κάποιοι δεν είναι τελικά η εποχή των "ονείρων", της "ευτυχίας" και της "γαλήνης". Είναι, δυστυχώς, η εποχή του εφιάλτη, της δυστυχίας και της βίας.

Ανήκουστο: «Επενδυτική» πρόταση στην Τουρκία για την αγορά του 30% της Ελλάδας!

Υπό πώληση τίθεται επίσημα το 30% της ελληνικής επικράτειας! Αυτό ήταν ουσιαστικά το μήνυμα που έδωσε στην Τουρκία και δη στους Τούρκους «επενδυτές» ο εκπρόσωπος του Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Πάνος Πρωτοψάλτης σε επιχειρηματικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε εχθές στην Κωνσταντινούπολη. Μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet  ο Π. Πρωτοψάλτης και κρατώντας ουσιαστικά την ταμπέλα «ΠΩΛΕΙΤΑΙ»  ανά χείρας δήλωσε πως τώρα είναι η ευκαιρία για όσους θέλουν να πάρουν –μισοτιμής;- όσα εκτάρια ελληνικής γης θέλουν καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το ένα τρίτο της ελληνικής γης είναι προς πώληση»! Είναι πράγματι θλιβερό να βλέπει κανείς στελέχη του κυβερνητικού μηχανισμού να ζητούν ενδεχομένως και να εκλιπαρούν από Τούρκους επενδυτές και «επενδυτές» να αγοράσουν έναντι «πινακίου φακής» εκτάσεις Ελλάδας, χωρίς δεύτερη σκέψη ποιοι μπορεί να είναι αυτοί, ποια τα πραγματικά τους κίνητρα, ποιες περιοχές και πόσο εθνικά ευαίσθητες μπορεί να είναι.