“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Τα...άκουσε η Φώφη στην Τρίπολη !!!

Δύσκολοι καιροί για τους πολιτικούς και πιο συγκεκριμένα για τους υπουργούς που αποδοκιμάζονται στις δημόσιες εμφανίσεις τους
 Τα...άκουσε η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Αμυνας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στην Τρίπολη για την ορκωμοσία των νεοσύλλεκτων στρατιωτών, καθώς το συγκεντρωμένο πλήθος την αποδοκίμασε έντονα.

Με το Καλημέρα ... 7 άτομα στο Υπουργείο Υγείας του Άδωνι !!!

Με το Καλημέρα, μόλις χθες, επτά άτομα στο Υπουργείο Υγείας του Άδωνι.. Έξη (6) διορισμοί και μια (1) απόσπαση στο υπουργείο Υγείας για τα γραφεία Υφυπουργού και Υπουργού.. Από όλα έχει ο μπαχτσές... 

Νομιμοποιούνται ακόμα και οι στάνες και οι στάβλοι με 300 ευρώ!!!

Γενναίες ρυθμίσεις για τη νομιμοποίηση αυθαίρετων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων περιλαμβάνει το νομοθέτημα «Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης- Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις», του ΥΠΕΚΑ, επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την ψήφιση του ν/σ αυτού.

Κάτι περίεργο συμβαίνει στην…ηγεσία της δικομματικής Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πρωινή πληροφορία 2-8-2013, σε συνάντηση μεγαλοεπιχειρηματιών ( και μέσω τηλεδιάσκεψης) στο city του Λονδίνου, συζητείτο η προοπτική υπογραφής παραχωρητηρίων, συμβολαίων και συμφωνιών δισεκατομμυρίων ευρώ με την Ελλάδα. Μεταξύ αυτών και Τούρκοι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι οποίοι μάλιστα είχαν και την πλέον «φρέσκια» ενημέρωση, για προβλεπόμενες, (ενδοτικές) υπέρ τους αποφάσεις, της «Ελληνικής» Κυβέρνησης. Το περίεργο είναι ότι ως το πλέον αρμόδιο άτομο για να προσεγγίζει κανείς ως κορυφαίο εκπρόσωπο της Κυβέρνησης και της Τρόϊκας και μάλιστα χωρίς πατριωτικές αναστολές, υπεδεικνύετο ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 

ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΕ ΔΥΟ ΣΤΙΓΜΕΣ

Κάποτε ένας φτωχός Σκωτσέζος αγρότης, ενώ καλλιεργούσε το χωράφι του, άκουσε τη φωνή ενός παιδιού που κλαίγοντας ζητούσε βοήθεια. Αμέσως παράτησε τα εργαλεία του κι έτρεξε προς το μέρος ενός βούρκου, απ' όπου προέρχονταν οι φωνές. Τι να δει; Ένα τρομοκρατημένο αγόρι, βυθισμένο κιόλας μέχρι τη μέση στη λάσπη, πάλευε μάταια να ελευθερωθεί ουρλιάζοντας. Χωρίς αργοπορία ο αγρότης έσωσε το αγόρι, που σίγουρα θα πέθαινε αργά και βασανιστικά.

Στὴν Τουρκία τοῦ Ἐρντογᾶν, φακελώνουν Ρωμηούς, Ἀρμένιους καὶ Ἰουδαίους

Γράφει ὁ Νίκος Χειλαδάκης, 
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Τὴν φοβερὴ καταγγελία ὅτι σήμερα, 92 χρόνια μετὰ τὴν ὑπογραφὴ ἀπὸ τὴν Τουρκία τῆς συνθήκης τῆς Λοζάνης ποὺ καθόρισε τὰ δικαιώματα τῶν μὴ μουσουλμανικῶν μειονοτήτων στὴν Τουρκία, τὸ τουρκικὸ κράτος παραβιάζοντας κάθε νομιμότητα φακελώνει τὶς μειονότητες γιὰ νὰ τὶς μεταχειριστεῖ «διαφορετικὰ» καὶ εἰδικά τούς Ρωμηούς, Ἀρμενίους καὶ Ἰουδαίους, μὲ τούς μυστικοὺς κωδικοὺς Νο1 γιὰ τοὺς Ρωμηούς, (οἱ Ρωμηοὶ εἶναι πρῶτοι στὸ φακέλωμα),  Νο2 γιὰ τοὺς Ἀρμένιους καὶ Νο3 γιὰ τοὺς Ἰουδαίους κάνει ἡ ἴδια ἡ τουρκικὴ ἐφημερίδα Radikal στὸ φύλο στὶς 2/8/2013.

Έρχεται φόρος για τα σκουπίδια !!! Προετοιμασθείτε, γιατί ακολουθεί φόρος Αέρα και διοξειδίου του άνθρακα (C02) !!!

Ετοιμάζουν "κεφαλικό φόρο" για τα σκουπίδια - Θα τον εισπράττουν μέσω ΔΕΗ
Η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο επιβολής «κεφαλικού φόρου» για τα μη επεξεργασμένα οικιακά απορρίμματα που μέσω των Δήμων οδηγούνται στους ΧΥΤΑ. Επικαλείται γι’ αυτό κοινοτικές οδηγίες και ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή το «σατανικό» σχέδιο της από το 2014. Το γεγονός ότι την περίοδο 2015-2016 υπάρχει τεράστιο κενό χρηματοδότησης μάλλον παίζει ρόλο.

ΜΙΚΡΟΣ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ

ΨΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΣΙΜΩΝΟΣ ΠΕΤΡΑΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

Η ζωή της Παναγίας

Του Τσαγκάρη Παναγιώτη, Θεολόγου
Στο χώρο του σύμπαντος το φαινόμενο της έκλειψης του ηλίου είναι κάτι που συχνά συμβαίνει. Στο χώρο της χριστιανικής πίστης όμως, υπάρχει ένας ήλιος που δεν γνωρίζει έκλειψη εις τον αιώνα. Είναι ο Ήλιος της Δικαιοσύνης, ο Χριστός! Μαζί του λάμπει στους αιώνες και ο ήλιος της Παναγίας μητέρας Του. Και δεν μπορεί να μην είναι ήλιος, η Παναγία μητέρα του Θεού, «η μετά Θεόν Θεός», κατά τον άγιο Γρηγόριο το Θεολόγο, καθώς είναι εκείνη που δέχθηκε μέσα της, εκύησε, εγέννησε, γαλακτοτρόφησε και ανέθρεψε το νοητό Ήλιο της Δικαιοσύνης.
Η Θεοτόκος είναι ήλιος αγνείας, παρθενίας, υπακοής, υπομονής, σιωπής, αγάπης, πίστης, σεμνότητας, καθαρότητας, διακριτικότητας, σωματικής και ψυχικής ωραιότητας. Ήλιος καλοκαιρινός, δεκαπενταυγουστιάτικος, που λαμπρύνει το στερέωμα του ουρανού και αποτελεί καύχημα και κόσμημα των χριστιανών.